Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВЪПРОС за ситуация с обратен завой на път с 2 платна?
Collapse
X
-
-
Lane Staley написа:Днес не ти е ден. Дал съм линк към листовка номер 65, а в нея трябва да погледнеш въпрос 13.
Коментар
-
Lane Staley написа:От кога пък броя на платната, наличието на мантинела или светофар са критерий за обратен завой? Ако няма указани задължителни посоки било със знак, било чрез светофарната уредба и маркировката е прекъсната ( позволява пресичане ) не виждам причина да не може да направиш обратен завой. Това, че някой полицай ви е казал - ама ако има светофар не може, не означава, че е прав. Ако на уредбата няма указани задължителни посоки ( стрелки върху светлините ) завиваш и толкова. А нека някой да цитира член от закона.Калоянчо, картинката ти е готина, но аз не бих направил обратен при такава маркировка. Вярно, че обратния е свързан с движение на ляво, но става прекалено дискусионно ( по-скоро си е направо забранено ). И все пак ако си сладкодумен може да се пробваш.7 лв а?Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
ВЪПРОС за ситуация с обратен завой на път с 2 платна?
Само аз ли не мога да стопля какво общо имат въпросът на колегата и представената листовка , илюстрирана в стил ,, кубизъм ’’ ?FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Аз също не сгрявам къде в изброените забрани за извършване на обратен завой в чл.39 фигурира забрана, че като има задължителна посока (при нормално движение) е забранен и обратния завой, ама карай.То на практика над всяка лента в кръстовищата със светофари има такива сини знаци, и никъде няма знак за завой в обратна посока - все едно никъде не може да се прави обратен завой.Забранено на ляво е обикновено, когато пътя наляво е еднопосочен. Само че ти правейки обратен завой не влизаш в този път, тъй че на практика би трябвало да не се ръководиш от този знак.Днес повече няма да споря за закони, че ме изкараха престъпник, дето карам със 110 извън града А може би съм такъв, де да знам
Коментар
-
Ето и една ситуация, която се случи с мен. Платната са разделени с ограда. Две ленти и в двете посоки. Стигам кръстовище със светофар, където искам да направя обратен завой. Пристроявам в лявата лента и спирам на червено, да изчакам. Светва зелен светофар, но със стрелка наляво, т.е. мога само наляво да завия, не и да правя обратен завой. Поправете ме, ако греша. Аз обаче правя обратен и полицаите насреща ми. Минал съм покрай тях, ама не съм ги видял. Как да е. Спират ме и искат да ми пишат акт. Разминах се само с фиш, но в него написаха член, според който съм нарушил пътната маркировка. Маркировка на платното нямаше, както може да се досетите. Та въпросът ми е каква пътна маркировка съм нарушил?Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
Re: ВЪПРОС за ситуация с обратен завой на път с 2 платна?
Румен_Хинчев написа:Само аз ли не мога да стопля какво общо имат въпросът на колегата и представената листовка , илюстрирана в стил ,, кубизъм ’’ ?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Нали и аз това казвам бе човек.Разрешен е обратен завой,когато пътната маркировка и/или знак го позволяват.Аз сложих снимката да покажа кога е разрешено,ако няма знак.Има едни кръстовища,с едно платно,но с по 2 ленти за движение в посока,разделени с бяла НЕПРЕКЪСНАТА линия,тогава е забранено,назависимо със или без кръстовище.Иначе казано,обратен завой,се прави на път с разделителна ивица,като на снимката по-горе дето съм качил,освен ако няма забранителен знак,на самата ивица.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
Според теб къде може да се прави обратен.За мен това е правилния начин и съм абсолютно сигурен,че преди време точно това четок в правилника за вдижение.Ако греша ща черпя,ако се видим някой ден.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
Lane Staley написа:Пояснявам: когато на кръстовище имате указана чрез знак ( кръгъл със син фон ) или със стрелки на светофарната уредба, задължителна посока на движение ( наляво/направо/надясно - в каквато и да е комбинация ) то обратният завой е забранен.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Пояснявам: когато на кръстовище имате указана чрез знак ( кръгъл със син фон ) или със стрелки на светофарната уредба, задължителна посока на движение ( наляво/направо/надясно - в каквато и да е комбинация ) то обратният завой е забранен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар