Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

мнения фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

мнения фиат Брава

Здравейте, надявам се тук да е подходящото място да пусна темата. Скоро си продадох колата и сега си търся друга. Моля всеки, който има впечатления да сподели недостатъците на фиат Брава. Бих бил благодарен и на съвети на какво да оръщам внимание при оглед на такава кола.Благодаря!

Бих те посъветвал да потърсиш с търсачката.Има много теми по твоя въпрос.Фиат Брава има поне 5 двигателя.Ти какъв искаш?
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
      Бих те посъветвал да потърсиш с търсачката.Има много теми по твоя въпрос.Фиат Брава има поне 5 двигателя.Ти какъв искаш?
      Искам да не е над 100 к.с. и над 1600 куб. см. Видях, че има различни разновидности на двигателя и мненията биха ми били полезни и затова кой е по-добър вариант.

Коментар

Т.е търси 1.2 или 1.6 ( 90 к.с ) като 2-рото е рядкост. За 1.2 лоши неща не съм чул, той замества след 98-ма 1.4 с който съм аз, но не ти го препоръчвам защото иска много грижи, но повечето така и не го разбраха .... с 2 думи 1.2 ако искаш кола която ти гори 10/11 градско, около 6 извън (ако ти кажат под 10 имаше един лек който колега от тук ми го препоръча за пътешествие до Италия, но както и да е ... ) ,гледай нивото на оборудване да е ELX , за да имаш повечко екстри .... пробваш, караш и всичко друго е късмет. П.С Ако решиш да я газифицираш 1.2 мисля че са само с пластмасови коелктори, докато 1.6 ( 90к.с. ) ... там не съм 100% сигурен кои бяха с металните.
        Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
        Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Щом искаш точно до 100 коня предполагам jtd дизела отпада,той е 100 и малко.1.2 според мен е тромавичък и ще гори колкото 1.6 градско.Масовият 1.6 е 103 к.с. За него има части бол,сполучлив и надежден.Първо помисли бензин или дизел.И защо до 100 коня....данък ли те притеснява?
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

мнения фиат Брава

Само да не е 1.4 12 V ( valvole - клапани ) ...Конструкторът проектирал този двигател , когато са го правили родителите му , някой силно е почукал на вратата ....
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: мнения фиат Брава

Румен_Хинчев написа:
              Само да не е 1.4 12 V ( valvole - клапани ) ...Конструкторът проектирал този двигател , когато са го правили родителите му , някой силно е почукал на вратата ....
              Със сигурност 1,4 12v е правен от някой шизофреничен идиот, без капчица инженерна мисъл в мозъка си... Дори китайче на кораб по време на силно вълнение би се справило по - добре Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Аз мисля, че колегите са те ориентирали добре към 1,2 и 1,6... ТД100 също е отличен избор за Брава.Успех.
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

pecata написа:
                Щом искаш точно до 100 коня предполагам jtd дизела отпада,той е 100 и малко.1.2 според мен е тромавичък и ще гори колкото 1.6 градско.Масовият 1.6 е 103 к.с. За него има части бол,сполучлив и надежден.Първо помисли бензин или дизел.И защо до 100 коня....данък ли те притеснява?
                Има и JTD 100 к.с. двигател но той в общи линии се среща също толкова "често", колкото и 1.6 90 к.с.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз наричам хората, които карат коли под 100 к.с. "мазохисти" Една кола или ще върви, или няма да върви...Най-добрият вариант за Брава е дизеловия JTD мотор.За бензинов - 1.8 16V (113 к.с.) или 1.6 16V (103 к.с.)

Коментар

Immortal написа:
                    Аз наричам хората, които карат коли под 100 к.с. "мазохисти" Една кола или ще върви, или няма да върви...Най-добрият вариант за Брава е дизеловия JTD мотор.За бензинов - 1.8 16V (113 к.с.) или 1.6 16V (103 к.с.)
                    подкрепям
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Immortal написа:
                      Както е казал Immortal,има 3 много добри варианта.Но според мен от тях най-добрия е JTD.Това си е лично мое мнение.А за недостатаци нищо немога да кажа.Возя се на такава вече 4 годин и половина,не откривам такива.Има малки дреболийки,ама е нормално за кола на възраст.
                      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Immortal написа:
                        +1
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

pecata написа:
                          Immortal написа:
                          Аз наричам хората, които карат коли под 100 к.с. "мазохисти" SmileЕдна кола или ще върви, или няма да върви...Най-добрият вариант за Брава е дизеловия JTD мотор.За бензинов - 1.8 16V (113 к.с.) или 1.6 16V (103 к.с.)
                          Точно така, данъка ме притеснява. Последната ми кола беше 103 к.с., регистрирана в Шумен /там e по-евтино от Варна/ и за 100 коня данъка е 45-6 лв, а за 103 коня е 150 кинта! Предпочитам да е 80-90-до 100 к.с., за да спестя тея 100 лв разлика в данъка.Благодаря за мненията на всички!

Коментар

samoleta написа:
                            pecata написа:
                            Immortal написа:
                            Аз наричам хората, които карат коли под 100 к.с. "мазохисти" SmileЕдна кола или ще върви, или няма да върви...Най-добрият вариант за Брава е дизеловия JTD мотор.За бензинов - 1.8 16V (113 к.с.) или 1.6 16V (103 к.с.)
                            Точно така, данъка ме притеснява. Последната ми кола беше 103 к.с., регистрирана в Шумен /там e по-евтино от Варна/ и за 100 коня данъка е 45-6 лв, а за 103 коня е 150 кинта! Предпочитам да е 80-90-до 100 к.с., за да спестя тея 100 лв разлика в данъка.Благодаря за мненията на всички!
                            Тогава си вземи ТД100 навсякъде данъка мисля, че и го водят до 100коня така че... Аз имах такава , но и плащах данъците много късно и и имах глобички..иначе също си е добър мотор
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                              samoleta написа:
                              pecata написа:
                              Immortal написа:
                              Тогава си вземи ТД100 навсякъде данъка мисля, че и го водят до 100коня така че... Аз имах такава , но и плащах данъците много късно и и имах глобички..иначе също си е добър мотор
                              А на ТД100 колко му е долу-горе разхода?

Коментар

Working...
                              X