nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!
Collapse
X
-
Humppa
-
Няма и едно нещо, което да ме привлича навън. Както го е казал Николов, не в парите е щастието. Има други неща, които могат да те направят щастлив, както и с много пари да си нещастен. Но да не навлизаме в шаблоните, всеки сам решава за себе си и семейството си, но за мен път навън няма. Дори мога да кажа, че тук съм щастлив!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
nikolovvd написа:Смятах, че докато съм млад ще работя по 14-15 часа на ден и това ми донесе доста, най-вече уважение у работодателите ми, което бе подплатено и с финансови стимули.
Коментар
-
nikolovvd написа:ele написа:Гласувах с Не. Няма да обяснявам защо, че започвам да се повтарям, пък и да не предизвиквам нежелани излияния.
Коментар
-
Не мисля, че всички хора напускат България, защотото имат финансови затруднения.Аз лично бих я напуснал и за да търся по-добро образование или професионално развитие.България е в перманентна криза. Заблуда е, че ние сега сме в криза. Внушава ни се, че сме в такава. Пияният трябва да изтрезнее, за да може да се напие.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Да!Как мислите ще изплатя 100 000 лв. кредит с 550 лв. заплата? Как ще отглеждам децата си? Не искам от малки самочувствието им да бъде смазано от мизерията и хаоса.Не ламтя за пари, просто искам нормално съществуване, без да мисля дали утре ще мога да си платя сметките и дали няма да остана на улицата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Да! Ще я напусна при първа възможност и това си го възлагам като цел за догодина. От както завърших(тази година) видях за какво става на въпрос. Няма такава мизерия, няма работа и за младите, ако нямаш познати или някакви връзки си за никъде. 2 месеца седя без пукната стотинка, а накрая като намериш свободна позиция за работа плановете ти се обръщат наопаки. Може ли работодателя да ме одобри при интервю, да ми каже да ходя да си оправя документите(медицинско, свидетелство и за съдимост и т.н.), а след това да ми каже, че неможе да назначава персонал?? А тези пари, където съм дал за тези документи - дадох ги на вятъра!! Е това може ли да е държава(нищо, че говоря за частник). МИЗЕРИЯ е пълна тука, установя ли се някъде другаде, НИКОГА ама НИКОГА няма да се върна за постоянно. Поздрави
Коментар
-
Airfan написа:И сега помисли в какъв свят и обкръжение ще живеят твоите деца ...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Като се изнесат повечето хора в чужбина ще останат най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора. На това му казват естествен подбор.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:nikolovvd написа:Като се изнесат повечето хора в чужбина ще останат най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора. На това му казват естествен подбор.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
nikolovvd написа:Като усетят, че ги третират като хора ІІ-ра ръка и заплатата им е на половина от необразования местен работник, ще започнат да се зараждат мисли за завръщана.
Коментар
-
ele написа:Stefanaki написа:nikolovvd написа:Като се изнесат повечето хора в чужбина ще останат най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора. На това му казват естествен подбор.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Това българина е голям наивник!Царе сме да вярваме, че на запад ни чакат нас: работягите, умниците, тарикатите и т.н цвят на човечеството. Питам се след като тук не успял в нищо, как там ще го направи. Вярваме на митове и легенди за успелите и не си даваме сметка, че най-често успяват тези които са били напред и тук, а не се чува нищо за завърналите се безславно, но там пък виновник е системата, завистта и липсата на толерантност. Поне при моите успели познати е така, а и познавам нито един аутсайдер тук, който да е успял на друго място. А може и да има?Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар