Днес искам да Ви попитам, заражда ли се вълна от християнски-фундаментализъм?. Смятате ли, че крайно десните формирования съвсем скоро ще изпълзят от дупките си и ще демонстрират активност. Смятате ли, че мултикултурна Европа е заплашена. Сега очаквам много хора да скочат и да определят норвежкия терорист Андерш Брайвик за луд, но аз бих искал да попитам, кой луд ще се подготвя 2 години за своя терористичен удар? Не, според мен той не е луд, а ясно е съзнавал, какво прави и защо го прави. За мен след този случай, тероризмът вече няма да е същият, няма да бъде представян с брадато човече с чалма захапало експлозив. Това беше един изключително тежък удар върху определилата се за връх в социално-културното развитие Европейска цивилизация. Християнският привкус на този терористичен акт се усеща и с липсата на самоубийство след него. звучи ужасно, но явно този човек иска да види всички реакции след неговото дело. Дали пък Европа не се чувства все по заплашена от инвазията на народи носещи съвсем различни култури? Дали ще продължат тези актове на насилие? Властите в Норвегия го описват като ,,християнин фундаменталист с крайно десни разбирания
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висококултурен, западноевропейски тероризъм.....
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Може да прозвуча крайно и да изненадам много от колегите, но лично аз смятам, че мултикултурализма в Европа убива... Европа.Не подкрепям методите на тоя психопат, далеч съм от мисълта, да се убиват хора.Но споделям част от възгледите му за ислямо-левичарската напаст. Мултикултурна Европа - с културите на Франция, Италия, Гърция, България, Русия (не вярвах, че ще го кажа), Испания, Швеция, Унгария и т.н. - ДА!Мултикултурна Европа - с бурки, чалми, новопостроени и действащи джамии, с африканци, представящи с африканска песен Европейска страна на Европейски конкурс - НЕ!!!Не съм против имиграцията на хора от изток. Но идвайки в Европа, да се приспособяват в страната, която ги е приютила, да приемат нейната култура. А не да искат да живеят в Европа и да се ползват от "благините" й, но да си живеят като у тяхната държава...Като бях в Лондон, моят домакин живееше точно срещу някакво девическо училище. Е, сутринта, докато си пиехме кафето, не виждахме незабрадено момиче да отива на училище. Имах чувството, че съм в Иран или Саудитска Арабия... Това вече НЕ Е Европа!В този ред на мисли, не може да си представите колко е добре, че сме бедна държава. В най-лошия случай "мулиткултурализмът" минава транзит от тук.Пак казвам, действията на тоя откачалник МЕ ОТВРАЩАВАТ! Но разбирам мотивите му.А конкретно на въпроса на анкетата - заражда ли се вълна на християнски фундаментализъм - бих казал - каквото повикало, такова се обадило.
Коментар
-
Immortal написа:Може да прозвуча крайно и да изненадам много от колегите, но лично аз смятам, че мултикултурализма в Европа убива... Европа.Не подкрепям методите на тоя психопат, далеч съм от мисълта, да се убиват хора.Пак казвам, действията на тоя откачалник МЕ ОТВРАЩАВАТ! Но разбирам мотивите му.А конкретно на въпроса на анкетата - заражда ли се вълна на християнски фундаментализъм - бих казал - каквото повикало, такова се обадило.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Високо културен, западноевропейски тероризъм.....
Действията на ненормалниците не са ежедневие , но ни ги представят като такива .Държавните граници са нещо измислено от много по-опасни хора от тоя изрод.Не са виновни пришълците , че обществата не ги приемат .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
van_dal написа:"Висококултурен" - смятам, че е по правилно слято! По темата - без коментар!ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Високо културен? Защо? Защото е норвежец? Глупости.Християнски-фундаментализъм - пише се разделно. Оправи го.С така формулирано заглавие отговорът е не, няма. А иначе изроди има сред всички религии.Този не е луд. Той е изрод, изверг, болен мозък.Арабите са дали на Европа много неща - математика, астрономия, хигиена, градинарство и още много други.Не виждам Дидо какво му разбира. Европа е мултикултурна още от времето на Римската империя. За това и Европа открива останалия свят. Всички големи и затворени империи са отишли в небитието без да оставят особена следа в историята. Европа взема от всички, развива се и това я прави Европа. До колегата с тениската на онзи изверг - поръчай си 7, за всеки ден от седмицата. Например така: Пол Пот, Менгеле, Сталин, Хитлер, Брейвик, Усама Бин Ладен, Бернардо Гуиlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Високо културен? Защо? Защото е норвежец? Глупости.Християнски-фундаментализъм - пише се разделно. Оправи го.До колегата с тениската на онзи изверг - поръчай си 7, за всеки ден от седмицата. Например така: Пол Пот, Менгеле, Сталин, Хитлер, Брейвик, Усама Бин Ладен, Бернардо ГуиОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Само леко уточнение, щом имаш съображения относно изписването на "Християнски-фундаментализъм":По всички правила на граматиката е неправилно.Иначе се кефя на ентусизама ти да промениш "високо културен". Което изглежда според правилата, само дето надали ще намериш речник, в който да присъства подобна дума Но нищо де, мен ми е забавно.Ако не можеш да видиш общото между изброените, то си е твой проблем.Колкото до фундаментализма, с исляма го свързват само първосигнално мислещите хора. Фундаментализмът е толкова тясно свързан с християнството, че дори днес, 21 век, в Уикипедия може да прочетеш следното:"Потвърдена от всички протестантски епископии в Швейцария - Цюрих, Берн, Базел и Шафхаузен, смъртната присъда над Сервет е изпълнена на Le plateau de Champel, където е изгорен жив. Така испанският лекар и философ, откривателят на белодробното кръвообращение Мигел Сервет успява да получи заслужено осъждение заради хаотичните си схващания и отвратителната си злоба и вискомерие."http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B0%D0%BD_%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B8% D0%BD Готино, а? Изгорен жив, заслужено осъждение Впрочем набожните душици написали тази статия са допуснали ужасно много грешки, но не са пропуснали да изразят одобрението си към изгарянето на човек.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Краен фундаментализъм съществува навсякъде!Ксенофобски настроения тресат цяла "мултикултурна" Европа.Така че няма нищо странно в зараждането на такава вълна в отговор на хилядите мюсюлмански терористични организации (имам чувството, че като се съберат повече от двама араби и край тях гръмва нещо).Гласувах с ДА!I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар