Много и малко зависи как караш.И все пак е по-голям от на JTD.При мен лично извън градско ми гори между 5.3 и 6,а градско 6/7/8.Зависи колко тежи крачето и какви задръствания има в града(много бъркат в джоба тия чакания по опашки).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мнения фиат Брава
Collapse
X
-
Колега, от данъка ще спестиш 100 лв. Съгласен съм.А колко ще загубиш от по-ниската мощност?Не като разход... по-скоро като риск докато си на пътя.Колко километра ще изминеш за една година? Аз минавам по 30 000, ама айде, 10.000 да минеш... това са 800 литра гориво по 2.50 - 2000 лв, плюс консумативи, застраховки, винетки... отидоха 2500... 100 лв повече или по-малко за данък едва ли са чак такъв проблем. Но с по-мощна кола на пътя ще си в пъти по-сигурен.Карал съм и слаби коли - Ситроена ми беше 72 к.с., а Опела - 60 к.с... Не смееш да изпревариш един камион с такава...докато набере, и зад теб почват да свирят, пред теб уж няма никой, и изневиделица се появява някой, чудиш се да се прибираш назад ли, да натискаш педала ли..Натискаш, пък то не реагира...Слаба кола - не, мерси! И е илюзия, че ще гори по-малко, ако е по-слаба.Бравото е 147 к.с. и на дълъг път пада под 7/100, (понякога, ако не ме е "ухапало кучето")Колата като е мощна, не значи че ще се кара бързо и обратно - и слабата кола вдига скорости (с Опела съм вдигал 160), просто й трябва повече време и място.Не ти се бъркам де, всеки си има предпочитания и разбирания. Просто споделям моето мнение.Успех в избора и скоро да се похвалиш с нова придобивка!
Коментар
-
Незнам за данъка на ТД-то или за другите мотори.Моятр е 1,2 и данъка ми е 35-36 лв.За градска кола става.С климатроник гор малко в повече ама какво от това.Вярно 82 коняса малко за такова купе.първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена
Коментар
-
Има го ЖТД 100. Намират се. Моята е такава. След първите ядове за да я вкарам в пътя ( болничка ми я продадоха) вече ми се отблагодарява подобаващо. Не пиша вече в темите за разхода на тази кола, защото смея да твърдя, че е мнооого икономична. Климатроника не го усеща. И сега няма да си впиша разхода, защото съм все още около атрактивните "заводски"такива . Тези с газовите ги слагам в малкия си джоб...дори и от бензиностанция да зареждам. Тази година количката порасна и февруари месец имаше десетгодишен юбилей. Плащах около 44 лв. данък - очаквам вече да е по-нисък...а какво зверче е :D ПС: Ако съм възбудил нечие любопитство: С 32 литра ( толкова ми е тубата ), които винаги наливам до отказ изминавам от 670 до 720 км. в зависимост от приоритетното каране ( в града или извън него). Климатроникът ми е вечно работещ на 25 градуса. Извънградското ми е магистрала с поддържане на 110-120 км/ч. и ...много мощ за още. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Има го ЖТД 100. Намират се. Моята е такава. След първите ядове за да я вкарам в пътя ( болничка ми я продадоха) вече ми се отблагодарява подобаващо. Не пиша вече в темите за разхода на тази кола, защото смея да твърдя, че е мнооого икономична. Климатроника не го усеща. И сега няма да си впиша разхода, защото съм все още около атрактивните "заводски"такива . Тези с газовите ги слагам в малкия си джоб...дори и от бензиностанция да зареждам. Тази година количката порасна и февруари месец имаше десетгодишен юбилей. Плащах около 44 лв. данък - очаквам вече да е по-нисък...а какво зверче е :D ПС: Ако съм възбудил нечие любопитство: С 32 литра ( толкова ми е тубата ), които винаги наливам до отказ изминавам от 670 до 720 км. в зависимост от приоритетното каране ( в града или извън него). Климатроникът ми е вечно работещ на 25 градуса. Извънградското ми е магистрала с поддържане на 110-120 км/ч. и ...много мощ за още. :D
Коментар
-
samoleta написа:ntodorov написа:Има го ЖТД 100. Намират се. Моята е такава. След първите ядове за да я вкарам в пътя ( болничка ми я продадоха) вече ми се отблагодарява подобаващо. Не пиша вече в темите за разхода на тази кола, защото смея да твърдя, че е мнооого икономична. Климатроника не го усеща. И сега няма да си впиша разхода, защото съм все още около атрактивните "заводски"такива . Тези с газовите ги слагам в малкия си джоб...дори и от бензиностанция да зареждам. Тази година количката порасна и февруари месец имаше десетгодишен юбилей. Плащах около 44 лв. данък - очаквам вече да е по-нисък...а какво зверче е :D ПС: Ако съм възбудил нечие любопитство: С 32 литра ( толкова ми е тубата ), които винаги наливам до отказ изминавам от 670 до 720 км. в зависимост от приоритетното каране ( в града или извън него). Климатроникът ми е вечно работещ на 25 градуса. Извънградското ми е магистрала с поддържане на 110-120 км/ч. и ...много мощ за още. :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:samoleta написа:ntodorov написа:Има го ЖТД 100. Намират се. Моята е такава. След първите ядове за да я вкарам в пътя ( болничка ми я продадоха) вече ми се отблагодарява подобаващо. Не пиша вече в темите за разхода на тази кола, защото смея да твърдя, че е мнооого икономична. Климатроника не го усеща. И сега няма да си впиша разхода, защото съм все още около атрактивните "заводски"такива . Тези с газовите ги слагам в малкия си джоб...дори и от бензиностанция да зареждам. Тази година количката порасна и февруари месец имаше десетгодишен юбилей. Плащах около 44 лв. данък - очаквам вече да е по-нисък...а какво зверче е :D ПС: Ако съм възбудил нечие любопитство: С 32 литра ( толкова ми е тубата ), които винаги наливам до отказ изминавам от 670 до 720 км. в зависимост от приоритетното каране ( в града или извън него). Климатроникът ми е вечно работещ на 25 градуса. Извънградското ми е магистрала с поддържане на 110-120 км/ч. и ...много мощ за още. :D
Коментар
-
Painfall написа:Ако питаш мен - с въображение... Смесения цикъл на тази кола го дават 5,5...не знам как колегата е постигнал 4,77, освен ако не кара единствено извънградско.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:...Тази година количката порасна и февруари месец имаше десетгодишен юбилей. Плащах около 44 лв. данък - очаквам вече да е по-нисък...
Коментар
-
Immortal написа:ntodorov написа:...Тази година количката порасна и февруари месец имаше десетгодишен юбилей. Плащах около 44 лв. данък - очаквам вече да е по-нисък...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар