Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С 3000 на месец аз и тук ще си живея спокойно.

Коментар

Да бе да. 3000лв са си 3000лв, но не могат да ти купят спокойствие. Многото пари няма да те задоволят, те просто ще ти сменят мащаба. Пак ще мечтаеш за по-скъпа кола, само дето ще е по-скъпа. Пак ще мечтаеш за екскурзията, само дето тоя път ще е по-далеч. Аз съм си говорил с хора дето вадят пари, поговори си и ти. На бас че и сам можеш да се сетиш за твои познати дето им е провървяло парично, па го гледаш все по-намусен.

Коментар

ls1 написа:
        Да бе да. 3000лв са си 3000лв, но не могат да ти купят спокойствие. Многото пари няма да те задоволят, те просто ще ти сменят мащаба. Пак ще мечтаеш за по-скъпа кола, само дето ще е по-скъпа. Пак ще мечтаеш за екскурзията, само дето тоя път ще е по-далеч. Аз съм си говорил с хора дето вадят пари, поговори си и ти. На бас че и сам можеш да се сетиш за твои познати дето им е провървяло парично, па го гледаш все по-намусен.
        Подкрепям! Парите на никого не стигат - на един - за хляб, на друг - за самолет. Човешкото око винаги е "гладно" - къщи, коли, вили, яхти, имения, частни самолети...Според мен щастието е да намериш равновесието между възможностите и потребностите. Иначе наистина ходиш намусен, защото си постигнал нещо - в сравнение с масата може и да е огромно, но пък има още толкова прекрасни неща по света.

Коментар

peho написа:
          3000 лв няма да те отърват от дупките по пътищата, намусените лелки в магазина, недоклатен*те шофьорчета, мудната администрация и прочее.

Коментар

Airfan написа:
            peho написа:
            3000 лв няма да те отърват от дупките по пътищата, намусените лелки в магазина, недоклатен*те шофьорчета, мудната администрация и прочее.
            Приятелю, администрацията по цял свят е мудна. Сайънсфикшъна дето го гледаме по телевизията си остава и там. Дупките по пътищата се преглъщат, когато имаш нужните 75лв. за носач, а не се налага да мислиш колко дни да се лишиш от пържоли и салатка. Изивнявай, но за едното плюене през зъби аверчето е отнесло CAD135 глоба - така там дето се е изплюло. Айде, нека си живее спокойно. По нова година 2010 са му спрели тока на целия етаж, защото е надул музиката по български. Послед пред полицаите и домоуправителя се е червил като турски домат с много подобрители. Българина си е българин навсякъде по света. Това, че нейде живее и другаде "живее спокойно" са само оправдания, щото "Канада-България-Еър" му струва баля кинти за цялото домочадие. Айде холан.Допълнително пропуснах да спомена, че жена му работеше за около 2400лв. в България, а там е безработна срещу CAD0/месец. Ама "живеят спокойно". Цитирам дословно: "парите ми ни стигат за месеца, така, че накрая сме пак на 0, не може да се пести. Ако жената работеше - щяхме да пестим малко и да не се стискаме за социален живот, но пък след 18ч. никой не ми звъни, че е закъсал с колата, че не може да запали или да я отключи, спокойно ми е"... И да, в Канада така са направени схемите, че живееш и робуваш за системата, мислейки си, че живота е спокоен, но накрая пак системата си взима своето - при това - без загуби. И там не можеш да "криеш" пари от данъчните. Не можеш да работиш и на черно, щот като те хванат - направо си плащаш билета за БГ-то..
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Искам ако някой се изплюе да го глобят солено. Целия ни парк в Аспарухово е станал на плювалник от тоя слънчоглед дето всички го люпят. Няма де да стъпиш, всичко хрущи и лепне. Хич не преувеличавам.Преди седмица на детската площадка в парка две майки се хвалеха една на друга как децата им вече сами акат и дотолкова се възгордяха че накараха двете хлапета да клекнат едно до друго в тревата на педя от площадката и да свършат работата. Децата послушно се издрусаха, а майките гордо гордо кудкудякаха, оставяйки доказателствата за зрелостта на децата им да се валят. ХИЧ не преувеличавам!Искам ако някой надуе музиката да му спрат тока. От една седмица една фитка от съседния вход издува някаква певачка...нещо ’полудей полудей полудей’ повтаряно до припадък. Блока се тресе, но пуберката лежерно пуши цигара на балкона в стойка ’О, йе’.

