Аз гласувах с "ДА". Подкрепям мнението на повечето, че парите не са най-важното в живота, НО аз не искам да се махам от тука само заради парите. На фона на сегашната ситуация в БГ не мога да се оплача от доходи си(е винаги може повече). Писна ми от случки като тази във Варна дето докторите ампутираха ръката на човека. Че утре може да е всеки от нас на негово място. В България стана така, че отиваш да ти пломбират зъб и те връщат осъкатен, че може и по-зле - в ковчег.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!
Collapse
X
-
Stefanaki написа:В чужбина отиват най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
bubachko
Не. Винаги съм вярвал, че ако много се старая, мога да се оправя тук, наистина. И досега съм успявал, без да работя на 3 места, а даже и в най-гладните си години не съм се замислял да сменям България. Но всичко зависи както от мен самия, така и от семейството. А моето е прекрасно. Нокога не съм чул от жената "Ама гледай другите какво имат, искам и аз!" и да ме депресира и демотивира, винаги сме били едно заедно и неотменно, и си правили сметката, и сме си налягали парцалите, и сме си бачкали, без да се впечатляваме много от всички политически глупости - всяко чудо за 3 дни. И малко по малко изплувахме, малко по малко вече си имаме някои неща които си имат и "другите", малко по малко правим планове да си имаме и други неща като "другите"... И мисля, че и за напред ще сме щастливи тука и всичко ще си дойде на мястото. Време има, само да сме здрави тримата с хлапето.P.S.: Е, вярно че реших да сменя пак града и да се върнем обратно в София след няколко години борба да прокопсаме във Варна, но уви - просто трбваше да падне тази жертва в името на семейното благо. Но и това ще е временно със сигурност.
Коментар
-
Ако някой си мисли че действителноста в чужбина е като в сериала Буденброкови, много се заблуждава. Отиваш там и си никой, нямаш нищо, ти си чужд за тях а си внушаваш че си постигнал много, като бачкаш за половин заплата два пъти повече от местните. Но все пак си горд че не си в България, въпреки че там си по-беден за техния стандарт отколкото тук. Е заради такова мислене няма да се оправи тая държава.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Ако някой си мисли че действителноста в чужбина е като в сериала Буденброкови, много се заблуждава. Отиваш там и си никой, нямаш нищо, ти си чужд за тях а си внушаваш че си постигнал много, като бачкаш за половин заплата два пъти повече от местните. Но все пак си горд че не си в България, въпреки че там си по-беден за техния стандарт отколкото тук. Е заради такова мислене няма да се оправи тая държава.
Коментар
-
Гулденбургови колега Любенов! :DА гордостта, че "не си в България" се изпарява много бързо, ако прекрачиш закона.Там глобите за нарушения по пътищата са като за техния стандарт и ако не платиш 20-30 Евро глоба за някакво дребно нарушенийце (като не спрял на пешеходна пътека или изпреварил колоездач при непрекъсната линия) в определения срок, ти слагат още 200, защото си закъснял дори само с един ден.Вярно е, че всичко е много уредено и спокойно, но там няма шанс да се разминеш с наказанието, ако згафиш.А ако си се правил на велик, размахвайки банкноти пред полицаите в България, в чужбина това ще е най-голямата грешка.Един безплатен съвет. Който тръгне на вън, нека отдели поне една седмица и да се запознае поне повърхностно със законите и традициите на страната където отива. Много помага за по-бързото интегриране, а и ще ви спечели уважението на местните.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd,ако ходиш по южното черноморие, обади се /телефона ми го има в темата за взаимопомощ/ да те черпя една ракия няколко пъти и да си поприказваме по темата - стар съм вече са такива мероприятия, пък и ми е много голям куфара....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ъхъ. Спасение. Да бе.Имам приятел - тук през лятото изкарваше по около 3000-3500лв./месец, през зимата по 1500-1800лв. Замина за Канада. Работи "почти" същото - общак в автосервиз, изкарва CAD2400/месец. "Живее спокойно"... пфу.Бившият ми счетоводител замина и той в Канада - жена му я поканиха като треньорка на местният отбор гимснастички, на добра заплата. Жена му изкара месец и половина като треньор и се "умори", а счетито за да ги издържа разнасяше пици... върна се за година в Кипър като регионален директор на Кока-Кола и понеже синът им се залюби с една дебела канадка - се върнаха в Кебек (френската част) да правят частен бизнес - изхарчиха каквото имаха в опити да се пригодят в непригодимата шовинистична френскоезична провинция и в момента пак са в англоезичната част на Канада - продава ваксини. В България изкарваше около 3600-5000лв./месец, а в канада - CAD2600. "Живее спокойно". Евем ти и живота... Само ГО-то му е CAD175/месец.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар