Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обаче ми е кеф да чета ... в темата се определих на комплексар, разплут, надут ... Интересно ми е да се запозная с хората, твърдящи го ... Не забравяйте и, че различните хора имат различни потребности ... Има хора, които нямат 2 часа да изминат 100 км., защото ги чакат по-важни неща ... Обаче по български ... чуждото не се толерира, докато не стигнем ние до него ...
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Темата я видях в мобилето и там, както и тук има интересни разсъждения, кои основателни, кои не до там. Да споделя моите - аз присветвам... не само за КАТ-аджии. Има тука един тънък момент - ако не присветваме поради риск да предупредим камикадзе, то означава ли, че по подразбиране гледаме на всички водачи като на камикадзета?! Аз лично смятам такъв подход за неколегиален. Шофьорската солидарност не се изчерпва само с присветването - има и други дребни жестове които са известни и могат да ти направят добро впечатление и да ти повдигнат настроението. Сега малко да предизвикам възмущение - аз не само съм ЗА присветването, но и за 20-те кинта когато те спрат Защо ли? Ами за безпроблемно шофиране. Преди време бях твърд противник на даването на пари, но я докарах дотам, че останах без точки, ходих на курс за повишаване на точки... два месеца бях без книжка и видях, че така не става (карам много - работата ми е свързана с пътуване). Тези 2 месеца без книжка ми костваха много. Естествено това е личният ми интерес, но има и още една причина - държавата. Милата ни родина с нищо не е показала, че може добросъвестно да си влиза в ролята и, че постъпленията се разходват по предназначение за пътища и инфраструктура. Въпрос на убеденост, а аз не съм убеден, за което отговорност има само и единствено държавата.И за да не изляза аз най-големия нарушител само ще кажа, че не съм. Примерно едно пътуване по обичайния за мен маршрут Благоевград-София-Плевен-Разград-Варна е от порядъка на 600 км, минавам през 10 области по първокласни и второкласни пътища... а познайте през колко полицейски патрула минавам?! А знаете ли, че обичайно тази дистанция се взема за 7-8 часа, с нормално каране, а със спазване на ограниченията не се наемам да прогнозирам колко ще е.... (вероятно над 10). Е не, че това оправдава безумното каране - далеч съм от тая мисъл, но не мисля, че каране от порядъка на 110-120 (на плевенски път) е голямо нарушение. Въпросът е да се кара разумно, със съобразена с пътя и натоварването на трафика скорост.П.С. В населени места спазвам ограниченията.
      Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Ichkin написа:
        Обаче ми е кеф да чета ... в темата се определих на комплексар, разплут, надут ... Интересно ми е да се запозная с хората, твърдящи го ... Не забравяйте и, че различните хора имат различни потребности ... Има хора, които нямат 2 часа да изминат 100 км., защото ги чакат по-важни неща ... Обаче по български ... чуждото не се толерира, докато не стигнем ние до него ...
        За мен ако не ти стига времето за пътуване или за каквото и да било, просто не умееш да си правиш правилно сметката. И аз бях така, но постепенно разбрах че:Най-важната част от един проект, ако можем да наречем пътуването "проект" е подготовката, изпълнението е най-лесната и най-малко отнемаща време част. Като им размениш местата колкото повече бързаш, толкова повече закъсняваш. Скорост от 90 км/ч и 130 км/ч са напълно достатъчни за да се пътува нормално бързо.За КАТ и аз присветкам на колегите винаги. Например преди две години ми писаха акт защото съм карал с 23 км/ч над ограничението 50 км/ч, поставено заради пешеходна пътека. Където е пътеката съм минал с 50 защото си знам че там седят, но познайте къде бяха - вече подминавайки пътеката има лек завой е в края му е сложен знака за край на ограничението - ми точно пред знака беше патрулката. Така не можеш да ги видиш и въпреки че там за където е предназначен знака си карал с 50 пак си в кюпа... За това ВИНАГИ предупреждавам за КАТ.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Добре де, какъв ви е проблема да спазвате ограниченията?Не съм светец, когато няма ограничение карам с около 100-105-110. Когато изпреварвам и с повече. В смисъл, че ускорявам колкото мога, за да се прибера в моето платно. Но ограниченията ги спазвам на около 90%, в останалите 10% минавам с около 10 км над ограничението.Последното пътуване Сф -В.Т.-Сф преди около 10 дни пак си карам така. Един с някакво Юго обаче смята, че ограниченията са пожелателни, също като повечето тук. Изпреварвам го, но малко след това идва ограничение 60. Намалявам си, не ми пречи, той обаче е пич и ме изпреварва. Добре, ама сега е сезон в който се движат селскостопански машини, те излизат на пътя. Когато се включваш, знаеш че има ограничение и знаеш колко е много по-лесно може да прецениш кога да се включиш в движението. И не само за селскостопанските машини, за всички е така. Същото е и в населените места, там винаги спазвам ограниченията, но разни бързаци не се съобразяват и си джиткат с 70-80. На входа на едно село в ловешко има табела "Намалете скоростта, тук все още живеят хора". Първия път като я видях ... абе оттогава никога не превишавам в населено място. Там наистина живеят хора и трябва да ги уважаваме. Пак последното пътъване в едно село докато карам с 50 ме изпревари някакво ренде. На първата отбивка след табелата за край на селото беше спрял да пикае. Е за какво бързаше толкова?Само си намирате оправдания, а за колегата, който е "за" 20тачка за полицаите - ако утре изпратиш детето на село и оттам мине някой като теб, който вече е оставал без точки, ама вече е тарикат, дава за почерпка и кара, та ако тоя отнесе детето ти както си кара колелото из селото? Дано никога не се случи, защото децата вина нямат, но за мен ти си гнусен, долен и лицемерен престъпник.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Там където падне въглена ,там гори чергата ,казва народа . По хубаво е да се преглежда ей този раздел на форума и то при всяко влизане във форума . http://forum.fiat-bg.org/viewforum.php?f=34
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Трябва да се предупреждава!В това има няколко добри страни:1. Спестяваме на служителите на КАТ изкушението. (все пак това е една от Божиите заповеди) 2. От друга страна им спестяваме уволнението, ако случайно ги наблюдават/следят за вземане на подкуп и така самействата им няма да гладуват. 3. Принуждаваме бързащите да намалят (спазват ограниченията), при което им спестяваме спирането от КАТ, губенето на време за разправии (споровете с колко лева е бил над ограничението), а от там създаване на още поне две причини да бързат - закъснението и опънатите нерви. 4. Може да спестим поне едно ПТП.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Lane Staley написа:
                Само си намирате оправдания, а за колегата, който е "за" 20тачка за полицаите - ако утре изпратиш детето на село и оттам мине някой като теб, който вече е оставал без точки, ама вече е тарикат, дава за почерпка и кара, та ако тоя отнесе детето ти както си кара колелото из селото? Дано никога не се случи, защото децата вина нямат, но за мен ти си гнусен, долен и лицемерен престъпник.
                Колега, възмущението ти не оправдава използването на обидни епитети. Точно заради такъв тип възмущения съм уточнил, че в населени места спазвам ограниченията. Да, аз съм ЗА ефективен контрол, но ситуацията е доста по-различна - създадена е порочна практика от която няма измъкване. И аз не харесвам лошото каране, правя забележки на лоши водачи, но дебненето в засада е нещо което и теб би те ощетило. Едно такова място е село Българене община Левски област Плевен - там табелата е на 2 км от фактическото начало на селото и точно след табелата има едно черно пътче, където се крият катаджиите и като те барнат с 80 км когато вече си взел да намаляваш и ти пишат в акта, че караш с 80 в населено място, тогава ще видиш, че 20 лева са добра алтернатива...
                Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

На връщане от Китен след Сливен по посока Гурково / не е магистрала / карам с 90км. Автобус на Юнион Ивкони ме задмина на непрекъсната линия и малко преди по остър завой . Коментара е излишен .
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Lane Staley написа:
                    Добре де, какъв ви е проблема да спазвате ограниченията?Не съм светец, когато няма ограничение карам с около 100-105-110. Когато изпреварвам и с повече. В смисъл, че ускорявам колкото мога, за да се прибера в моето платно. Но ограниченията ги спазвам на около 90%, в останалите 10% минавам с около 10 км над ограничението..............
                    Това, че няма знак за ограничение - не значи че няма такова.Там където караш с "около 100-105-110" СЪЩО ИМА ОГРАНИЧЕНИЕ и то е 90км/ч .Какъв ти е проблема да го спазваш?
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

ДА, но само на ’талянките и тировете

Коментар

Присветкам като Зевс, поне 2-3-4 километра след като ги подмина.......
                        dikanio написа:
                        И аз така, но с течение на тази тема разсмислих. Ще светкам и на тях вече. Не ги бъркат тези 50, дори 100лв - бълха ги ухапала. Но по този начин правя услуга на полицая и той взима едни бързи пари. По-добре ще се чуствам, ако знам, че заради мен някой катаджия е пропуснал да "заработи" 50лв, отколкото ако някой баровец "олекне" с 50лв.
                        Подкрепям........
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Lane Staley написа:
                          ....Пак последното пътъване в едно село докато карам с 50 ме изпревари някакво ренде. На първата отбивка след табелата за край на селото беше спрял да пикае. Е за какво бързаше толкова?...
                          Е че как за къде - пикаело му се на човека - не може да спре насред селото да пикае...бързал е да излезе от селото, за да се изпикае на воля...На теб не ти ли се е пикало?!?В интерес на истината, аз в населени места ВИНАГИ карам максимум със 60. Може да го видите и на клипчето, което пуснах по-горе.

Коментар

Immortal написа:
                            Lane Staley написа:
                            ....Пак последното пътъване в едно село докато карам с 50 ме изпревари някакво ренде. На първата отбивка след табелата за край на селото беше спрял да пикае. Е за какво бързаше толкова?...
                            Е че как за къде - пикаело му се на човека - не може да спре насред селото да пикае...бързал е да излезе от селото, за да се изпикае на воля...На теб не ти ли се е пикало?!?В интерес на истината, аз в населени места ВИНАГИ карам максимум със 60. Може да го видите и на клипчето, което пуснах по-горе.
                            И аз карам по този начин (не с една ръка, а с подобна скорост).С две ръце подкрепям колегиалното отношение на пътя.Винаги се съобразявам със сигналите на другите водачи.По тази логика, дай да не му гледаме и мигачите.Не забравяйте, че на пътя не сте сами... Immortal клипчето има много интересен коментар...
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

не мога да разбера защо мислите, че корупцията има 1 страна. Има две страни - този, който иска и този, който дава. Ако има знак 60 и ви спрат за превишена скорост (и ако толкова много мразите корупцията, че святкате на всеки, който нарушава закона и застрашава сигурността и живота на пътя, за да не го изудват куките за пари) - ми платете си глобата, не давайте пари на ръка и се обадете на съответния телефон. Искате нещата в БГ да са по-добре, но само на думи - не искате да направите нищо, за да са по-добре. Пак ще кажа - познавам толкова много хора, които нямат нито един акт на пътя, защото спават закона и до колкото си спомням, нито един от тях не е упрял от това, че намалява, защото имало 40 или 60 км/ч. Много от вас са минавали през Приселци и значт на 4те легнали полицая. Сложиха ги, защото един джигит карал с повече от позволената скорост и уби човек в селото. Знаете ли колко шофьори съм чувала да псуват тия легнали полицаи, все едно човешкият живот не струва и пукната пара, а това да не намаляват в населено мястро е най-важното нещо в живота им. След магистралата и преди харамията често има полицаи. Там ограничението е 80 и след разклона 90, т.е. полицаите са след разклона. Винаги когато някой започне да пресветва, започват да карат с 40-50 - това най-много ме дразни - карат като луди, а дори закона не знаят, защото ако го знаеха, нямаше да пъплят като мравки. Следващият път, като присветвате за полицаи се замислете дали си заслужава първо да наричате потенциалните убийци на пътя свои колеги и дали си заслужава да им подавате ръка в нарушението на закона. Навремето един познат ми каза следната приказка: АКо видиш възрастна дама на пътя и някой й свие чантата - какво ще направиш? ще й помогнеш или ще се опиташ да подведеш дама и полицаите, за да може крадецут да избяга? Едва ли някой би избрал второто. На пътя е същото, но вие, гласуващите с ДА, избирате второто - да дадете рамо на тези, които нарушават закона. Замислете се над това следващият път, когато започнете да цъкате с език за поредният невинен убит на пътя.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

D. Stanev написа:
                                Колега, възмущението ти не оправдава използването на обидни епитети. Точно заради такъв тип възмущения съм уточнил, че в населени места спазвам ограниченията. Да, аз съм ЗА ефективен контрол, но ситуацията е доста по-различна - създадена е порочна практика от която няма измъкване. И аз не харесвам лошото каране, правя забележки на лоши водачи, но дебненето в засада е нещо което и теб би те ощетило. Едно такова място е село Българене община Левски област Плевен - там табелата е на 2 км от фактическото начало на селото и точно след табелата има едно черно пътче, където се крият катаджиите и като те барнат с 80 км когато вече си взел да намаляваш и ти пишат в акта, че караш с 80 в населено място, тогава ще видиш, че 20 лева са добра алтернатива...
                                Кое е невярно в епитетите? Ако си спреш колата, някой ти гепи радиото и даде 50 кинта на полицая да си затвори очите ще вдигнеш врява до бога, нали? Каква е разликата?Впрочем колега, за превишаване на скорост извън града с до 3о км/ч точки не вземат. Многократно е проверено от мен Щом си останал без точки, не е само от превишена скорост. А порочната практика я създават такива като теб. За теб 20 лева са добра алтернатива на акт за 50, но за друг 50 000 са добра алтернатива за осъдителна присъда например. И ако се срещнете в съда и те надцака? Стефанаки, не ми е проблем да го спазвам, казах, че не съм светец, но съм готов да си понеса последствията - никога не съм давал пари на полицаи. Плащам си акта. В интерес на истината вече много често карам спокойно, с около 94-96. Карам по-бързо, когато има колона или знам, че след 5 км има село, а после кофти участък, а на 200 м от мен виждам камион. Тогава засилвам за да го изпреваря преди въпросното място. Но вече казах - не съм светец. Щом са ме глобявали за превишена скорост на магистрала, какво да се правя на света вода ненапита. Дидо, в селото в което карах с 50 и онзи ме изпревари има 1 бензиностанция и поне 3 капанчета, където човек да спре и да се изпикае спокойно. Ама що?
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X