Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спирането на лукойл

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal: не ти слагам думи - задавам допълнителни изясняващи въпроси. Можеш да се изказваш за каквото искаш, но дали има нужда да ръсиш клюки кой какво казал и какво предполагаш, че може да бъде - според мен това не приляга на интелигентен човек да се изказва по този начин. Но - изборът е твой.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Слагането на дебитомери, или както и да се наричат устройствата за отчитане на влизащи и излизащи продукти е инициатива на ЛукОйл. Спомняте ли си преди две - три години, как се оплакваха по телевизията от контрабанден внос? И сега какво? Всички си монтираха устройства, само те не. И нещо, което предполагам. Те са най-големия рекетьор на останалите вериги и от там на цялата държава, защото на практика всички купуват от тях най-масовите горива и ги задължават да продават на цени определени пак от тях. Извоюваха си с годините на безнаказаност да повишават цените, както им скимне и да излизат с дежурното съобщение по медиите: - "конюктурата на пазара и международната обстановка". И ..... всички връзват цените си към тяхните. На това мнение са търговците на горива на дребно и браншът на автомобилните превозвачи. Точно на това разчитат, че са големи и никой няма да ги пипне. На мен ще ми е интересно да видя, какво ще стане. Може и да почнем да караме с качествени горива. Те са борсова стока и ако поскъпнат, значи са поскъпнали и на вън. Какво правят някои вериги бензиностанции за да свалят цени? Въвеждат карти за отстъпки и всеки може да си вземе. А ЛукОйл за да дадат карта с някаква мижава отстъпка поставят условие да си купиш нещо от тях. Аз подкрепям в случая Правителството. И дано дойде ред и на ЕОН, ЧЕЗ и EVN. Да последват и мобилните оператори. И нямам съмнение за кого ще гласувам.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

ele написа:
        Immortal: не ти слагам думи - задавам допълнителни изясняващи въпроси. Можеш да се изказваш за каквото искаш, но дали има нужда да ръсиш клюки кой какво казал и какво предполагаш, че може да бъде - според мен това не приляга на интелигентен човек да се изказва по този начин. Но - изборът е твой.
        Къде съм ръсил клюки, бе, моме?Цитирах заглавие на вестник. Уважаван ежедневник. Ако там ръсят клюки - значи и аз ръся.А всъщност, като се зачетеш, че видиш, че това го говори високопоставен ГЕРБер.http://www.standartnews.com/intervie...%D0%B0Една поправка към неговото мнение - бензинът в Гърция НЕ Е 3.00 лева, а 3.60...

Коментар

Изминаха така увещаваните 3 дни, че даже и повече, лиценз няма. Да считаме ли, че тезата с театрото и цирка е изоставена и сега заръбваме нова - цената на горивата ?

Коментар

Immortal написа:
            Една поправка към неговото мнение - бензинът в Гърция НЕ Е 3.00 лева, а 3.60...
            бензина не помня колко беше, ама нафтата се въртеше около 1.50 евро, а пропан-бутана около 0.80 евро...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

mnpenchev написа:
              Изминаха така увещаваните 3 дни, че даже и повече, лиценз няма. Да считаме ли, че тезата с театрото и цирка е изоставена и сега заръбваме нова - цената на горивата ?
              Не, Пенчев... тезата с театрото не е загърбена.Досега ГЕРБ не са показали, че са последователни в прилагането на закона. Пример - бирарията ММ в Мездра.На всичко отгоре, намериха собственика й, Мишо Бирата (само?)убит в хотела на Златев (пръв приятел на Батман).Изглежда като шпионски филм, ако не беше реалност. ДС реалност. Точно преди избори, изведнъж се започва с кампания срещу същия този Златев и ръководената от него фирма за прилагане на закона. Същия този закон, за който Батман беше казал "Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам"...Ако кампанията по прилагане на закона беше започната от друг, бих повярвал че е истинска. Но когато точно тези хора го правят - не мога да не подозирам нещо задкулисно. Та те всички са изчадия на ДС и КГБ. От Златев, Михов, Цветанов, та чак до Батман... Как да им вярвам?Та нали онзи ден направиха споразумение с Лукойл по отношение на цената на горивата. Знаете ли колко бензиностанции хлопнаха кепенците заради това споразумение? Само в Ямбол знам поне за 2, в моето село единствената бензиностанция и тя не работи от тогава. Разчистиха дребните играчи на пазара. Поне така изглежда.Как го виждам аз:-наближават избори;-рейтинга на ГЕРБ стремглаво пада (никога не е бил толкова нисък, колкото преди началото на акцията);-цената на горивата в БГ са най-евтини от страните в ЕС около нас...Действие:-отнемат лиценза на рафинерията;-започва внос на горива, цените тръгват нагоре (поради цените на международните пазари, не без тайното участие на Лукойл);-общественото мнение се обработва фино от статии и интервюта като горецитираното от мен;-след няколко месеца Лукойл се връща на пазара, но някак странно защо и той почва да продава на новите, по-високи цени;Резултат:-рейтингът на ГЕРБ тръгва нагоре (ето и тук се появиха вече хора, за които "няма съмнение за кой ще гласуват";-цените на горивата стават някак "по-европейски";Кой печели:-печели ГЕРБ (видите ли колко сме законоспазващи... нищо общо с едно време, когато опъвахме чадъри на пивоварните)-печели ЛУКОЙЛ (Лукойл печели най-малкото и поради това, че не работи. Защото когато една компания е четвърт милиард на загуба средно всяка година от последните 3, то значи че на месец докато работи ГУБИ по 20 милиона - извод - за трите месеца престой, компанията ще икономиса 60 милиона Кой губи - вие преценете.Не казвам, че не трябва да се приложи закона. Да, трябва! Има вероятност и всичко което по-горе написах да не е вярно, и ГЕРБ изведнъж да са станали стожер на законите, тогава бих приветствал.Въпреки това, както обикновено, мисля, че действията им не са дообмислени.Имам чувството, че дори Бойко не подкрепя това, което става. Подозренията ми идват от тук:[i:53cd978242]""Това е един тест за моите министри. Сега ще проверим дали са имали право, че горивото отвън е по-евтино, че то може да се доставя, че "Нефтохим" не е толкова важен", заяви премиерът.Той подчерта, че когато държавата отнема лиценза на най-голямото си предприятие е нормално да има точни разчети и "когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво прави".Поясни, че е имал две срещи с шефа на Агенция ,,Митници

Коментар

Пропускаш няколко факта:1. На този етап няма как да се докаже на загуба ли е или не Нефтохима, т.к. точно тези измервателни прибори заради който им отнеха лиценза липсват. Като ги сложат, ще раберем каде е ключа за палатката.2. Нефтохима не определя цената, определя е Вальо Нафтата.3. Рейтинга на правителството се смъкна още повече след тази акция, защото уж всички сме срещу монопола и много ни знаят кратуните, като дръпнаха кранчето всички вкупом заревахме "ама що така бе бате?"4. Нали уж навънка горивата са по-евтини и по-качествени? нали сме с пазарна икономика ? Не зареждаш - цената пада, зареждаш до горе - цената скача ?Аз като гледам всички губят. - Герб си набиха голям кол с тази акция и сега от всякъде ги плюят- Нефтохима е спрял и губи пари.- Печелят само медиите.

Коментар

mnpenchev написа:
                  Пропускаш няколко факта:1. На този етап няма как да се докаже на загуба ли е или не Нефтохима, т.к. точно тези измервателни прибори заради който им отнеха лиценза липсват. Като ги сложат, ще раберем каде е ключа за палатката.2. Нефтохима не определя цената, определя е Вальо Нафтата.3. Рейтинга на правителството се смъкна още повече след тази акция, защото уж всички сме срещу монопола и много ни знаят кратуните, като дръпнаха кранчето всички вкупом заревахме "ама що така бе бате?"4. Нали уж навънка горивата са по-евтини и по-качествени? нали сме с пазарна икономика ? Не зареждаш - цената пада, зареждаш до горе - цената скача ?
                  1. Доказва се от годишните им финансови отчети, публикувани на собствения им сайт. Съгласно тях те (не) плащат корпоративен данък печалба.2. Едва ли ЗЛатев еднолично определя цената...3. Не съм сигурен в това, засега. Рейтингът им ще падне, когато ги застигнат последствията от това според мен необмислено решение.4. Аз НИКОГА не съм твърдял, че навън горивата са евтини и винаги съм бил против смешните протести. Може да се провери. Точно обратното - винаги съм твърдял, че у нас горивата са евтини (сравнено с околните страни).

Коментар

Immortal написа:
                    - за трите месеца престой, компанията ще икономиса 60 милиона
                    Аз не съм много по конспиративните теории и затова няма да коментирам другите ти тези. Дали си прав или не ще се разбере вероятно.Това което съм цитирал обаче не е вярно. А в момента най-разумното за тях е да направят една профилактика, да използват момента за ТО на машини и инсталации и да намалят загубите.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Дидо, тва горното откъде си го копирал???няма рафинерия на загуба!!! То тва всеки търговец в БГ го тръби, ама продължава да си работи "на загуба"...като имаш добри счетоводители е лесно законно да излезеш "на загуба"...нали в Нефтохима затвориха доста губещи производства, нарязаха ги на скраб и толкоз. То ако беше тъй - до сега да е нарязан целия завод... Да не мислиш, че на руснаците им е за 5-6-те хиляди работещи в завода???п.п. звучиш ми като Сергей Станишев
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Не е гарга, ама е рошава http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4003171 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

donnna написа:
                          Дидо, тва горното откъде си го копирал???няма рафинерия на загуба!!! То тва всеки търговец в БГ го тръби, ама продължава да си работи "на загуба"...като имаш добри счетоводители е лесно законно да излезеш "на загуба"...нали в Нефтохима затвориха доста губещи производства, нарязаха ги на скраб и толкоз. То ако беше тъй - до сега да е нарязан целия завод... Да не мислиш, че на руснаците им е за 5-6-те хиляди работещи в завода???п.п. звучиш ми като Сергей Станишев
                          Кое от къде съм копирал? Че много станаха?Наклонения текст е от новинарски сайт... http://www.dnes.bg/politika/2011/07/...нсовите резултати на Нефтохим са от официалните им годишни отчети, публикувани на сайта им: http://www.neftochim.bg/publichni-do...ov-otchet.html

Коментар

M5kov написа:
                            Не е гарга, ама е рошава http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4003171 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
                            Има ли изненадани?

Коментар

Уреди между другото имало, но не отговаряли на изискванията, което е все едно да няма пред държавата.

Коментар

Бегай у клозету, че гащите преляха...
                                "Без сърца, сме просто машини"
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                                X