Повечето в този форум знаят, че не съм шофьор за пример (не че ми дреме) винаги, ама винаги предупреждавам за полицаи и ще продължавам да го правя! Причините ли ? Ами многото и безмислени ограничения, криещите се полицаи, това че съм сигурен в колата и себе си, и мога да си позволя 10-30 км отгоре зависимост от обстановката.П.П. Оги, не го приемай лично или като заяждане, ама човек нещо не ми се получава да си представя, че си толкова примерен шофьор! Повече ми идва да си помисля, че се опитваш да даваш пример на потребителите във форума, което е похвално!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
Stefanaki написа:Гласувах с ДА.Защо?Защото 90% от шофиращите в БГ (собствени наблюдения) се движат със скорост +10/20 км/ч над ограничението. Глупавото ограничение 60, 70 ... където КАТ дебне. Защо там има ограничение? 1)Защото някой тарикат: а) продава праскови; б) има капанче; в) има бензиностанция. 2)Никой не знае защо - имало е някога а), б) или в), вече обектите ги няма, но ограничението си стои.Необходимо ли е то? НЕ, всеки който развива бизнес край пътя да си изгради ленти за намаляване/ускоряване (както в "икономически по-развитите страни от България") на скоростта без да ме карат мен да намалявам. Защо няма КАТ с радар на места с разрешена скорост 90км/ч? Защото няма далавера за КАТ (държавата). Всички са се скрили зад някое безумно ограничение. (Единствено червената цивилна Астра в Разградско дебне на 90). Еми щом ДЪРЖАВАТА е "тарикат" ("Безцеремонен, хитър и нахален човек" - според тълковен речник), защо аз да не съм (да хитрувам като намалям скоростта когато ми светнат, или да светна аз за да намали друг).Когато държавата иска да ме прецака и аз ще искам да я прецакам.Същата тази държава ми говори за еко-норми и намаляване на вредни емисии газове от МПС, а после поставя анормални ограничения и изпраща служители да ги следят.ogi28b написа:Някой знае ли каква е практиката в такава ситуация, в икономически по-развитите страни от България?FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Винаги свЕткам за всичко на всички!То, на тоя, дето е решил да се пребива, му е все тая дали съм го предупредил или не.Ъъъъъъ, колко от катастрофите стават/са ставали на места, дето КАТ дебнат населените места ги изключвам.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
kosta написа:П.П. Оги, не го приемай лично или като заяждане, ама човек нещо не ми се получава да си представя, че си толкова примерен шофьор! Повече ми идва да си помисля, че се опитваш да даваш пример на потребителите във форума, което е похвално!
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Хубаво спорите и искате да ви сяткат.Но случвало ли ви се е,катаджийте да правят клопка,на една отсечка,в 2-та края по една патрулка и следят за "намигане".Затова внимавайте.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Хубаво спорите и искате да ви сяткат.Но случвало ли ви се е,катаджийте да правят клопка,на една отсечка,в 2-та края по една патрулка и следят за "намигане".Затова внимавайте.
Коментар
-
eh4ev07 написа:kal0yanch40 написа:Хубаво спорите и искате да ви сяткат.Но случвало ли ви се е,катаджийте да правят клопка,на една отсечка,в 2-та края по една патрулка и следят за "намигане".Затова внимавайте.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:.......Ако не се бъркам има в текст в закона "неправилно използване на светлините".При наличието на катаджий,полицаят отсреща едвали ще си помисли че намигаш на познат.
Коментар
-
ogi28b написа:Princo написа:Оги,ти като караш само в ограниченията,за кво си сложи ремап ?! Да може да набираш по-бързо от 0-50 ?!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
Румен_Хинчев написа:Stefanaki написа:Гласувах с ДА.Защо?Защото 90% от шофиращите в БГ (собствени наблюдения) се движат със скорост +10/20 км/ч над ограничението. Глупавото ограничение 60, 70 ... където КАТ дебне. Защо там има ограничение? 1)Защото някой тарикат: а) продава праскови; б) има капанче; в) има бензиностанция. 2)Никой не знае защо - имало е някога а), б) или в), вече обектите ги няма, но ограничението си стои.Необходимо ли е то? НЕ, всеки който развива бизнес край пътя да си изгради ленти за намаляване/ускоряване (както в "икономически по-развитите страни от България") на скоростта без да ме карат мен да намалявам. Защо няма КАТ с радар на места с разрешена скорост 90км/ч? Защото няма далавера за КАТ (държавата). Всички са се скрили зад някое безумно ограничение. (Единствено червената цивилна Астра в Разградско дебне на 90). Еми щом ДЪРЖАВАТА е "тарикат" ("Безцеремонен, хитър и нахален човек" - според тълковен речник), защо аз да не съм (да хитрувам като намалям скоростта когато ми светнат, или да светна аз за да намали друг).Когато държавата иска да ме прецака и аз ще искам да я прецакам.Същата тази държава ми говори за еко-норми и намаляване на вредни емисии газове от МПС, а после поставя анормални ограничения и изпраща служители да ги следят.ogi28b написа:Някой знае ли каква е практиката в такава ситуация, в икономически по-развитите страни от България?
Коментар
-
Напоследък не присвяткам с цел, тези които не спазват закона и по-точно карат без винетки/застраховки/прегледи или не знам какво още да бъдат глобени или дори да се разминат с "20лв" да сетят, че е по-добре да вземат да си ги направят. Защото ми писна мен да ме спират по Х пъти на ден и да съм изряден, а да не спират коли в очевиден лош външен вид(просто като пример), които в огромен процент са с поне един липсващ документ или кой знае какво друго.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар