Immortal, прав си :D Познавам много хора с пълен актив, а карат... :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Immortal написа:Искам да попитам колегите, които винаги карат съгласно абсолютно всички идиотски ограничения (с което пречат на движението и създават предпоставка за ПТП), по колко километра минават на година?Имат ли годишни винетки на автомобилите си изобщо?Щото ми се струва, като изключим kiselo, който го знам че щъка Бургас-Варна, че не излизат много често от градовете (най-вече София). На мен 80% от 30.000 км, които навъртам годишно са ми извънградско. В 100% от случаите карам с превишена скорост. Например никога не карам с 90, а винаги със 100-110 по първокласните пътища. Не защото така искам да карам, а защото цялото движение върви с толкова. Ако карам с 90, всички започват да ме изпреварват, при което осъзнавам, че им преча, затова и карам като останалите.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
лично аз не създавам условия за образуване на колона зад мен, а когато съм в такава не изпускам случай, да излезна от нея ....Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
kosta написа:лично аз не създавам условия за образуване на колона зад мен, а когато съм в такава не изпускам случай, да излезна от нея ....Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Изобщо не ме интересува с колко кара колоната. Карам с ограничението. 90 значи 90. На всеки знак 50 намалям на 50. Също и в населени места. Пак повтарям, изобщо, изобщо не ми пука че някой е решил да нарушава закона и, видиш ли, и аз трябва да го нарушавам за да не му наруша комфорта. Разбира се, съдействам на всеки който ме изпреварва. Давам знак че в насрещното няма никой, давам знак и когато насреща идва кола и е опасно да ме изпреварват, спазвам дистанция за да може да се прибере между мен и предната кола, дори отнемам от газта за да стане изпреварването максимално бързо.Знам че сега някой ще пусне лафа за ’ангелските крилца’, но при мен е въпрос на добре обмислен личен избор.И да, отбивал съм от пътя за да пропусна колоната зад мен.
Коментар
-
Immortal написа:ogi28b написа:... имам пълен актив точки. А това също е показател за това как карам.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Аз пък си святкам за щяло и нещяло (всякакъв вид опасности по пътя). За мен катаджиите са опасност на пътя.Туй за пълният актив точки, нещо не можах да го разбера. Аз като съм с пълен актив от точки да не си мислите, че съм божа кравичка. Във града (Варна) съм карал със 120, прохода Слънчев Бряг съм го минавал целият на 2-ра скорост с 30 км/ч. Всичко е според ситуацията. Гледам да не създавам рискови ситуации и да не преча на останалите участници в движението. Винаги давам мигач, дори да не е необходимо, предпочитам да са ме разбрали какво ще правя.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
ele написа:Определено НЕ. На този, на когото пресвяткате да намали скоростта, може няколко километра по-нататък да убие някого. Полицаите не трябва да стоят с палка и да спират коли, а да се оборудват с камери и само да снимат - така ще хванат повече превишили скоростта.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Immortal написа:ls1 написа:И да, отбивал съм от пътя за да пропусна колоната зад мен.
Коментар
-
Immortal написа:kiselo написа:... разбира се има случаи в които като колоната ме натиска карам и със 110-120, но това не продължава дълго...просто ги пускам да ме изпреварят...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Колегата, който спомена, че колоната го принуждавала да кара над ограничението - ако попаднеш в колона, където всички карат със 150 и ти ли ще караш с толкова . И това според мен е най-тъпото, дай щом другите правят така и аз да правя така, че да не ми се смеят :DСъщия вариант - ако всички почнеме да се хвърляме от някой мост и ти ли ще се хвърлиш Без лоши чувства естествено
Коментар
-
dimaldim написа:Колегата, който спомена, че колоната го принуждавала да кара над ограничението - ако попаднеш в колона, където всички карат със 150 и ти ли ще караш с толкова .kiselo написа:...намалям си на 90
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар