Immortal: не ти слагам думи - задавам допълнителни изясняващи въпроси. Можеш да се изказваш за каквото искаш, но дали има нужда да ръсиш клюки кой какво казал и какво предполагаш, че може да бъде - според мен това не приляга на интелигентен човек да се изказва по този начин. Но - изборът е твой.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирането на лукойл
Collapse
X
-
Слагането на дебитомери, или както и да се наричат устройствата за отчитане на влизащи и излизащи продукти е инициатива на ЛукОйл. Спомняте ли си преди две - три години, как се оплакваха по телевизията от контрабанден внос? И сега какво? Всички си монтираха устройства, само те не. И нещо, което предполагам. Те са най-големия рекетьор на останалите вериги и от там на цялата държава, защото на практика всички купуват от тях най-масовите горива и ги задължават да продават на цени определени пак от тях. Извоюваха си с годините на безнаказаност да повишават цените, както им скимне и да излизат с дежурното съобщение по медиите: - "конюктурата на пазара и международната обстановка". И ..... всички връзват цените си към тяхните. На това мнение са търговците на горива на дребно и браншът на автомобилните превозвачи. Точно на това разчитат, че са големи и никой няма да ги пипне. На мен ще ми е интересно да видя, какво ще стане. Може и да почнем да караме с качествени горива. Те са борсова стока и ако поскъпнат, значи са поскъпнали и на вън. Какво правят някои вериги бензиностанции за да свалят цени? Въвеждат карти за отстъпки и всеки може да си вземе. А ЛукОйл за да дадат карта с някаква мижава отстъпка поставят условие да си купиш нещо от тях. Аз подкрепям в случая Правителството. И дано дойде ред и на ЕОН, ЧЕЗ и EVN. Да последват и мобилните оператори. И нямам съмнение за кого ще гласувам.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
ele написа:Immortal: не ти слагам думи - задавам допълнителни изясняващи въпроси. Можеш да се изказваш за каквото искаш, но дали има нужда да ръсиш клюки кой какво казал и какво предполагаш, че може да бъде - според мен това не приляга на интелигентен човек да се изказва по този начин. Но - изборът е твой.
Коментар
-
mnpenchev
Изминаха така увещаваните 3 дни, че даже и повече, лиценз няма. Да считаме ли, че тезата с театрото и цирка е изоставена и сега заръбваме нова - цената на горивата ?
Коментар
-
Immortal написа:Една поправка към неговото мнение - бензинът в Гърция НЕ Е 3.00 лева, а 3.60...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
mnpenchev написа:Изминаха така увещаваните 3 дни, че даже и повече, лиценз няма. Да считаме ли, че тезата с театрото и цирка е изоставена и сега заръбваме нова - цената на горивата ?Кой губи - вие преценете.Не казвам, че не трябва да се приложи закона. Да, трябва! Има вероятност и всичко което по-горе написах да не е вярно, и ГЕРБ изведнъж да са станали стожер на законите, тогава бих приветствал.Въпреки това, както обикновено, мисля, че действията им не са дообмислени.Имам чувството, че дори Бойко не подкрепя това, което става. Подозренията ми идват от тук:[i:53cd978242]""Това е един тест за моите министри. Сега ще проверим дали са имали право, че горивото отвън е по-евтино, че то може да се доставя, че "Нефтохим" не е толкова важен", заяви премиерът.Той подчерта, че когато държавата отнема лиценза на най-голямото си предприятие е нормално да има точни разчети и "когато се тръгва на такава радикална мярка, всеки трябва да знае какво прави".Поясни, че е имал две срещи с шефа на Агенция ,,Митници
Коментар
-
mnpenchev
Пропускаш няколко факта:1. На този етап няма как да се докаже на загуба ли е или не Нефтохима, т.к. точно тези измервателни прибори заради който им отнеха лиценза липсват. Като ги сложат, ще раберем каде е ключа за палатката.2. Нефтохима не определя цената, определя е Вальо Нафтата.3. Рейтинга на правителството се смъкна още повече след тази акция, защото уж всички сме срещу монопола и много ни знаят кратуните, като дръпнаха кранчето всички вкупом заревахме "ама що така бе бате?"4. Нали уж навънка горивата са по-евтини и по-качествени? нали сме с пазарна икономика ? Не зареждаш - цената пада, зареждаш до горе - цената скача ?Аз като гледам всички губят. - Герб си набиха голям кол с тази акция и сега от всякъде ги плюят- Нефтохима е спрял и губи пари.- Печелят само медиите.
Коментар
-
mnpenchev написа:Пропускаш няколко факта:1. На този етап няма как да се докаже на загуба ли е или не Нефтохима, т.к. точно тези измервателни прибори заради който им отнеха лиценза липсват. Като ги сложат, ще раберем каде е ключа за палатката.2. Нефтохима не определя цената, определя е Вальо Нафтата.3. Рейтинга на правителството се смъкна още повече след тази акция, защото уж всички сме срещу монопола и много ни знаят кратуните, като дръпнаха кранчето всички вкупом заревахме "ама що така бе бате?"4. Нали уж навънка горивата са по-евтини и по-качествени? нали сме с пазарна икономика ? Не зареждаш - цената пада, зареждаш до горе - цената скача ?
Коментар
-
Immortal написа:- за трите месеца престой, компанията ще икономиса 60 милионаlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Дидо, тва горното откъде си го копирал???няма рафинерия на загуба!!! То тва всеки търговец в БГ го тръби, ама продължава да си работи "на загуба"...като имаш добри счетоводители е лесно законно да излезеш "на загуба"...нали в Нефтохима затвориха доста губещи производства, нарязаха ги на скраб и толкоз. То ако беше тъй - до сега да е нарязан целия завод... Да не мислиш, че на руснаците им е за 5-6-те хиляди работещи в завода???п.п. звучиш ми като Сергей СтанишевFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Не е гарга, ама е рошава http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4003171 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
donnna написа:Дидо, тва горното откъде си го копирал???няма рафинерия на загуба!!! То тва всеки търговец в БГ го тръби, ама продължава да си работи "на загуба"...като имаш добри счетоводители е лесно законно да излезеш "на загуба"...нали в Нефтохима затвориха доста губещи производства, нарязаха ги на скраб и толкоз. То ако беше тъй - до сега да е нарязан целия завод... Да не мислиш, че на руснаците им е за 5-6-те хиляди работещи в завода???п.п. звучиш ми като Сергей Станишев
Коментар
-
M5kov написа:Не е гарга, ама е рошава http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4003171 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар