Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска конфискация.........

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Знаеш ли какви хубави детски градини ще станат от къщите на някой депутати от предишните НС.Как така с една депутатска заплата от 3000 лв. за 4 години ще вдигнеш къща за 3-4 милиона.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Re: Гражданска конфискация.........

SUS SCROFA написа:
      Не виждам смисъл от участието на съд тук.
      Аз не виждам смисъл и в участието на съд при линчуването на някой закононарушител. Естествено, че съм ПРОТИВ подобна глупост.Та нали 80% от българите работят за една заплата, а ги осигуряват на друга...
      nikolovvd написа:
      Ако приемат такъв закон всички, които до сега са се облагали на МРЗ ще искат да ги облагат не просто на пълната, а поне на 2-3 пъти повече от колкото вземат, ЗАЩОТООООО .... ГОРЯТ.Е тогава вече може и заплатите у нас да станат като в Европа.
      Бе те всички може да искат да ги облагат на 10.000 лв, ама дали работодателите им ще се съгласят?!?Изобщо, аз лично се съмнявам, че има в България много хора, на които АБСОЛЮТНО всички доходи им са АБСОЛЮТНО законни и обложени с данъци. Бих се съгласил, ако има някаква долна граница в закона, примерно при имущества над определени стойности - примерно 50.000 лв. Иначе просто на властта и се развързва ръцете да действа, когато ТЯ сметне за добре, СРЕЩУ 80% от гражданите на България.Не ми задавайте въпроса, "защо й е да го прави?". Примери от близката ни история - бол!

Коментар

Прочетох поне 5 мнения "против", а има само 3 гласували... някой се скатаваааа!

Коментар

Re: Гражданска конфискация.........

Immortal написа:
          SUS SCROFA написа:
          Не виждам смисъл от участието на съд тук.
          50.000 лв. Иначе просто на властта и се развързва ръцете да действа, когато ТЯ сметне за добре, СРЕЩУ 80% от гражданите на България.Не ми задавайте въпроса, "защо й е да го прави?". Примери от близката ни история - бол!
          Разбира се, че ще има определена парична стойност. В неприетия законопроект разликата беше заложена 150 000 лева, и както се изрази един депутат от ГЕРБ, "това е твърде малко, та това е един двустаен апартамент". И на теб ще го напомня. Данъчните и сега могат да ти поискат оборотите за 10 години назад ако установят, че си се скатавал. Не е нужен съд. Недей да смесваш престъпления като убийства и грабежи с финансов тАрикатлък, от който страдаме всички.
          ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Бе ако всечки знае, че могат да му вземат това, с което се фука, а няма съответните доходи, дълбоко ще се замисли дали ще го прави.Този закон може да се разглежда и като лобистки, защото ще принуди хората да вземат кредити и да вадят изпод дюшека парите за вноските.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

ТВЪРДО ЗА!!!За приемането на такъв закон съм поради много причини. Писна ми пълни неграмотници да деребействат и да парадират си имуществото си - къща, автомобил, ланец ... Друга причина е, че е крайно време да се сложи някакъв ред при осигуровките. Ако на работодатели не им дреме, че ще ги глобят или ще се измъкнат с подкуп, то на дребният служител ,,ужилването

Коментар

А защо направо не върнем народния съд?

Коментар

[quote:fa4aae0c48="smbdie"]Ако на работодатели не им дреме, че ще ги глобят или ще се измъкнат с подкуп, то на дребният служител ,,ужилването

Коментар

nikolovvd написа:
                    Абсолютно си права ele, но как може човек без един ден трудов стаж да кара кола за 120 000 лв. и да живее в три етажна прогимназия облицована с шлайфан мрамор и врачански варовик, а такива като нас да събират цяла година пари, за да закарат семейството си на море.Възможно ли е бизнесмен да има имущество за милиони, а да плаща на работниците си 240 лв. на месец?
                    Може, явно, след като има такива хора. Въпросът е много комплексен и няма как да се обхване, затова се придържам към горното си изказване. На втория въпрос - да, възможно е, след като законът го позволява и работниците се съгласяват. Дали е морално е друг въпрос.tomny: Не си го и помисляй, току виж някой го взел за идея.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      nikolovvd написа:
                      Абсолютно си права ele, но как може човек без един ден трудов стаж да кара кола за 120 000 лв. и да живее в три етажна прогимназия облицована с шлайфан мрамор и врачански варовик, а такива като нас да събират цяла година пари, за да закарат семейството си на море.Възможно ли е бизнесмен да има имущество за милиони, а да плаща на работниците си 240 лв. на месец?
                      Може, явно, след като има такива хора. Въпросът е много комплексен и няма как да се обхване, затова се придържам към горното си изказване. На втория въпрос - да, възможно е, след като законът го позволява и работниците се съгласяват. Дали е морално е друг въпрос.tomny: Не си го и помисляй, току виж някой го взел за идея.
                      Е кое му е комплексното, не разбирам? Имаш повече, отколкото си изкарал законно. Или се занимаваш с нещо престъпно, разбирай сводничество или наркотици или не си плащаш данъците. Елементарно е, не виждам нищо комплексно.

Коментар

tomny написа:
                        Изрично подчертах, кой иска от нас този закон. Това са нашите "учители", нашите еталони за демократичност. Тях не можем да обвиним в носталгия по соца.

Коментар

smbdie написа:
                          Не приемам доводът, че щом няма издадена присъда всеки е невинен и не трябва да се конфискува без присъда. Редно е такъв тип финансови престъпления да се третират като криминалните. Щом има доказателства и заподозрян за убийство, редно е той да остане в ареста до присъдата. Така трябва да е и с незаконното имущество - щом не може да бъде доказан произхода на капитала, да бъде отнеман незабавно, а съдебното решение в последствие да го потвърди.
                          Колега ще ме прощаваш за любопитството, но ти със задника си ли мислиш?
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

tomny написа:
                            А знаеш ли, че ако НАП ти издаде акт, влиза в сила дори и да го обжалваш и е изискуем. Може да се случи съдът да го отмени, а НАП вече да са ти разпродали имуществото.
                            Immortal написа:
                            Ти скоро търсил ли си?Ако не ти се е налагало, ти пожелавам от все сърце да ти се наложи да си търсиш. И да намериш.Не говоря за държавна служба...Изобщо, много лесно се спазват закони и се отнема имущество, като сте хванали по една държавна службичка.И осигуровките - осигуровки, и си знаеш датата, пък и работата толкоз.К’во ПРОИЗВЕЖДАТЕ?!?! Мушмули?!?Поработете малко в частния сектор, при "коректен" работодател, произведете стока или услуга за 5 лв. и тогава обяснявайте как се доказват доходи.В общия случай работодателя ти казва: мога да отделя за теб 800 лв. Ти си избери дали да ти давам 800 лв и да не те осигурявам, или да ти давам 450, а 350 да внасям в бюджета.Вие какво бихте избрали?А, и забравих - отвън пред вратата ви ще се избият работодателите за вас...
                            Чети изцяло, а не избирателно. Написал съм, че трябва всички да си изискват осигуровките за да може да стане това. Ясно е, че за момента е невъзможно. Докато не изгорят някой, няма как да се стегнат останалите.Коректни работодатели в това отношение има. Повечето големи фирми не се занимават с такива далавери на дребно. Просто не си струва за тях. Как пък ме определи по един пост, къде работя и какво произвеждам? Мисли си каквото искаш, но аз държавна служба не съм и помирисвал.
                            kiro_of_the_day написа:
                            И ти ме прощавай, ама ти за задника си ли мислиш?

Коментар

Против. Защото в тази държава ще бъде използван избирателно за оказване на натиск върху този или онзи. Случка от новините отпреди година. Данъчни правят проверка на столичен пазар. Междувременно неправилно спрения им автомобил е закопчан със скоба. Следва светкавична данъчна проверка на "Паркинги и гаражи". Скобата набързо е махната. Проверката прекратена.Подкрепили сте подписката за референдум на РЗС? Участвате в протести против високите цени на горивата? Протестирате срещу дупките по пътищата? Противите се на селския кмет дерибей? Хм. нека ви вземем всичко. па доказвайте че е ваше. Друг път да видим ще протестирате ли.

Коментар

smbdie написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                И ти ме прощавай, ама ти за задника си ли мислиш?
                                Много по-трагично е да мислиш със, отколкото за задника си.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X