Колеги другата седмица ще подменям почупени стъкла по къщата на село.Само дето неискам да използвам маджун по ред причини,а силикон.Дограмата е дървена,ще я боядиша с автоемайл лак и искам да налепя стъклата и по 4 джамджийски пирончета за всеки случай.Въпросът ми е какъв силикон трябва да си купя.Да издръжлив на атмосверни условия.Мислех си за акрилен,ама той не лепи,а е по-скоро за попълване на фуги.Какъв ще ми препоръчате?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ при избор на силикон.
Collapse
X
-
Аз взех от Баумакс силикон TYTAN Universal безцветен, мисля че беше към 5лв. На опаковката има нарисувана сграда като бизнес център. Ползвах го да запълня дупките на новия поцинкован покрив на гаража, две години не е мръднал, а тая ламарина сега доста се нагрява Гледаш на опаковката да пише за вътрешна и ВЪНШНА употреба.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
Аз не го препоръчвам ... лепва много добре за стъклото, но не и за дървото ... Да не кажа, че и за аквариуми на судал и други фирми е много по-добър от церезита ... Обикновен санитарен силикон е най-доброто, което може да използва в случая ...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Аз преди доста време,можеби 3 години,позвах за точно тази работа,най-обикновен прозрачен силикон.Имога да кажа,че стуклата не са мръднали,от дървената дограма.Предполагам си на ясно,че трябва много добре да почистиш повърхностите от мазнини и прашинки,който биха попречили на силикона да залепне.И един трик да ти кажа - слагаш силокон,слагаш стъклото на дограмата,но не притискаш,пръскаш покрай силикона със съпункена вода (и с веро става),след това притискаш стъклото.По този начин,след притискането на силикона,излишната част която изкача,се почиства много лесно,без да остава по повърхностите.И си мисля,че по-добре първо да боядисаш елементите,преди силикона,защото ако случайно остане силикон по дървото,няма да се покрие с боя,пък и случайно да не пръснеш стъклото.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Значи ще обясня реда ми на деиствие.И друг път съм го правил това само,че с маджун и никога повече маджун.1.Свалям черчеветата-сваляне на всички стъкла-шлайфане-грундиране-боядисване.2.Обмазване на фалцовете за стъклата с силикон-полагане на стъклата- по 4 джамджийски пирончета за всеки случай-полагане на силикон отвън (вместо маджун).3.Знам как се работи с силикон и с какво се чисти и знам колко да слагам за да не избие прекалено.Просто незнаех за слънце и за студ (атмосверни условия) какво да ползвам. Доколкото разбрах трябва на силикона да пише,че става за външна употреба.Ще купя или бял или прозрачен.Черчеветата ще са или бели или бежови.За силикон на церезит си мислех и аз,ама давате доста противоречиви мнения за него и май-ще трябва да им разгледам гамата по подробно.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
По принцип продуктите на Церезит са добри. 90% от използваните материали в къщи са именно техни. Силоконите предполагам, че и те са на ниво, но нямам преки наблюдения.На къщата в Черноморец съм направил всички прозорци (стара но добра дървена дограма) с силикон на Mastersil. Станаха вече пет години и няма наченки на старреене. Ето за това говоря:Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
с две ръце съм за санитарен силикон не веднъж съм лепил прозорци с такъв взимам си най-често на Церезит санитарен даже вече го имат и в доста голям диапазон от цветове доста добре се представя като залепва към всичко (май) лично съм пробвал :Стъкло,Дърво,Метал,Пластмаса,ПВЦ,Керемиди и др.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Само не вземай на Церезит, с тези реклами са се побъркали ценово. Вземай Судал или ТКК.www.soudal.bg , www.tkk.bgЗа предпочитане е Универсален силикон , а не Санитарен/предназначен е за други цели/. Най-добрия вариант обаче е пломерен продукт от новите технологии ,които са и УВ устойчиви, например като FixAll Crystal of Soudal http://www.fixall.eu/fixall/index.ph...g=bgВярно че е доста по-скъпо, цената му е около12-13 лв ,но ако си го правиш за теб е Задължително да използваш качествена химия, освн това това е и лепило и може да се използва абсолютно навсякъде в дома ,офиса, градина и др. лепи и Уплътнява почити всички материали без тефлон и полипропилен.
Коментар
-
gamma написа:По принцип продуктите на Церезит са добри. 90% от използваните материали в къщи са именно техни. Силоконите предполагам, че и те са на ниво, но нямам преки наблюдения.На къщата в Черноморец съм направил всички прозорци (стара но добра дървена дограма) с силикон на Mastersil. Станаха вече пет години и няма наченки на старреене. Ето за това говоря:PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Още един глас за Мастер. Аз използвам всичко от тях - силикони, лепила и т.н. Вече поне от 7 години. Много добри продукти, на поносима цена. Аз правих една дървена дограма с Мастер КРИЛ. После боя - поне 5 години от тогава. Няма пукнатини и тем подобни. Судал също са добри. Церезит вече няколко пъти се издъниха на места където продуктите на Мастер стоят. От бизон силиконите, нямам много впечатления, но кита за дърво, не става.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар