Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска конфискация.........

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Против. Защото в тази държава ще бъде използван избирателно за оказване на натиск върху този или онзи.Случка от новините отпреди година. Данъчни правят проверка на столичен пазар. Междувременно неправилно спрения им автомобил е закопчан със скоба. Следва светкавична данъчна проверка на "Паркинги и гаражи". Скобата набързо е махната. Проверката прекратена.Подкрепили сте подписката за референдум на РЗС? Участвате в протести против високите цени на горивата? Протестирате срещу дупките по пътищата? Противите се на селския кмет дерибей? Хм. нека ви вземем всичко. па доказвайте че е ваше. Друг път да видим ще протестирате ли.
    Начини за оказване на натиск и сега има и винаги е имало. Варианти много - законни и незаконни.
    kiro_of_the_day написа:
    Много по-трагично е да мислиш със, отколкото за задника си.
    Ясно е, че подобна мярка няма да се хареса на много хора по ред причини, последната от която е "демокрацията". Сигурен съм, че повечето от този хора мислят точно за задника си.Истината е, че дори и да се приеме такъв закон, едва ли ще работи както ми се иска на мен и на подкрепящите го тук в анкетата. Твърде много хора в парламента мислят за задниците си и не биха го допуснали.

Коментар

smbdie написа:
      Написал съм, че трябва всички да си изискват осигуровките за да може да стане това. Ясно е, че за момента е невъзможно. Докато не изгорят някой, няма как да се стегнат останалите.
      Не си на повече от 25 години, нали?

Коментар

Immortal написа:
        Не си на повече от 25 години, нали?
        Боб ли хвърля?Не аз съм темата на дискусията. Мисля, че съм се аргументирал достатъчно. Имаш право да не си съгласен с мнението ми. И да си чешем клавиатурите тук, тези работи не се решават по форумите.

Коментар

Е то тука освен да си чешем клавиатурите, друго не правим Питах те за възрастта, щото по писанията ти виждам, че ти липсват много от реалностите за живота.Това не е лошо. Хубаво е човек сам да осъзнае света.На първо време приеми, че няма такова нещо като "ВСИЧКИ". Винаги са НИЕ и ТЕ. Или АЗ и ОСТАНАЛИТЕ.Дори и в тази тема е така

Коментар

В случая под "всички" се разбира "повечето", "болшинството". Конфискацията като резултат от форма на контрол, ще има превантивен ефект върху масата и повечето биха предпочели да си нямат разправии с данъчните. Ако няма закон който да ги притеснява, разбира се, че повечето хора биха избрали по-високата заплата. Разбира се това не е единствения и не трябва да е основния начин да се въздейства върху такива нарушители. Не само НАП са черната овца сред държавните служители. Имам огромни съмнения в безпристрастността на съда към подобни финансови престъпления. Сигурен съм, че и на мен както и на теб ни остава да се учим още дълго от реалностите на живота. Всеки сам прави изводите за себе си и се съобразява с тях.

Коментар

smbdie написа:
              В случая под "всички" се разбира "повечето", "болшинството". Конфискацията като резултат от форма на контрол, ще има превантивен ефект върху масата и повечето биха предпочели да си нямат разправии с данъчните. Ако няма закон който да ги притеснява, разбира се, че повечето хора биха избрали по-високата заплата. Разбира се това не е единствения и не трябва да е основния начин да се въздейства върху такива нарушители. Не само НАП са черната овца сред държавните служители. Имам огромни съмнения в безпристрастността на съда към подобни финансови престъпления. Сигурен съм, че и на мен както и на теб ни остава да се учим още дълго от реалностите на живота. Всеки сам прави изводите за себе си и се съобразява с тях.
              Грешиш, ще изгорят дребните риби и разни невинни нещастници. Акулите няма и косъм да им вземат.

Коментар

nikolovvd написа:
                У нас на където и да се обърнеш все скъпи джипове и лимузини за минимум 150 000 лв., а в данъчните си декларации много малко хора декларират повече от 5-10 хил. лева.Някой ще кажат - "Ама тя на лизинг!" Е да, ама не, защото месечната вноска за тъкъв автомобил е 2500 лв. минимум, а КАСКО застраховката е от 6000 до 10000 на година.А да видим тогава от къде Бай Мангал има пари за Q7?
                В БГ тези автомобили са на фирми........... всичките се водят служебни......

Коментар

Гражданска конфискация.........

Твърдо съм ,, против ’’ . Право на всеки е да намали основата на данъците си .Хвала на тези , които успяват да го правят.И съм съгласен и не съм съгласен с мнението на ls1 , който пише , че ,, ще бъде използвано избирателно в тази държава ’’ . За съжаление и в други държави се прави.Спомняте ли си как миналата година немското правителство плати 2 млн. евро за информация по повод на влоговете на немски граждани в швейцарска банка . Плати ги на някакъв нелоялен оръфляк от тази същата банка . Това ако не е потъпкване на всякакви правни норми - какво друго е ?!?Подобни простотии извърши и италианското правителство.
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

chaveto написа:
                    nikolovvd написа:
                    У нас на където и да се обърнеш все скъпи джипове и лимузини за минимум 150 000 лв., а в данъчните си декларации много малко хора декларират повече от 5-10 хил. лева.Някой ще кажат - "Ама тя на лизинг!" Е да, ама не, защото месечната вноска за тъкъв автомобил е 2500 лв. минимум, а КАСКО застраховката е от 6000 до 10000 на година.А да видим тогава от къде Бай Мангал има пари за Q7?
                    Още по-лесно за проверка и последваща конфискация.
                    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      smbdie написа:
                      Не приемам доводът, че щом няма издадена присъда всеки е невинен и не трябва да се конфискува без присъда. Редно е такъв тип финансови престъпления да се третират като криминалните. Щом има доказателства и заподозрян за убийство, редно е той да остане в ареста до присъдата. Така трябва да е и с незаконното имущество - щом не може да бъде доказан произхода на капитала, да бъде отнеман незабавно, а съдебното решение в последствие да го потвърди.
                      Колега ще ме прощаваш за любопитството, но ти със задника си ли мислиш?
                      По-важното е, че все пак осъществява физиологичния процес мислене :D , което вече е рядко явление.Невиждам какво значение има кой на колко години е, колега безсмъртен. Младостта може да бъде само и единствено предимство. Аз съм съгласен с колегата, особено що се касае до съжденията му за превенцията. :D

Коментар

SUS SCROFA написа:
                        chaveto написа:
                        Пак си помисли за думите ’по-лесно’ и ’конфискация’
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                          SUS SCROFA написа:
                          chaveto написа:
                          Пак си помисли за думите ’по-лесно’ и ’конфискация’
                          Еми мисля,мисля и все това мисля.

Коментар

Става въпрос за фрапиращи случаи.Пример: Купил си кола за 100 000 лв.! Щом разполагаш с такива пари, то би трябвало да си платил съответните данъци.Ако си декларирал (без значение физически или юридическо лице) доходи, обороти, приходи, печалба в размер на 1000 лв. гориш на момента.Автомобила се конфискува и се дава на Социалния патронаж да разняся на пенсионерите храната по селата, а на теб започват една доста сериозна ревизия. И няма да има рушвети, защото ще са 4-5 човека, които ще получат бонуси 10-20 % от хванатите нарушения и ще са стимулирани да разкрият всичките укрити милиони.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

А на Ковачки за 7 милиона укрити данъци какво му взеха?!?! На колко го осъдиха?!?!?Справедливост?Закони?Общество?Да вървят на...

Коментар

Ако го имаше този закон, като се изправи пред журито от 20 човека (нещо като съда в САЩ) и щеше да види "кон боб яде ли"!
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X