Immortal: не ти слагам думи - задавам допълнителни изясняващи въпроси. Можеш да се изказваш за каквото искаш, но дали има нужда да ръсиш клюки кой какво казал и какво предполагаш, че може да бъде - според мен това не приляга на интелигентен човек да се изказва по този начин. Но - изборът е твой.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирането на лукойл
Collapse
X
-
Слагането на дебитомери, или както и да се наричат устройствата за отчитане на влизащи и излизащи продукти е инициатива на ЛукОйл. Спомняте ли си преди две - три години, как се оплакваха по телевизията от контрабанден внос? И сега какво? Всички си монтираха устройства, само те не. И нещо, което предполагам. Те са най-големия рекетьор на останалите вериги и от там на цялата държава, защото на практика всички купуват от тях най-масовите горива и ги задължават да продават на цени определени пак от тях. Извоюваха си с годините на безнаказаност да повишават цените, както им скимне и да излизат с дежурното съобщение по медиите: - "конюктурата на пазара и международната обстановка". И ..... всички връзват цените си към тяхните. На това мнение са търговците на горива на дребно и браншът на автомобилните превозвачи. Точно на това разчитат, че са големи и никой няма да ги пипне. На мен ще ми е интересно да видя, какво ще стане. Може и да почнем да караме с качествени горива. Те са борсова стока и ако поскъпнат, значи са поскъпнали и на вън. Какво правят някои вериги бензиностанции за да свалят цени? Въвеждат карти за отстъпки и всеки може да си вземе. А ЛукОйл за да дадат карта с някаква мижава отстъпка поставят условие да си купиш нещо от тях. Аз подкрепям в случая Правителството. И дано дойде ред и на ЕОН, ЧЕЗ и EVN. Да последват и мобилните оператори. И нямам съмнение за кого ще гласувам.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
ele написа:Immortal: не ти слагам думи - задавам допълнителни изясняващи въпроси. Можеш да се изказваш за каквото искаш, но дали има нужда да ръсиш клюки кой какво казал и какво предполагаш, че може да бъде - според мен това не приляга на интелигентен човек да се изказва по този начин. Но - изборът е твой.
Коментар
-
mnpenchev
Изминаха така увещаваните 3 дни, че даже и повече, лиценз няма. Да считаме ли, че тезата с театрото и цирка е изоставена и сега заръбваме нова - цената на горивата ?
Коментар
-
Immortal написа:Една поправка към неговото мнение - бензинът в Гърция НЕ Е 3.00 лева, а 3.60...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
mnpenchev написа:Изминаха така увещаваните 3 дни, че даже и повече, лиценз няма. Да считаме ли, че тезата с театрото и цирка е изоставена и сега заръбваме нова - цената на горивата ?
Коментар
-
mnpenchev
Пропускаш няколко факта:1. На този етап няма как да се докаже на загуба ли е или не Нефтохима, т.к. точно тези измервателни прибори заради който им отнеха лиценза липсват. Като ги сложат, ще раберем каде е ключа за палатката.2. Нефтохима не определя цената, определя е Вальо Нафтата.3. Рейтинга на правителството се смъкна още повече след тази акция, защото уж всички сме срещу монопола и много ни знаят кратуните, като дръпнаха кранчето всички вкупом заревахме "ама що така бе бате?"4. Нали уж навънка горивата са по-евтини и по-качествени? нали сме с пазарна икономика ? Не зареждаш - цената пада, зареждаш до горе - цената скача ?Аз като гледам всички губят. - Герб си набиха голям кол с тази акция и сега от всякъде ги плюят- Нефтохима е спрял и губи пари.- Печелят само медиите.
Коментар
-
mnpenchev написа:Пропускаш няколко факта:1. На този етап няма как да се докаже на загуба ли е или не Нефтохима, т.к. точно тези измервателни прибори заради който им отнеха лиценза липсват. Като ги сложат, ще раберем каде е ключа за палатката.2. Нефтохима не определя цената, определя е Вальо Нафтата.3. Рейтинга на правителството се смъкна още повече след тази акция, защото уж всички сме срещу монопола и много ни знаят кратуните, като дръпнаха кранчето всички вкупом заревахме "ама що така бе бате?"4. Нали уж навънка горивата са по-евтини и по-качествени? нали сме с пазарна икономика ? Не зареждаш - цената пада, зареждаш до горе - цената скача ?
Коментар
-
Immortal написа:- за трите месеца престой, компанията ще икономиса 60 милионаlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Дидо, тва горното откъде си го копирал???няма рафинерия на загуба!!! То тва всеки търговец в БГ го тръби, ама продължава да си работи "на загуба"...като имаш добри счетоводители е лесно законно да излезеш "на загуба"...нали в Нефтохима затвориха доста губещи производства, нарязаха ги на скраб и толкоз. То ако беше тъй - до сега да е нарязан целия завод... Да не мислиш, че на руснаците им е за 5-6-те хиляди работещи в завода???п.п. звучиш ми като Сергей СтанишевFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Не е гарга, ама е рошава http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4003171 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
donnna написа:Дидо, тва горното откъде си го копирал???няма рафинерия на загуба!!! То тва всеки търговец в БГ го тръби, ама продължава да си работи "на загуба"...като имаш добри счетоводители е лесно законно да излезеш "на загуба"...нали в Нефтохима затвориха доста губещи производства, нарязаха ги на скраб и толкоз. То ако беше тъй - до сега да е нарязан целия завод... Да не мислиш, че на руснаците им е за 5-6-те хиляди работещи в завода???п.п. звучиш ми като Сергей Станишев
Коментар
-
M5kov написа:Не е гарга, ама е рошава http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4003171 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар