Немигам само начуждестранни тирове и газарски Мерцедеси, БМВ-та, Аудита и подобни скъпарски коли, защото те никога не предупреждават и за тях няма закони и ограничения.. не им трябва моето предупреждение. На всички останали давам светлинен сигнал всеки път ЗАЩОТО ОТ ТАКИВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ СЪМ СЕ ОТЪРВАЛ ОТ АКТОВЕ ЗА ВИСОКА СКОРОСТ С ПОНЕ 20 30 НАД ОГРАНИЧЕНИЕТОПревишавам скороста РЕДОВНО с 20км на места на които пъя го позволява и съм сигурен че тука 100% от писалите в тази тема са го правили.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
uBoy написа:Немигам само начуждестранни тирове и газарски Мерцедеси, БМВ-та, Аудита и подобни скъпарски коли, защото те никога не предупреждават и за тях няма закони и ограничения..
Коментар
-
Между другото,редовно хората,които ми премигват са точно тея гъзари,а доста често ми се е случвало и тир да ми премигне ! :PAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Срамота. Естествено, че присветвам!!! И никога няма да спра! Оправданието ми за това е че така мога да спася живот (дано не се налага).Всички, които не присветват са ЕГОИСТИ, задоволени и разплути в комфортно климатизираните си коли. 1-во да се разберем: кога разбираме че насрещният се движи като ненормален откачен със 150-160? Малко преди да се разминете, нали? И то ако пред него няма други коли. Ако има и видиш от далече че изпреварва рисково - задължително святкам и надувам клаксона! Махам с ръка (ти ненормален ли си?!) Обаче превишението ако е с около 30 над забраненото - кога разбирате? ОЩЕ по-късно, преди да се разминете!После ако превишиш скорост с 30 едва ли има повече от 5 промила места с идиотски ограничения на скоростта, където наистина са наложителни. Тези ограничения са мислени за москвичи и жигулита, които при 120-130 едва се удържат в пътя! Лично ГАРАНТИРАМ, че притежаваната от мен SKODA 120L при скорост над 130 е с 30-40% неуправляема, ако нямам 3-4 бордюра в багажника. Но със Стилото си карам в боаза комфортно с около 110-120 и се притеснявам 1-вено за разхода .. е, естествено в населени места свалям до 70-80, защото при скорост 70 на километраж реалната ми е 64 а при ограничение от 60 вече става рисково за рязко изскочили на пътя котки къчета и де дай си боже деца или бабички ..така че със 70-75 минавам, и тъй като колата ми е много по-добра от 40 годишните таралясници за които са мислени тези ограничения - затова си позволявам да бързам. Но към всички, които не присветват - въпрос. Ако човек, на който егоистично не сте присветнали по 1 или трета причина утрепе Ваш роднина и в последствие се докаже, че ако е бил с по-ниска скорост човека ще е жив? Отделно материалните щети?Определено Вас не ви притеснява глобата от 50-100 лева но повече от 80% от колегите ви са на ръба на оцеляването и заради Вас те ще трябва да плащат глоби или рушвети на полицаите? Много често ме е срам че съм българин ...В Англия полицаите карат цивилни коли и следят застраховки, данъци винетки, даже и скоростта в движение, без да губят ценното време на изрядните шофоьори. А speed cameras дал бог. И са обозначени с огромни табели. Предупрежденията за камера започват от 1 км. И камерата мери скоростта на точно определено място, което е обозначено с три напречни тънки линии. Ако там си с 1 км над ограничението - усмивка, моля И защо е така? Защото умни и образовани хора са измислили начин да обезопасят опасните точки, БЕЗ да бъркат в джоба на съгражданите си! Нито с полегнали полицаи нито с дебнещи полицаи по идиотските хранилки.Моля продължавайте да не присветвате, винаги ще се намери някой след вас да светне или някой преди вас който вече ми е светнал, та да намаля с 30 км/ч за да нямат причина да ме спират, както и да ви издадат що за егости сте.Изключвам малоумниците които карат ненормално!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Колега stooes,що ми се струва че малко го даваш тузарски. Стилото се движело със 70км пък отчитало реално че си със 64км ? Второ Стило карам и няма такаво нещо .Казваш че караш със 110 - 120км .Ами нали има закон и правилник и него е написано колко е максималната скорост по пътищата 90км и на магистрала 130м. Значи може и да не спазват.Точно такъв бързак ,знаейки че няма КАТ на пътя ми изкочи с бясна скорост насреща на завой и ме натика в канавката и впоследствие завъртях Стилото и бях ударен отзад .Дано по скоро наслагат камери и там дай боже всеки да си получи заслуженото . :D Не пресветвам защото според мен така е редно .
Коментар
-
Моите уважения колега Коцев, твоите мнения съвпадат с моите почти винаги а и тук, съм убеден, че ще присветнеш за да спасиш живот .. не дай си боже...Не го давам хич тузарски. Щото съм скъсан бакшиш. Щото не мога да си изкарам толкова, че да живея начетвърт толкова добре, колкото ele .. не че не съм учил - магистър икономика съм .. но това никога не е имало значение, просто въпрос на случайности .. друга тема.Коцев, когато минавам метрология (да не се бърка с метеорология.. метро_логия идва от мерене .. а метео-о-рология друга бира.. ) ми се слага датчик на полуоска и се задават параметри - колко ми е диаметъра на гумата следователно колко оборота прави за 1 км. .. на мен е 572 импулса на километър. От този по-верен километраж не знам. Много пъти си гледам реалната скорост по таксиметровия касов апарат и я сравнявам с реалната - никога не съвпада. Ако по километраж си с 70 реалната ти е 62. Катаджиите това нещо го знаят и се възползват да "засичат" скоростта ти и да те изнудват а "скоростта" не е твоята. катаджийските апарати също минават метрология и там е същото като на касовия ми апарат така, че недей "верва" безрезерно на ’талянеца ... а смотаняка който те е набутал в канавката ... ако Ele му беше присветнала - щеше да намали и едва ли да те натика там (кой има вина???) .. тва ми е идята. Ако можеш да направиш нещо, дори и малко за да спасиш човек физически или материално, трябва да го направиш, както и той .. не знам за Ele ...Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Immortal написа:Прочитайки последния пост се сетих за нещо:Ограниченията са направени такива, че и най-старите и тежки машини на пътя - визирам някой стар ЗИЛ или 40 тонен ТИР, да може да реагира адекватно.Мислите ли, че Бравото и ЗИЛа (или ТИРа) имат еднакъв спирачен път?!?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Колеги незнам защо започвате да се драчите. Идеята на темата НЕ Е да набиваме на някой нашите си идеи и виждания, а просто да ги изкажем. Незнам защо обвинявате някой, че бил разплут друг надут и незнам си какъв. Аз съм далеч от мисълта да убеждавам някой, че съм прав. Напротив затова написах, че не съм прочел някое мнение което да ме накара да си променя мисленето по темата с присвяткането. Определено няма да се сърдя ако прочета такова. Напротив. Разбира се, че е хубаво шофьорите да си помагат. Спирал съм не веднъж на закъсал автомобил слизал съм не веднъж да бутам и дърпам дори чужда кола не ми е проблем и го правя с желание защото някой път може и на мен да ми се наложи някой да ми помогне. Аз НЕ ви упреквам, че присвятквате а си водим дискусия...поне за мен е така...Всеки има право ако иска светеща табела да си сложи на колата на която д апише след 200м ще срещнеш полиция карай внимателно нали така...?! Въпроса е каква е причинта да го или да не го прави...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Съжалявам, извинявам се за думите си, за едни те значат едно но за други .. може да ги обидя! Много сори, това, което съм виждал се ограничава до разплути и надути щото те са набарали далаверка, дето ги храни .. друга тема, моля за извинение още веднъж.Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
stooes написа:Immortal написа:Прочитайки последния пост се сетих за нещо:Ограниченията са направени такива, че и най-старите и тежки машини на пътя - визирам някой стар ЗИЛ или 40 тонен ТИР, да може да реагира адекватно.Мислите ли, че Бравото и ЗИЛа (или ТИРа) имат еднакъв спирачен път?!?
Коментар
-
bubachko
////Punto//// написа:А като стана въпрос за камерите и за пълненето на хазната, и след като има толкова безгрешни типове в този форум, нека си признаят всички които са получили фиш и са го платили и такива които са получили и не са платили. Да видим след като се одобрява снимането с камерата колко е ефективно и то. Колко от вас са се явили и на призовки (понеже имаше тема как призоваването от КАТ можело да се заобиколи защото не били връчили призовката лично)?
Коментар
-
ogi28b написа:Някой най-накрая ще даде ли смислен и добре обоснован отговор - защо предупреждава, защо смята, че това е правилно? Май всички присветват, без да мислят защо го правят и до какво води това?Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар