Призовавам към нулева толерантност към неправилно пресичащите пешеходци, старайте се да им докарате поне инфаркт. Но не забрявайте, че според сегашния правилник пешеходеца винаги има право, дори в случаите когато е легнал пиян на пътя. По тази причина предлагам следните промени в ЗДП:Всеки водач сгазил пешеходец на пешеходна пътека, да се наказва с обществено полезен труд, отнел предимство на пешеходец примерно с 50 лв. а сгазил неправилно пресичащ пешеходец да бъде награждаван с една седмица лечение от шока в курорт по желание. При смъртен случай бонус-стажант психотерапевт(ка).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акция "Нулева толерантност"
Collapse
X
-
Re: Акция "Нулева толерантност"
AlBundy написа:Призовавам към нулева толерантност към неправилно пресичащите пешеходци, старайте се да им докарате поне инфаркт. Но не забрявайте, че според сегашния правилник пешеходеца винаги има право, дори в случаите когато е легнал пиян на пътя. По тази причина предлагам следните промени в ЗДП:Всеки водач сгазил пешеходец на пешеходна пътека, да се наказва с обществено полезен труд, отнел предимство на пешеходец примерно с 50 лв. а сгазил неправилно пресичащ пешеходец да бъде награждаван с една седмица лечение от шока в курорт по желание. При смъртен случай бонус-стажант психотерапевт(ка).Типо 1.6
-
AlBundy написа:Призовавам към нулева толерантност към неправилно пресичащите пешеходци, старайте се да им докарате поне инфаркт. Но не забрявайте, че според сегашния правилник пешеходеца винаги има право, дори в случаите когато е легнал пиян на пътя. По тази причина предлагам следните промени в ЗДП:Всеки водач сгазил пешеходец на пешеходна пътека, да се наказва с обществено полезен труд, отнел предимство на пешеходец примерно с 50 лв. а сгазил неправилно пресичащ пешеходец да бъде награждаван с една седмица лечение от шока в курорт по желание. При смъртен случай бонус-стажант психотерапевт(ка).Tofas- Sahin 1.6 карб.
Коментар
-
Sluncho написа:Колега, разбирам идеята ти, но не смяташ ли, че говриш неадекватно? И какво целиш с тази тема?no pain no pain
Коментар
-
Колега, идеята е ясна, но... изпълнението на този етап е невъзможно май... Лошото е, че повечето пешеходци спекулират с правата си и пресичат на всевъзможни места, знаейки че няма кой да им търси сметка за такова нещо... Има го и тоя момент, че от време на време и малко "превъзпитание" не е лошо, но с разум и цивилизовани действия== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Глобяват се и пешеходците! 10лв. е глобата за неправилно пресичане от страна на пешеходец.А пешеходците са с предимство защото при лек сблъсък на 2 коли има само смачкана ламарина, а при съвсем лек удар с пешеходец на автомобил, пешеходеца може да загине...Същото важи и за колоездачите и мотоциклетистите!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
ще използвам темата да Ви помоля за толерантност към колоездачите, защото не веднъж съм щял да се забия в някой, който ми сече пътя, докато се движа с 40-50 км/ч... Сякаш не съм на пътя. ... Може да съм с колело, но се движа с не по-ниска скорост от автомобилите, които спазват знаците ... даже в повечето случаи превишавам позволените скорости ... Когато сте на улица по която има 4 пешеходни пътеки тип "зебра" една до друга и пред вас минават 3ма пешеходци и 2ма колоездачи може поне да намалите, а не целеустремено да ги принудите да спрат ...И освен това искам да Ви помоля винаги когато се движите с 40 и решите просто да спрете и да паркирате, поне пускайте мигач ... днес щях да направя вдлъбнатина във вратата на едно пунто и евентуално в главата си ... добре, че спирачките ми хванаха навреме и само леко се опрях ... после оня ми се развика все едно аз съм му сякал пътя ... Айде със здраве ...
Коментар
-
Надявам се след време, тия дето са свикнали да пресичат където им падне, покрай някоя бавна лада, да се опомнят и да разберат че в днешно време колите са се увеличили, скоростите също! Ако не се усетят, ще бъдат поредните жертви.Това за толерантността, също трабва да се култивира, става постепенно, аз съм оптимист! Когато искате всички да са толерантни, почнете от самия себе си!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Опитаите се да погледнете не само от страната на шофьори и пресечете един светофар или пешеходна пътека. Това е като екстремен спорт. Някой път е по лесно да пресечеш там където е забранено, защото на светофара просто не можеш да минеш. Когато карам, гледам да спирам на хората, а те си стоят защото не са свикнали да им се дава път. Колега geshabeli, незнам ограничението на скоростта в града да се е увеличило, а това че никой не го спазва е друг въпрос. Повярвайте ми на пешеходците им е по-трудно отколкото на шофьорите. На мен ми се е случвало неведнъж да ме псуват, че минавам на пешеходна пътека.
Коментар
-
Неспирането на пешеходна пътека, когато на нея има стъпил пешеходец е отнемане на предимство!!!Когато пешеходеца стои на бордюра, той доброволно ви отстъпва предимството, но когато е стъпил, макар и с единия крак сте ЗАДЪЛЖЕНИ да спрете!Не знам какво не ви харесва в цялата картинка с пешеходните пътеки???Аз когато пресичам на пешеходна пътека, стъпвам с единия крак за да предупредя и като видя телешките физиономии на "водачите" си продължавам без да ме интересува!!! Пък те ако не спрат си е техен проблем.Как може едни да спират, а други "техни височества" да се имат за божества и да не спират???FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар