Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изход ли е "Терминал 1" от кризата в България...?!

Пускам тази тема и се надявам да не се развие като предната с обиди и неприятни отговори. Понеже преди време живях в Германия 1 година. Имам много близки роднини които са вече 10 години там. Други които са в Норвегия в момента (и въпреки атентатите не си и помислят да се върнат). Други в Швеция. Други в Испания. Други в САЩ. Върнах се от Германия по много причини. Една от които беше, че не исках да повярвам, че България не може да се промени и тук неможе да се живее по един нормален и приятен начин. След близо 6 години откакто се върнах отново си задавам въпроса - Възможно ли е в България да работиш, да полагаш усилия и да успееш да постигнеш един нормален живот без да се плашиш от сметката за ток и вода. Възможно ли е да постигнеш мечтите си. Лично моята мечта не е нищо особено освен да обиколя света и да се върна в България. През последните години работих във всички краища на България - Варна, Пазарджик, София, Перник, Бургас и др.Имах и късмета да обиколя всички големи градове. Видях колко са различни хората като желания и разбирания дори и на територията на малка България. Въпроса ми е вярвате ли, че въпреки всичко може да се справим със всички проблеми и да живеем нормално. Вярвате ли, че единствено 200 000лв в сметката може да ни направят малко сигурни или просто желанието ни да работим и да решаваме проблеми ще ни помогне да направим живота си по-добър.Отписвам всякакви коментари за партии и политици. Ясно ми е какво не са направили и какво са. Лично аз отдавна съм ги отписал и разчитам само на себе си и желанието ми да постигна резултати и що годе нормален живот.
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Гласувах с "Не!................................. " ама не ми се обяснява защо мисля така. Просто имам бъдеще и винаги съм смятал, че само за мързеливите няма работа! Бил съм и с много пари, сега съм на дъното без стотинка и с много заеми, но тук ще ги оправя, а не навън далече от всички и всичко!
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

За съжаление не виждам моят отговор сред възможните. Не вярвам че скоро ще се появи лъч надежда, мисля че зависи и от мен, но също така и от всички около мен. Докато бъларина мисли по начина "На мен може да не ми е добре, ама на Вуте требе да му е зле" в тая държава няма да има оправия.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        За съжаление не виждам моят отговор сред възможните. Не вярвам че скоро ще се появи лъч надежда, мисля че зависи и от мен, но също така и от всички около мен. Докато бъларина мисли по начина "На мен може да не ми е добре, ама на Вуте требе да му е зле" в тая държава няма да има оправия.
        Ами по скоро във втория отговор съм събрал и твоето мнение. Защото всеки човек който вярва, че нещата могат да се променят с труд и желание и по-малко злобеене и мрънкане вероятно ще пожъне успех. А неможе да вярваме, че всички ще искат да се освободим от кризата. Винаги ще има хора за които кризата и този хаос ще е от огромна полза.
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Да, Т1 е правилният изход за мен и близкото ми бъдеще.

Коментар

Airfan написа:
            Да, Т1 е правилният изход за мен и близкото ми бъдеще.
            За мен също не е изход,летище Бургас също е изход към по добър живот. Аз също мисля за живеене на друго място,ако не прекратят лотарията за зелена карта ще се пробвам за САЩ ако я спрат за Канада.Щом жена ми е съгласна и семейството ми е зад мен нищо не ме задържа тук.Спечеля ли зелена карта и първата желязна птица и зад океана.

Коментар

Днес в12.25 си заминаха /дъщеря и зет в Лондон/ Бягайте. по добре роби на истински господари отколкото на червените капути.
              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Гласувах с Не. Няма да обяснявам защо, че започвам да се повтарям, пък и да не предизвиквам нежелани излияния. lubo_Y10: По-добре да не си роб, но за това се иска малко повече узряване и осъзнаване :D
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                  Гласувах с Не. Няма да обяснявам защо, че започвам да се повтарям, пък и да не предизвиквам нежелани излияния. lubo_Y10: По-добре да не си роб, но за това се иска малко повече узряване и осъзнаване :D
                  Не си права ама айде карай да върви.Ти си знаеш най-добре.

Коментар

Да, ако искаш да живееш нормално и да живееш в нормален свят с нормални, усмихнати хора.Не, ако искаш да останеш тук (няма да описвам тъжната Бг действителност, всички я знаят отлично)И Да, защото нищо няма да променя, не мога да променя пораженческото мислене както и робската психика на 95% от българите....
                    Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

lubo_Y10 написа:
                      Днес в12.25 си заминаха /дъщеря и зет в Лондон/ Бягайте. по добре роби на истински господари отколкото на червените капути.
                      Не е нужно да си роб. Ще бъда толкова роб, колкото и тук. Не смятам да упражнявам друга професия, различна от сегашната ми, която се котира навсякъде в белите страни.

Коментар

ele написа:
                        Гласувах с Не. Няма да обяснявам защо, че започвам да се повтарям, пък и да не предизвиквам нежелани излияния.
                        Преди да гласувам бях сигурен, че ще има поне един отговор като моят - естествено твоят! :D Хора, разберете, че щастието не е в парите. kiselo, 200 000 няма да те направят по-щастлив, но определено ще те направят по-нещастен.Преди 22 години силно вярвах и се надявах, че нещата ще се оправят, но като видях как се разпродават трактори за 3 лева и комбайни за 5 лв. на "наши" хора (членова на БКП) надеждата ми се изпари, но вярата ми се върна, когато СДС дойде на власт. Като гледах как 100 000 души ликуват на бул.Цариградско шосе си казах - "Каквото и да става ще стискам зъби само и само да излезем от блатото и тръгнем към просперитета". Да ама не! Изгубих 20 години от живота си в надежди, но не съм стоял да чакам някой да ми даде. Смятах, че докато съм млад ще работя по 14-15 часа на ден и това ми донесе доста, най-вече уважение у работодателите ми, което бе подплатено и с финансови стимули. Какво имам сега? Ами всичко! Страхотна жена, две прекрасни деца плод на любовта и 16 години семеен живот. Какво искам още? Само да съм жив и здрав да ги отгледам докато станат способни сами да се грижат за себи си и да станат добри граждани. Пари колкото щеш, под път и над път, но дори да имаш милиони, като няма с кого една ракия да изпиеш, тури му пепел на такъв живот. Отидеш ли в чужбина си никой - дърво без корен. Още първата буря ще те събори!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Направо матрицата ви е промила мозъците,тук е прекрасно оооооооо да ако си мошеник и депутат,ама то вече депутат е равно на мошеник.И бъди сигурен че 200 000 няма да ме направят нещастен даже ще ме направят мноооого щаслив.Какво бъдеще ще им дадеш на тези деца като бачкаш по 14-15 часа и се прибираш премазан като куче и лягаш и умираш,какво ще ги научиш или ти разчиташ системата да ги научи.Ако е така благодаря не ти искам живота,ти си го живей и му се радвай.Аз искам децата ми да живеят и учат И работя във чужбина.

Коментар

Трябва да ти кажа, че 200 000 са много хубаво нещо, но като всички хубави неща имат край.Има една поговорка - "Човек знае 2 и 200!". Лесно е като си свикнал да живееш с 2 лв. на ден да започнеш да разполагаш с 200 (ако си умен да го направиш). Много по трудно е като си свикнал да живееш с 200 лв. на ден да преминеш на 2 лв. на ден. Е те това много боли.Немъчени пари лесно се харчат. Когато човек сам си вади парите им прави тънка сметка и почти винаги сметката излиза. Иначе като свикнеш да харчиш и те обхване снобизма става страшно. Няма де се впускам в подробности, но нещата завършват със сълзи, понякога кървави.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                            X