Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    Трябва да ти кажа, че 200 000 са много хубаво нещо, но като всички хубави неща имат край.Има една поговорка - "Човек знае 2 и 200!". Лесно е като си свикнал да живееш с 2 лв. на ден да започнеш да разполагаш с 200 (ако си умен да го направиш). Много по трудно е като си свикнал да живееш с 200 лв. на ден да преминеш на 2 лв. на ден. Е те това много боли.Немъчени пари лесно се харчат. Когато човек сам си вади парите им прави тънка сметка и почти винаги сметката излиза. Иначе като свикнеш да харчиш и те обхване снобизма става страшно. Няма де се впускам в подробности, но нещата завършват със сълзи, понякога кървави.
    Няма какво повече да се каже в тази тема!

Коментар

Няма и едно нещо, което да ме привлича навън. Както го е казал Николов, не в парите е щастието. Има други неща, които могат да те направят щастлив, както и с много пари да си нещастен. Но да не навлизаме в шаблоните, всеки сам решава за себе си и семейството си, но за мен път навън няма. Дори мога да кажа, че тук съм щастлив!
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Моето мнение го знаете.Само да допълня, че предпочитам Терминал 2 или някое наземно ГКПП, че нещо не ги долюбвам металните птици.

Коментар

nikolovvd написа:
          Смятах, че докато съм млад ще работя по 14-15 часа на ден и това ми донесе доста, най-вече уважение у работодателите ми, което бе подплатено и с финансови стимули.
          И аз така си мислех. В България обаче, колкото и да се напъваш, си като кола без скоростна кутия - колкото и газ да даваш, работиш на празен ход и стоиш на едно място. След 22 години безрезултатно форсиране на двигателя, хората вече са изморени и отчаяни, така че отговора на анкетата е "ДА", защото от сега нататък, нещата единствено ще се влошават. Трудно ми е да си представя, че някъде може да е по-зле (сега да не почнете да ми давате разни примери от рода на Северна Корея, Куба, Африка, Южна Америка и т.н.), говорим за цивилизования свят. Аз лично за сега не съм тръгнал, защото откровено си признавам, че не ми стиска. Засега.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

nikolovvd написа:
            ele написа:
            Гласувах с Не. Няма да обяснявам защо, че започвам да се повтарям, пък и да не предизвиквам нежелани излияния.
            Преди да гласувам бях сигурен, че ще има поне един отговор като моят - естествено твоят! :D Хора, разберете, че щастието не е в парите. kiselo, 200 000 няма да те направят по-щастлив, но определено ще те направят по-нещастен.Преди 22 години силно вярвах и се надявах, че нещата ще се оправят, но като видях как се разпродават трактори за 3 лева и комбайни за 5 лв. на "наши" хора (членова на БКП) надеждата ми се изпари, но вярата ми се върна, когато СДС дойде на власт. Като гледах как 100 000 души ликуват на бул.Цариградско шосе си казах - "Каквото и да става ще стискам зъби само и само да излезем от блатото и тръгнем към просперитета". Да ама не! Изгубих 20 години от живота си в надежди, но не съм стоял да чакам някой да ми даде. Смятах, че докато съм млад ще работя по 14-15 часа на ден и това ми донесе доста, най-вече уважение у работодателите ми, което бе подплатено и с финансови стимули. Какво имам сега? Ами всичко! Страхотна жена, две прекрасни деца плод на любовта и 16 години семеен живот. Какво искам още? Само да съм жив и здрав да ги отгледам докато станат способни сами да се грижат за себи си и да станат добри граждани. Пари колкото щеш, под път и над път, но дори да имаш милиони, като няма с кого една ракия да изпиеш, тури му пепел на такъв живот. Отидеш ли в чужбина си никой - дърво без корен. Още първата буря ще те събори!
            И сега помисли в какъв свят и обкръжение ще живеят твоите деца и пак ми кажи прав ли си - живеят в страна на безпардонност, безумие, хаос и липса на зачитане на човека като същество. Да, ти щеше да си дърво без корен, но децата ти щяха да са ствола на корените на бъдещото ти дърво, които ти си пуснал.

Коментар

Не мисля, че всички хора напускат България, защотото имат финансови затруднения.Аз лично бих я напуснал и за да търся по-добро образование или професионално развитие.България е в перманентна криза. Заблуда е, че ние сега сме в криза. Внушава ни се, че сме в такава. Пияният трябва да изтрезнее, за да може да се напие.
              ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Не!Но на мен не ми се обяснява, защото всеки знае отговора, но го интерпретира според собствената си камбанария!Един безкраен, безумен спор!
                Lupo - The Monster
                Е83 3D

Коментар

Да!Как мислите ще изплатя 100 000 лв. кредит с 550 лв. заплата? Как ще отглеждам децата си? Не искам от малки самочувствието им да бъде смазано от мизерията и хаоса.Не ламтя за пари, просто искам нормално съществуване, без да мисля дали утре ще мога да си платя сметките и дали няма да остана на улицата.
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Да! Ще я напусна при първа възможност и това си го възлагам като цел за догодина. От както завърших(тази година) видях за какво става на въпрос. Няма такава мизерия, няма работа и за младите, ако нямаш познати или някакви връзки си за никъде. 2 месеца седя без пукната стотинка, а накрая като намериш свободна позиция за работа плановете ти се обръщат наопаки. Може ли работодателя да ме одобри при интервю, да ми каже да ходя да си оправя документите(медицинско, свидетелство и за съдимост и т.н.), а след това да ми каже, че неможе да назначава персонал?? А тези пари, където съм дал за тези документи - дадох ги на вятъра!! Е това може ли да е държава(нищо, че говоря за частник). МИЗЕРИЯ е пълна тука, установя ли се някъде другаде, НИКОГА ама НИКОГА няма да се върна за постоянно. Поздрави
                    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Airfan написа:
                      И сега помисли в какъв свят и обкръжение ще живеят твоите деца ...
                      Като се изнесат повечето хора в чужбина ще останат най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора. На това му казват естествен подбор.Естествено е желанието на някой хора да отидат в чужбина. На младини и аз съм мислил за същото. С годините обаче нещата се променят, докато дойде един ден, когато повечето се връщат, за да умрат в родината си! Нека заминават младите! Да работят, да трупат опит и знания! Като усетят, че ги третират като хора ІІ-ра ръка и заплатата им е на половина от необразования местен работник, ще започнат да се зараждат мисли за завръщана. Това което ще донесат е знания, умения, манталитет - все богатства за нацията. Парите ли? Те са си техни, изкарани с кръв и пот и никой не може да има претенции за тях.Но в крайна сметка всичките материални облаги, които натрупаме, не можем да отнесем в гроба. За сметка на това спомените, радостните мигове, щастливите моменти, дори смъртта не може да ни ги отнеме.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                        Като се изнесат повечето хора в чужбина ще останат най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора. На това му казват естествен подбор.
                        В чужбина отиват най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора.Безборбени/безволеви, неприспособими(обичащи статуковото) и преклонни (всеки ден кланящи се на дерибеи) си остават в БГ.Всички останали с хъс напускат тази страна и отиват да живеят на места без дупки по пътищата, без изнасилвания и убийства в парковете, без притеснения за здравето на децата им....... с нормално заплащане за 8-часов работен ден, така че да си покриеш всички разходи и да ти останат за двучасов полет до България, за да се видят с роднинии и приятели.Не всички напускат България за пари...... последните години много познати и роднини оставиха апартаменти, вили и много добре заплатени работи в името на спокойствието и просперитета, най - вече на децата им. Какво е здравеопазването тук? Какво е образованието тук? Какво може да дадеш на децата си тук?
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                          nikolovvd написа:
                          Като се изнесат повечето хора в чужбина ще останат най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора. На това му казват естествен подбор.
                          В чужбина отиват най-борбенните, приспособимите и непреклонните хора.Безборбени/безволеви, неприспособими(обичащи статуковото) и преклонни (всеки ден кланящи се на дерибеи) си остават в БГ.Всички останали с хъс напускат тази страна и отиват да живеят на места без дупки по пътищата, без изнасилвания и убийства в парковете, без притеснения за здравето на децата им....... с нормално заплащане за 8-часов работен ден, така че да си покриеш всички разходи и да ти останат за двучасов полет до България, за да се видят с роднинии и приятели.Не всички напускат България за пари...... последните години много познати и роднини оставиха апартаменти, вили и много добре заплатени работи в името на спокойствието и просперитета, най - вече на децата им. Какво е здравеопазването тук? Какво е образованието тук? Какво може да дадеш на децата си тук?
                          Не знам кого цитираш, ама е хубаво да престанеш да го цитираш, не само защото се изтърка, ами защото и не е вярно. Не си мислете, че в чужбината няма престъпления - има и убийства, и изнасилвания, и грабежи. Има и дупки по пътищата, макар и не толкова много. Има и безработица, има хора, които са загубили собственост, защото не могат да си покриват кредитите. Има и ниски заплати, с които едва се свързват двата края. Има и безработни и клошари, които се редят на опашки за една безплатна супа. Здравеопазването не е идеално, да не говорим, че има държави, в които си чакаш на опашка за сериозна операция и като ти дойде реда, влизаш в болницата, където ти намират причина да не те оперират, и се нареждаш на 8 седмичната опашка и си чакаш като поп спасяващата операция. Който не е купувал парацетамол за 6 евро за 10 хапчета не знае за какви цени става въпрос. Да не говорим за кафетата по 5-6 евро или ресторантите, за които 30-40 евро на човек не ти мърдат. Виждате цифрата на заплатата, но е по-важно какво можеш да си купиш с тая цифра. Не искам да споменавам, че който го може - го може и в България си изкарва добри пари, така че не обобщавай и не съди за другите по себе си - в България има много кадърни хора, които си вадят прилични заплати и живеят добре. И не ме разбирай погрешно - далеч съм от мисълта да убеждавам някого колко е прекрасно или противно тук и колко е велик западът и как може там да си живееш като бей. Но подобни обобщения като това по-горе са абсурдни и дават абсолютно нереална представа за останалата част от Европата.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

nikolovvd написа:
                            Като усетят, че ги третират като хора ІІ-ра ръка и заплатата им е на половина от необразования местен работник, ще започнат да се зараждат мисли за завръщана.
                            По-добре заплатата ти да е наполовина от заплатата на местните, отколкото тази, която получаваш в България.Щото каквото и да си говорим, в крайна сметка става дума за пари.Спокойствието (относителна работа, вижте какво стана в най-спокойната Норвегия)... липсата на дупки по улиците са бонус.Третират те като чужденец, да, така е в Европа (не и в Америка). Въпреки това, сестрите ми категорично отказват дори да помислят за връщане в България. Защо ли? Работят неквалифицирана работа там, и те, и мъжете им. Въпреки това, живеят един нормален живот. Бях там, видях, усетих. А и няма да ме лъжат...не и мен.

Коментар

ele написа:
                              Stefanaki написа:
                              nikolovvd написа:
                              Не знам кого цитираш, ама е хубаво да престанеш да го цитираш, не само защото се изтърка, ами защото и не е вярно. Не си мислете, че в чужбината няма престъпления - има и убийства, и изнасилвания, и грабежи. Има и дупки по пътищата, макар и не толкова много. Има и безработица, има хора, които са загубили собственост, защото не могат да си покриват кредитите. Има и ниски заплати, с които едва се свързват двата края. Има и безработни и клошари, които се редят на опашки за една безплатна супа. Здравеопазването не е идеално, да не говорим, че има държави, в които си чакаш на опашка за сериозна операция и като ти дойде реда, влизаш в болницата, където ти намират причина да не те оперират, и се нареждаш на 8 седмичната опашка и си чакаш като поп спасяващата операция. Който не е купувал парацетамол за 6 евро за 10 хапчета не знае за какви цени става въпрос. Да не говорим за кафетата по 5-6 евро или ресторантите, за които 30-40 евро на човек не ти мърдат. Виждате цифрата на заплатата, но е по-важно какво можеш да си купиш с тая цифра. Не искам да споменавам, че който го може - го може и в България си изкарва добри пари, така че не обобщавай и не съди за другите по себе си - в България има много кадърни хора, които си вадят прилични заплати и живеят добре. И не ме разбирай погрешно - далеч съм от мисълта да убеждавам някого колко е прекрасно или противно тук и колко е велик западът и как може там да си живееш като бей. Но подобни обобщения като това по-горе са абсурдни и дават абсолютно нереална представа за останалата част от Европата.
                              ele спри се.Не се ли усещаш понякога, че почваш да пишеш просто ей така, без да се замислиш.Никой не казва, че мързеливци и неграмотници няма в "Европата", ама са много по-малко от тук. Аз показвам сравними неща, а не "фалшиви лозунги" като теб. Един човек, за да си осигури нормален живот в България трябва да работи на 2 места или по 14-15 на ден.Същия нормален човек постига това (даже и много повече) като работи на едно място по 8 часа на ден.Забележи, че става въпрос за един и същ човек, просто в първият случай живее в България, а в другия - в чужбина.
                              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Това българина е голям наивник!Царе сме да вярваме, че на запад ни чакат нас: работягите, умниците, тарикатите и т.н цвят на човечеството. Питам се след като тук не успял в нищо, как там ще го направи. Вярваме на митове и легенди за успелите и не си даваме сметка, че най-често успяват тези които са били напред и тук, а не се чува нищо за завърналите се безславно, но там пък виновник е системата, завистта и липсата на толерантност. Поне при моите успели познати е така, а и познавам нито един аутсайдер тук, който да е успял на друго място. А може и да има?
                                Lupo - The Monster
                                Е83 3D

Коментар

Working...
                                X