Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре процентите вървят добре. По равно. Значи все пак 1/3 от хората мислят, че нещата могат да се оправят с яко труд и желание! Това е добра новина Предвид, че предполагам, че тези които са гласували с "Може би" са по-склонни да останат в България просто защото немислят, че навън ще им е по-добре. То статистиката се оказва положителна! Има надежда колеги, колкото и малка да е
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

jenshen73 написа:
      Airfan написа:
      peho написа:
      С 3000 на месец аз и тук ще си живея спокойно.
      3000 лв няма да те отърват от дупките по пътищата, намусените лелки в магазина, недоклатен*те шофьорчета, мудната администрация и прочее.
      Приятелю, администрацията по цял свят е мудна. Сайънсфикшъна дето го гледаме по телевизията си остава и там. Дупките по пътищата се преглъщат, когато имаш нужните 75лв. за носач, а не се налага да мислиш колко дни да се лишиш от пържоли и салатка. Изивнявай, но за едното плюене през зъби аверчето е отнесло CAD135 глоба - така там дето се е изплюло. Айде, нека си живее спокойно. По нова година 2010 са му спрели тока на целия етаж, защото е надул музиката по български. Послед пред полицаите и домоуправителя се е червил като турски домат с много подобрители. Българина си е българин навсякъде по света. Това, че нейде живее и другаде "живее спокойно" са само оправдания, щото "Канада-България-Еър" му струва баля кинти за цялото домочадие. Айде холан.Допълнително пропуснах да спомена, че жена му работеше за около 2400лв. в България, а там е безработна срещу CAD0/месец. Ама "живеят спокойно". Цитирам дословно: "парите ми ни стигат за месеца, така, че накрая сме пак на 0, не може да се пести. Ако жената работеше - щяхме да пестим малко и да не се стискаме за социален живот, но пък след 18ч. никой не ми звъни, че е закъсал с колата, че не може да запали или да я отключи, спокойно ми е"... И да, в Канада така са направени схемите, че живееш и робуваш за системата, мислейки си, че живота е спокоен, но накрая пак системата си взима своето - при това - без загуби. И там не можеш да "криеш" пари от данъчните. Не можеш да работиш и на черно, щот като те хванат - направо си плащаш билета за БГ-то..
      А как ще коментираш това: прибирам се в 1.30 от работа скапан, а от съседния вход са надули музиката на 10,даже и припяват фалшиво. Втори случай: За дежурство ставам в 4.30, за работа през седмицата между 4.30-5.30, и карам по дванадесет часа. Ако ти надуват музиката до един през нощта, на следващия ден адекватен ли ще бъдеш? В белите държави това го НЯМА! Не е въпроса ние да емигрираме,а ония отгоре трябва малко да помислят.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
        А как ще коментираш това: прибирам се в 1.30 от работа скапан, а от съседния вход са надули музиката на 10,даже и припяват фалшиво. Втори случай: За дежурство ставам в 4.30, за работа през седмицата между 4.30-5.30, и карам по дванадесет часа. Ако ти надуват музиката до един през нощта, на следващия ден адекватен ли ще бъдеш? В белите държави това го НЯМА! Не е въпроса ние да емигрираме,а ония отгоре трябва малко да помислят.
        А докато си спиш сладко, някой съсед да ти попръцва в тоалетната дали ще ти е приятно? (това съвсем сериозно го казвам)Разбира се, че го има това. Както в БГ зависи кои са ти съседите, но на запад (или към където си отперил поглед) не е по-различно. В някои райони със заведения шумът в петък и събота е 24 часа. Разликата е, че там, ако не млъкнеш след предупреждението, следват глоби. Тук глобите не са много големи, пък и хората не взимат полицаите пред вратата насериозно. Сам разбираш, че ако не подадеш сигнал, няма какво да се оплакваш от шума.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

На мен пък ми е много спокойно тука, всички тези "стресови фактори", които споменавате, са подробности. Има комшии всякакви, както и хора всякакви. Не можеш да ги избереш. Освен това, ако си много изморен и ти се спи, си спиш, независимо от обстоятелствата. Аз съм спал на жп гара Русе на един крак, опрян на стената, така че... Тези дни обикалям и осъзнавам колко красива всъщност ни е родината. Не бих изоставил това богатство!
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ele написа:
            dobrujanetza написа:
            А докато си спиш сладко, някой съсед да ти попръцва в тоалетната дали ще ти е приятно? (това съвсем сериозно го казвам)Разбира се, че го има това. Както в БГ зависи кои са ти съседите, но на запад (или към където си отперил поглед) не е по-различно. В някои райони със заведения шумът в петък и събота е 24 часа. Разликата е, че там, ако не млъкнеш след предупреждението, следват глоби. Тук глобите не са много големи, пък и хората не взимат полицаите пред вратата насериозно. Сам разбираш, че ако не подадеш сигнал, няма какво да се оплакваш от шума.
            Опитвам се да съм толерантен, но всичко има граница...@ еle- не ми пречи да пърди, пречат ми басите след 23.00часа. Ти нали си извън такива" общежития" ?
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Tornado написа:
              peho написа:
              С 3000 на месец аз и тук ще си живея спокойно.
              3000 лв. за колко членно семейство ги смяташ за добре?
              В моя случай, аз съм сам, значи за един човек. Но всъщност имам предвид по 3000 на всеки работещ в семейството. А това е като отговор на всички, които смятат, че няма да живея спокойно. С такива доходи ще си живея много спокойно. Живея в малък град, единствените ми стресови ситуации са за това как да си платя всякакви сметки и задължения. Да, мръсотия и неуредици в града има, обаче ако получавам такива пари направо ще отида да живея на село и всеки ден ще си пътувам до града. Много ще си ми е спокойно - тишина, чист въздух, красив двор. За администрацията почти ще забравя, рядко ми трябва, а и между другото тук не работи чак толкова мудно и обикновено не ме гледат сърдити лелки. Все пак живея в града с най-добри условия за развиване на бизнес в България. :D

Коментар

sugarboy написа:
                ... Аз съм спал на жп гара Русе на един крак, опрян на стената, така че... Тези дни обикалям и осъзнавам колко красива всъщност ни е родината. Не бих изоставил това богатство!
                :D ЖП гарата в Русе ли ... ? Незнаех че е толкова удобна, вервай ми :D Сега един въпрос към колегата пуснал темата : Защо те интересува мнението на другите българи, като вече си взел решение ? Мислиш ли, че ако не ти провърви в чужбина (защото аз мисля, че "американската мечта" е само мечта) ще търсиш вината само в себе си, или ще кажеш " Вие ме навихте, виновни сте че се вързах да тръгна" ? Предварително ще ти отговоря на въпроса който искаш да ми зададеш - опитал ли съм късмета си навън, че давам това мнение, хората казват че е по-добре ?Отговора ми : Е да ама бития и е.ания не си признават
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Нито съм чел темата, нито ще гласувам. По мое мнение който иска да хваща по чужбина, който иска да скача от моста/слага въжето, който ще става шумкарин, да хваща гората, който ще гори пред парламента, да гори, само аман вече от мрънкане и мрънкачи, това направо вече е национален спорт, не се трае. Мрънкачите убиват човека много повече от всякаква криза и мизерия.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                    Нито съм чел темата, нито ще гласувам. По мое мнение който иска да хваща по чужбина, който иска да скача от моста/слага въжето, който ще става шумкарин, да хваща гората, който ще гори пред парламента, да гори, само аман вече от мрънкане и мрънкачи, това направо вече е национален спорт, не се трае. Мрънкачите убиват човека много повече от всякаква криза и мизерия.
                    Подкрепям те колега. Мрънкане, мрънкане, само мрънкане и пак мрънкане. Станали сме по-зле и от мангалите, от които толкова се оплакваме и ругаем.На един му било мръсно, на друг шумно, трети не го обслужили, четвърти със заплата и без осигуровки и никой не каза какво е направил за да промени това което не му харесва, грешка. Някой беше звъннал един телефон и край, с това си изчерпа задължението на гражданин на държавата. Лежим си на кълката, че плащаме(това е под въпрос, но също е универсално оправдание), всеки ни е длъжен с нещо и се правим на жертви! Ами да, каква по-удобна позиция от това, да си жертва, да си убеден, че всички са срещу нас и нищо не зависи от нас!Писна ми. Който ще се маха да се маха и да не ни занимава и плаши!
                    Lupo - The Monster
                    Е83 3D

Коментар

Най-неприятното е, че мрънкащите товарят останалите психически и ги карат да се чувстват виновни, че успяват и вървят напред. С други думи обръщат ги на кошчета за душевни отпадъци. Не, благодаря имам си един такъв. Редовно "плаче", че парите не му стигат, а заплатата му като моята. С тази разлика, че аз съм семеен е 2 деца, а той е ерген! Това не му попречи да си купи апартамент и да плати кеш близо 70 бона. Не че е останал на улицата, но да си имал още един апартамент в центъра.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                        ...... Редовно "плаче", че парите не му стигат, а заплатата му като моята. С тази разлика, че аз съм семеен е 2 деца, а той е ерген! Това не му попречи да си купи апартамент и да плати кеш близо 70 бона. Не че е останал на улицата, но да си имал още един апартамент в центъра.
                        Е то точно такива най-много мрънкат.

Коментар

Working...
                        X