Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска конфискация.........

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гражданска конфискация.........

Пускам отново анкета, касаеща един въпрос, който смятам, че е важен за всички граждани на България. Както всички знаем, сега имаме действаща комисия, която отнема незаконно придобито имущество. Процедурата по това отнемане стартира едва след като има започнато разследване, съответно съдебно производство срещу конкретния субект. В докладът на Европейската комисия, от нас в прав текст се иска приемане на закон позволяващ гражданска конфискация, разбирай, при установяване на имущество надвишаващо твоите доходи с определена сума, комисията директно да започва процедура по отнемане и конфискация.Съвсем скоро, преди доклада, правосъдният министър внесе подобен законопроект, но той бе яростно атакуван от всички парламенатрни сили, дори мнозинството не беше единно да се произнесе по така внесения законопроект.Аз лично съм твърдо ЗА гражданската конфискация, смятам, че само по себе си е престъпление някой да притежава повече от това, което е спечелил законно. Не виждам смисъл от участието на съд тук.
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Принципно съм ЗА , ама ще ми е много тъжно да му конфискуват нещо, което съм градил с години, замо и само защото съм бил с 400лв заплата(по документи), а то струва примерно 50000лв.

Коментар

Re: Гражданска конфискация.........

SUS SCROFA написа:
      Съвсем скоро, преди доклада, правосъдният министър внесе подобен законопроект, но той бе яростно атакуван от всички парламенатрни сили, дори мнозинството не беше единно да се произнесе по така внесения законопроект.
      Как ще го приемат... Нали всички ще трябва да си търсят квартири след това ЗА!
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако приемат такъв закон ще е добре.Мога да ви предам думите на прокурор от Италия."Докато си пия кафето виждам нов скъп автомобил. Записвам си номера и в последствие правя справка за собственика, цената на автомобила и данъка, който е платил. Ако има и 10 цента разлика колата се конфискува и се започва пълна данъчна проверка за 10 години назад на цялото му имущество."У нас на където и да се обърнеш все скъпи джипове и лимузини за минимум 150 000 лв., а в данъчните си декларации много малко хора декларират повече от 5-10 хил. лева.Някой ще кажат - "Ама тя на лизинг!" Е да, ама не, защото месечната вноска за тъкъв автомобил е 2500 лв. минимум, а КАСКО застраховката е от 6000 до 10000 на година.А да видим тогава от къде Бай Мангал има пари за Q7?Ако приемат такъв закон всички, които до сега са се облагали на МРЗ ще искат да ги облагат не просто на пълната, а поне на 2-3 пъти повече от колкото вземат, ЗАЩОТООООО .... ГОРЯТ.Е тогава вече може и заплатите у нас да станат като в Европа.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

До колкото си спомням в този законопроект нямаше определение на ’незаконна дейност’ и следователно на ’незаконни доходи’, така че не виждам как изобщо може да се приеме. Аз съм против - основно право на човек е правото на справедлив съдебен процес - до колкото си спомням, няма друга институция, която да се произнесе по въпроса дали си престъпник или не, а човек е невинен до доказване на противното.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абсолютно си права ele, но как може човек без един ден трудов стаж да кара кола за 120 000 лв. и да живее в три етажна прогимназия облицована с шлайфан мрамор и врачански варовик, а такива като нас да събират цяла година пари, за да закарат семейството си на море.Възможно ли е бизнесмен да има имущество за милиони, а да плаща на работниците си 240 лв. на месец?

Коментар

ele написа:
              До колкото си спомням в този законопроект нямаше определение на ’незаконна дейност’ и следователно на ’незаконни доходи’, така че не виждам как изобщо може да се приеме. Аз съм против - основно право на човек е правото на справедлив съдебен процес - до колкото си спомням, няма друга институция, която да се произнесе по въпроса дали си престъпник или не, а човек е невинен до доказване на противното.
              Защо, данъчните могат да ти бръкнат доста в джоба, ако установят нарушения, дори и без съд.Всеки необявен приход за мен е незаконен. Удобно им е много да няма такъв закон, това е.

Коментар

nikolovvd написа:
                Абсолютно си права ele, но как може човек без един ден трудов стаж да кара кола за 120 000 лв. и да живее в три етажна прогимназия облицована с шлайфан мрамор и врачански варовик, а такива като нас да събират цяла година пари, за да закарат семейството си на море.Възможно ли е бизнесмен да има имущество за милиони, а да плаща на работниците си 240 лв. на месец?
                В бананова република като България е възможно както виждате. Обаче дай сега понеже 20 години съответните контролни органи не са си вършили работата /причините за това са комплексни/да конфискуваме имуществото на хората както ни скимне и както е угодно на някой самозабравил се местен дерибей!НЕ!ele е абсолютно права!
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ами ... бачкаш за 1000 лева примерно а пък скъпия ти работодател те осигурява на 400. Ти нямаш проблем. Проблемът е между работодателя и държавата.Позволяваш си стандарт съответстващ на 1000 лева. Не си крадил ами си бачкал яко за такъв стандарт. Това че държавата не си прибрала парите от работодателя не е причина да се прехвърля проблемът върху теб т.е. от болната глава на здравата.Ако някой ти взема имуществото трябва да докаже че ти си направил измама а не че по принцип някой си е измамимл държавата и хайде да хванем за канарче (виновен) когото можем защото истинският виновен е тарикат и хлъзгав като сом.
                  Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
                    Ами ... бачкаш за 1000 лева примерно а пък скъпия ти работодател те осигурява на 400. Ти нямаш проблем. Проблемът е между работодателя и държавата.Позволяваш си стандарт съответстващ на 1000 лева. Не си крадил ами си бачкал яко за такъв стандарт. Това че държавата не си прибрала парите от работодателя не е причина да се прехвърля проблемът върху теб т.е. от болната глава на здравата.Ако някой ти взема имуществото трябва да докаже че ти си направил измама а не че по принцип някой си е измамимл държавата и хайде да хванем за канарче (виновен) когото можем защото истинският виновен е тарикат и хлъзгав като сом.
                    Ти можеш да разбереш на колко те осигуряват.Малко занижихме финансовите параметри. Убеден съм, че до заплати от 1000 лева няма да се стигне.

Коментар

Според мен само наличието на такъв закон ще дисциплинира доста хора, защото тези които имат 10 милиона за къща, все ще отделят един за подкупи на съответните лица включително и съдии.Освен това законите нямат обратна сила, т.е. било каквото било от тук нататък да му мислят.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        nikolovvd написа:
                        В бананова република като България е възможно както виждате. Обаче дай сега понеже 20 години съответните контролни органи не са си вършили работата /причините за това са комплексни/да конфискуваме имуществото на хората както ни скимне и както е угодно на някой самозабравил се местен дерибей!НЕ!ele е абсолютно права!
                        Справедливостта няма давност. Ако има нещо, което да деградира бързо едно общество, то това е липсата на справедливост и чак на второ и трето място е финансовото благосъстояние. Никога не е късно държавата да си поиска своето. :D

Коментар

НЕ.А някой да иска тричленка?
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                            НЕ.А някой да иска тричленка?
                            Абе демократичните страни го искат от нас това, ако го искаше някоя българска партия, в един глас всички псевдоикономистчета и демократчета щяха да зинат НАЦИОНАЛИЗАЦИЯЯЯЯ.Познавам жени, които търсят двучленка, но чак пък тричленка.

Коментар

Working...
                            X