Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акция "Нулева толерантност"

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    kiler_4o написа:
    ще използвам темата да Ви помоля за толерантност към колоездачите, защото не веднъж съм щял да се забия в някой, който ми сече пътя, докато се движа с 40-50 км/ч... Сякаш не съм на пътя. ... Може да съм с колело, но се движа с не по-ниска скорост от автомобилите, които спазват знаците ... даже в повечето случаи превишавам позволените скорости ... Когато сте на улица по която има 4 пешеходни пътеки тип "зебра" една до друга и пред вас минават 3ма пешеходци и 2ма колоездачи може поне да намалите, а не целеустремено да ги принудите да спрат ...И освен това искам да Ви помоля винаги когато се движите с 40 и решите просто да спрете и да паркирате, поне пускайте мигач ... днес щях да направя вдлъбнатина във вратата на едно пунто и евентуално в главата си ... добре, че спирачките ми хванаха навреме и само леко се опрях ... после оня ми се развика все едно аз съм му сякал пътя ... Айде със здраве ...
    така е и с моторите,никой не те бръсне за нищо,вече на 4,5 пъти се оттървавам на косъм с едно "извинявай",кухара да ме убие пък после да ми се извинява,има много смотани шофьори,то може би половината карат с някакви странни движения

    Коментар


      #17
      Според мен най-раумно е на първо време да свалим оръжията във войната, която водим между нас-шофьорите и тогава да размахваме пръст на пешеходците! На мен също ми се налага често да пресичам на непригодено за целта място, но се оглеждам! Не тръгвам презглава напред, като кон с капаци. А що се отнася до толерантност между водачите на МПС... направете си един опит-опитайте от малка уличка да излезете на булевард с натоварено движение. Колко коли ще спрат и направят жест за да минете пред тях? Според мен от десет-една!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

      Коментар


        #18
        kiro_of_the_day написа:
        Приемам това като шега! Ако е казано сериозно - NO COMENT!
        И аз така смятам. И без това сега много се "толерират" пешаходците даже вчера видях един който им спря на зебрата. ЛУД човек
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

        Коментар


          #19
          За пешеходна пътека съм съгласен и стига да мога да спра (без както последния път с бус-а 5 коли да влзенат при мен) спирам и ги пускам хората.Иначе да си пресичат където и да е не съм много съгласен и не ги пускам.Преди време щях да отнеса един на цариградско малко след Плиска обаче за негово щастие му отнесох само плика ама колегата до мен не успя да го види навреме.......твърдо съм против всеки да си пресича където и да е.
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

          Коментар


            #20
            Въобще тук да караш кола в България си е вид мазохизъм. Аз като карам направо се чудя на къде да гледам. Дали да гледам дупките, дали да гледам от къде ме изпреварват и как се мушват пред мен и бият спирачки, дали да гледам от некой храст дали ще изкочи пешеходец. Трябва да ни се промени мисленето. Колко от нас пропускат пешеходците на пешеходни пътеки, та държим да са стриктни и те в пресичането и то да става на разрешени места?

            Коментар


              #21
              Mazgarev написа:
              Неспирането на пешеходна пътека, когато на нея има стъпил пешеходец е отнемане на предимство!!!Когато пешеходеца стои на бордюра, той доброволно ви отстъпва предимството, но когато е стъпил, макар и с единия крак сте ЗАДЪЛЖЕНИ да спрете!Не знам какво не ви харесва в цялата картинка с пешеходните пътеки???Аз когато пресичам на пешеходна пътека, стъпвам с единия крак за да предупредя и като видя телешките физиономии на "водачите" си продължавам без да ме интересува!!! Пък те ако не спрат си е техен проблем.Как може едни да спират, а други "техни височества" да се имат за божества и да не спират???
              Хехе недей така, как ще си е техен проблем. Ако не спрат изобщо няма да е САМО техен роблем, а и твой... Хора недейте така. Шофьори ги има сякакви и навсякъде. Дали ще сме в Бг, ДЕ или на луната, няма значение.. Пиани и безотговорни има навсякъде... Така че внимателно... А за пешеходците> нагли са също така навсякъде. Тука в ДЕ няма пешеходец, който да не пресече на червено или забранено ако няма коли. Така че очите на четири и тва е !!!
              FIAT BRAVO 1.6 16V

              Коментар

              Working...
              X