Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висококултурен, западноевропейски тероризъм.....

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Само леко уточнение, щом имаш съображения относно изписването на "Християнски-фундаментализъм":По всички правила на граматиката е неправилно.Иначе се кефя на ентусизама ти да промениш "високо културен". Което изглежда според правилата, само дето надали ще намериш речник, в който да присъства подобна дума Но нищо де, мен ми е забавно.Ако не можеш да видиш общото между изброените, то си е твой проблем.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%...B2%D0%B8%D0%BD Впрочем набожните душици написали тази статия са допуснали ужасно много грешки, но не са пропуснали да изразят одобрението си към изгарянето на човек.
    Темата не е за и против християнството, мен лично като православен християнин, слабо ме интересува какво са вършили католиците. Хайде стига ст ези лекции по граматика, че се уморявам , сядам сутрин и започвам да пиша, не твърдя, че всичко е граматично изчистено, важното е да бъда разбран. Направете си двамата с другия колега една тема "слято, полуслято и разделно писане в българския език" На мен слабо ми дреме
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Lane Staley написа:
      Арабите са дали на Европа много неща - математика, астрономия, хигиена, градинарство и още много други.Не виждам Дидо какво му разбира. Европа е мултикултурна още от времето на Римската империя. За това и Европа открива останалия свят. Всички големи и затворени империи са отишли в небитието без да оставят особена следа в историята. Европа взема от всички, развива се и това я прави Европа.
      За това което са дали арабите някога - спор няма.Но сега единственото, което дават е износ на радикален ислям. Да ви е честит.Както казах - нямам нищо против мулти-културността, но да не се бърка с варварството.Викаш - напълно нормално е докато си пиеш кафето до Айфеловата кула, да чуваш как пее мюезина и от 5 жени пред погледа ти, на 3 от тях да не им се виждат лицата? Не казвам, че е лошо да пее мюезина, даже ме кефи, но като си седя на някое кафе покрай Босфора, да ми пее е супер - вписва се в обстановката. Точно на място си е. Ама в Париж очаквам да виждам френски манекенки, кроасанчета и топло ароматно френско кафе... а не дюнери и боза. Нямам нищо против продавача на кроасани да се казва Хасан. Стига да живее по френските закони и норми. Жена му Мириам да ходи по последна френска мода и прическа.Като ида с жена си в Иран - тя няма да е с къса пола и къси ръкави. Ще си покрие и косата.Ако ида в Саудитска Арабия - и там същото. И алкохол няма да пия... щото там е незаконно. Очаквам и от тях, като дойдат в Европа, да се съобразяват с тукашните закони - писани, морални и културни.А не да скандират по улиците на Париж, че дните на християните в Европа били преброени. ТОВА вече е реалностДе ще му разбира Дидо... За големите и затворени империи можем да поспорим - Китай, Япония...Европа е мултикултурна от времето на Римската империя, да - и от тогава е поговорката:"Si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre; si fueris alibī, vīvitō sicut ibi"(Ако си в Рим, живей по римски, ако си някъде другаде, живей както там живеят)

Коментар

Ако някой си направи труда да прочете Корана и Библията ще намери много общо. Нещо повече, ще остане с убеждение, че едното е преписано от другото. Никъде обаче няма да срещнете призиви за насилие или каквото и да е нехуманно отношение. Между впрочем и т.нар. Марксиско учение не е нищо друго освен преписване от Библията на подбрани пасажи. Радикализирането на вярата става от болните мозъци на някой изверги, като въпросният.Отново подчертавам, че Дидо е прав - като живееш сред европейци ще уважаваш, спазваш и почиташ техните нрави и обичаи, а като са си по домовете да правят каквото искат. Като съм в Дубай със съпругата си може да се разхождаме дори и голи в хотелската стая, но излезем ли на улицата ще трябва да спазваме законите и морала на страната. За разлика от Европа обаче, там има кой да наложи морала и законите!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
          Ако някой си направи труда да прочете Корана и Библията ще намери много общо. Нещо повече, ще остане с убеждение, че едното е преписано от другото.
          За мен беше удоволствие, не труд.Затова и навсякъде използвам думата "радикален", а не просто ислям.Обикновените мюсюлмани са като мен и останалите хора. Имам много приятели мюсюлмани, и никога това не ми е правило впечатление. Уважавам празниците им, уважавам ритуалите им. Но те не ме карат да ставам мюсюлманин, нито аз тях - да се отказват от религията си... между другото - те са толкова мюсюлмани, колкото и аз християнин де...(само по произход).Един поздрав за всички мюсюлмани във форума (преводът е мой): http://www.vbox7.com/play:9b3a3aaf

Коментар

nikolovvd написа:
            Ако някой си направи труда да прочете Корана и Библията ще намери много общо.
            Най-добре изгледайте първия филм Zeigeist, и ще видите че всички религии се припокриват, не само християнството и исляма. И всичките са пълна измислица.
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
              nikolovvd написа:
              Ако някой си направи труда да прочете Корана и Библията ще намери много общо.
              Най-добре изгледайте първия филм Zeigeist, и ще видите че всички религии се припокриват, не само християнството и исляма. И всичките са пълна измислица.
              Рече и отсече)))))))))Пъро прочитам книгите и после гледам филмите. Като цяло се напълни с филмчета, които имат за цел да отдалечат хората от религиите. И това не ме изненадва никак.Но човек е хубаво добре да познава упадъка и тоталната деградация на онази Римска империя, в която се ражда християнството, за да разбере, че то е дар, а не нещо лошо.

Коментар

Християнството е дар само за избрано малцинство.За останалите е вид доброволно робство Като всички останали религии де.Аз съм вярващ, но не съм религиозен. Има разлика.Вярвам в Бог, но не и в написаните от човешки ръце книги...

Коментар

nikolovvd написа:
                  Ако някой си направи труда да прочете Корана и Библията ще намери много общо. Нещо повече, ще остане с убеждение, че едното е преписано от другото. Никъде обаче няма да срещнете призиви за насилие или каквото и да е нехуманно отношение. Между впрочем и т.нар. Марксиско учение не е нищо друго освен преписване от Библията на подбрани пасажи. Радикализирането на вярата става от болните мозъци на някой изверги, като въпросният.Отново подчертавам, че Дидо е прав - като живееш сред европейци ще уважаваш, спазваш и почиташ техните нрави и обичаи, а като са си по домовете да правят каквото искат. Като съм в Дубай със съпругата си може да се разхождаме дори и голи в хотелската стая, но излезем ли на улицата ще трябва да спазваме законите и морала на страната. За разлика от Европа обаче, там има кой да наложи морала и законите!
                  Според теб в Европа останало ли е нещо за спазване, откъм морално поведение? Невиждам какъв е проблемът за жените със бурките, освен че са неразпознаваеми за органите на реда. Мисля,че в 21 век могат да измислят начин за разпознаване. Едва ли има някой, който да твърди, че Библията и Коранът съдържат в себе си насилие, но факт е, че тази война се води от векове, достатъчно е да си припомним всичките безумни битки за светия град, сам по-себе си не представляващ нищо. Но темата не е точно за този сблъсък.

Коментар

Immortal написа:
                    Християнството е дар само за избрано малцинство.За останалите е вид доброволно робство Като всички останали религии де.Аз съм вярващ, но не съм религиозен. Има разлика.Вярвам в Бог, но не и в написаните от човешки ръце книги...
                    Християнството е дар за всяка една изгубена душа, там всеки може да намери спасение и знаеш,че това спасение са намирали много хора.Не бих нарекъл робство, нещо, което те прави по добър, по-смирен, по-обичащ, по- уравновесен, ако щеш. Християнството е нещо уникално сред останалите религии, но не е сега мястото да разискваме това. Това, което ти твърдиш е несериозно, вяра в бог, без да си религиозен. Вяра в държавността без да спазваш законите Няма как да бъда християнин без да вярвам в заветите на Христос, където църквата и свещенниците имат своето основно място. Ама не е това темата........................................... .

Коментар

Невиждам какъв е проблемът за жените със бурките, освен че са неразпознаваеми за органите на реда.
                      Проблемът идва от това, което е под бурките, защото не може да разбереш дали това е жена/мъж 100 кг или жена/мъж 50 кг с 50 кг взрив!

Коментар

Immortal написа:
                        ...
                        Пребирам се от работа един ден. Качих се в трамвая и седнах на една свободна седалка. В един момент се загледах в пода пред мен и видях солидно количество люспи от семки. В първия момент ми беше нужно малко време да асимилирам видяното. Втренчих очи към пода и се замислих-" Кой ли може да извърши подобно безобразие". В продължение на няколко секунди разсъждавах над този въпрос, като през цялото време погледа ми беша насочен към пода съзерцавайки грозната гледка. В един момент започнаха да "валят" отново люспи от семки. Много бавно надигнах глава и забелязах един субект на 2 метра от мен, който нагло лупеше семки в трамвая. Беше един сомалиец.
                        SEAT Leon Cupra 300
                        Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Висококултурен, западноевропейски тероризъм.....

Колко от вас са работили в чужбина , колко от вас са работили с имигранти от всички краища на света !!!Аз съм го правил и искам да ви уверя , че хората навсякъде са еднакви . Между тях има отговорни и безотговорни хора , мързеливи и трудолюбиви . Но наличието на различни хора принадлежащи към определена религия или националност е оправдание за идиотите в по-развитите в индустриално отношение страни да оправдават неудачите си . Ако не са тези хорица да вършат черната и непривлекателна работа ,, развитият свят ’’ ще отиде по дяволите . Всеки ден контактувам със западноевропейци и се чувствам длъжен да ви уверя , че по-мързеливи и закостенели хора не съм срещал.
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Не знам какви християни и какви мюсюлмани ви гонят... тия хора са психично болни, по една или друга причина не са се реализирали според очакванията си и комплексарщината им е избила в садизъм, който крият зад нещо, което познават. Някой се крият за корана и се наричат ислямисти, други зад библията и са християнски фундаменталисти, трети са по-изобретателни и си създават свои религии и книги, зад които да се крият. Радвайте се, че Европата е открила други светове, защото иначе още щяха да горят на клада вещици криворазбралите библията свещенници, не че сега ги няма, ама поне не е в таква извратена форма. Нищо крайно не е на хубаво и всяка ’добра и миролюбива’ религия може да се изроди до невиждани размери, а това няма нищо общо с мултикултурна Европа.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И като добавим алкохол и наркотици картинката започва да се изяснява.Ама голяма толерантност в тая Европа, та чак на свободия отива работата. То не са гей паради, пиратски партии и прочие екдотични наименования. Бе няма ли кой да им даде по една мотика на тия и да спрат да мислят да глупости от нямане на работа?

Коментар

ele написа:
                                Не знам какви християни и какви мюсюлмани ви гонят... тия хора са психично болни, по една или друга причина не са се реализирали според очакванията си и комплексарщината им е избила в садизъм, който крият зад нещо, което познават. Някой се крият за корана и се наричат ислямисти, други зад библията и са християнски фундаменталисти, трети са по-изобретателни и си създават свои религии и книги, зад които да се крият. Радвайте се, че Европата е открила други светове, защото иначе още щяха да горят на клада вещици криворазбралите библията свещенници, не че сега ги няма, ама поне не е в таква извратена форма. Нищо крайно не е на хубаво и всяка ’добра и миролюбива’ религия може да се изроди до невиждани размери, а това няма нищо общо с мултикултурна Европа.
                                Отново твърде елементарно реши въпроса. Отсече по американски, че всички са луди и това е. Де да беше и този въпрос толкова лесно разгадаем колкото е един холивудски сценарий. Нещата са доста по сложни. Имаме терористичен акт срещу няколкогодишните опити на редица европейски лидери да оъществят глобализация в стара Европа. Правят го с ясното съзнание, че само така могат да се противопоставят на огромното влияние на другият глобален център САЩ. Но в Европа нещата няма как да се случат толкова бързо и лесно. Тук се очертава сериозен отпор, който вече се усети. При това се усети доста силно, и гръмко и най-важното е, че се случи в една от най- спокойните и социално развити европейски страни. Странното е, че Норвегия дори не е член на ЕС. При това ударът не е насочен към "различните", а е насочен към собствените управляващи, от които според теб нищо не зависи . Това не е престъпен акт извършен от луд, така смятам аз.Този човек не е луд. Ислямските фундаменталисти също не са луди. ИРА също не са луди. Баските сепаратисти също не са луди и т.н.Според мен това е едва началото на един процес, който беше очакван и неизбежен. Дори е естествен погледнат от чисто биологична гледна точка, но да не се отклоняваме толкова.

Коментар

Working...
                                X