Коментар

И какво се оказа, че у нас се живее по спокойно, защото на запад тия волности дето ги описа не можеш да ги вършиш безнаказано.Там всичко се плаща. Проснеш си гащите и тениската на терасата и до 30 минути ти идва акта 100 Евро на вратата.Хвърлиш си кутията от цигари или фаса на пътя 70 Евро и т.н. И къде се живе по-спокойно?
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Ами май зависи от това дали си този който ака, или този който гледа как друг ака.

Коментар

ls1 написа:
                    Преди седмица на детската площадка в парка две майки се хвалеха една на друга как децата им вече сами акат и дотолкова се възгордяха че накараха двете хлапета да клекнат едно до друго в тревата на педя от площадката и да свършат работата. Децата послушно се издрусаха, а майките гордо гордо кудкудякаха, оставяйки доказателствата за зрелостта на децата им да се валят. ХИЧ не преувеличавам!
                    туй не се брои! там има бушуващи хормони, те не знаят на кой свят се намират.... влез в бг-мамма и прочети кви глупости се пишат и ще разбереш, че тва с издрусването на тревата е бел кахър....
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ls1 написа:
                      Ами май зависи от това дали си този който ака, или този който гледа как друг ака.
                      @jenshen73 - виж горното. На мен би ми било добре ако ти спрат тока, че си надул музиката, глобили, че си скрил данъците или плюл през зъби. Аз не го правя и не ми пречи да продължавам да не го правя. А колко ще взимаш и как ще работиш там, зависи от теб самия и това, което можеш.А забравих да те питам дали имаш 15 000 да си смениш бъбрека или като спраскаш гумата на магистралата в дупката със 130 дали ще преживееш загубата на жена ти или детето ти? Или на безумника, който пресича силно натоварен тунел без осветление, разбира се. И прочее...

Коментар

В чужбината стресът не е по-малък от този в БГ, само е от по-различно естество. Само че стресът си е стрес, без значение от къде идва. Истина е и, че колкото повече взимаш, толкова повече харчиш, освен ако не си управляваш финансите правилно. Стандартът на различните хора за нормален живот варира в доста големи граници. Колкото до медицинското обслужване - мога да изпиша страници с похвали от мои понати чужденци в БГ за бългрското здравеопазване. Така че дали е добро или не - за това също може доста да се спори. За това, което не може да се спори, е че най- stress-free си е на село, под асмата, на шезлонга или хамака :D и това е в сила навсякъде по света
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                          В чужбината стресът не е по-малък от този в БГ, само е от по-различно естество. Само че стресът си е стрес, без значение от къде идва. Истина е и, че колкото повече взимаш, толкова повече харчиш, освен ако не си управляваш финансите правилно. Стандартът на различните хора за нормален живот варира в доста големи граници. Колкото до медицинското обслужване - мога да изпиша страници с похвали от мои понати чужденци в БГ за бългрското здравеопазване. Така че дали е добро или не - за това също може доста да се спори. За това, което не може да се спори, е че най- stress-free си е на село, под асмата, на шезлонга или хамака :D и това е в сила навсякъде по света
                          Елена, Елена, как съм съгласен с теб. Моят хирург (приятел) беше на интервю в Англия и ми разправя как ако там трябва да си чакаш безплатното здравеопазване - животоспасяваща операция ще ти се случи най-рано след три месеца. Мой приятел (и член на тоя плямпалник) е в момента у Францията - та и той ми е разправял как за високо кръвно идват най-рано след три дни да ти го измерят по спешност и да ти предпишат лечение...А що се отнася до приятелят ми със 130км/час по магистрала и дупката там - колега - с такива скорости не карам на места, които не познавам. Дори на места по които минавам често - гледам ако има коли край мен какво правят. Ако ти караш очаквайки всичко и всички като фактори за гадост да липсват - аз не го правя. Все пак не се знае кога на мистър Мърфи ще му писне да се ебава с другите и ще дойде при мен (теб, нас)...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Airfan написа:
                            peho написа:
                            Обаче те отървават от мноооого други неща Виж, а пък ако са 3000, ама евро, още повече

Коментар

Orcinus написа:
                              Airfan написа:
                              peho написа:
                              Обаче те отървават от мноооого други неща Виж, а пък ако са 3000, ама евро, още повече
                              Да, огървават ме да не съм дребнав за някои неща, но не ми правят живота много по-спокоен.

Коментар

peho написа:
                                3000 лв. за колко членно семейство ги смяташ за добре?
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X