Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Трябва ли да предупреждаваме за катаджии?

    Този въпрос се появи в един друг сайт. Провокираха ме когато написах мнението си, че това не е нещо нормално и правилно. Лично аз съм против поне към момента. Не присвятквам на никой освен, ако не е за някое ПТП или друга опастност на пътя различна от родния КАТ. Не виждам нищо лошо и нередно да не помогна на някой решил да нарушава правилата и да кара с бесни скорости да продължи да го прави. Пример аз вчера превиших доста разрешената скорост по магистралата за София и , ако ме бяха спряли защото никой не ми е присветнал ами сам съм си виновен. Според мен това е грешно и е поредното заобикаляне на закони в нашата държава. Интересно ми е какво мислите вие. И освен гласуване да видим и причините поради които присвяткате или не
    Прикачени файлове
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

    #3
    Цъкнах "Да ...", но не винаги. Предупреждавам избирателно. Примерно ако е друго фиатче, винаги предупреждавам. Ако е някоя S-класа, не - нека му вземат 50-100 лева. От друга страна, като се замислих сега, така правя услуга на катаджиите. Няма пълно щастие...
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

    Коментар


      #4
      Аз също предупреждавам избирателно. Зависи само и единствено от колата срещу мен. Но никога не пропускам да благодаря на този, който ме е предупредил.
      ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

      Коментар


        #5
        Определено НЕ. На този, на когото пресвяткате да намали скоростта, може няколко километра по-нататък да убие някого. Полицаите не трябва да стоят с палка и да спират коли, а да се оборудват с камери и само да снимат - така ще хванат повече превишили скоростта.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

        Коментар


          #6
          Aнкетата не е пълна. Би следвало да има отговор "Само понякога"Вече много рядко предупреждавам. Само при положение, че са се залостили зад някое малоумно ограничение ( знак тип хранилка).А разните бързаци и рацери изобщо не ги предупреждавам - да мрат у фекал.И малко офф - прави ми впечатление че в последните две години е доста по спокойно да се кара по нашите пътища.Преди беше някакво безумие, но явно камерите и дебелите глоби лека полека почват да си казват думата
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

          Коментар


            #7
            Гледам винаги да сигнализирам на другите! Въпроса е там,че има много места по нашите пътища,където на хубав главен път и изведнъж ти изкача 60 а до знака и полицаите чакащи да захлебят.
            Peugeot 307 2.0i ГИ
            ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

            Коментар


              #8
              Според мен не е въпроса в захлебването на сините (МОДЕРИРАНО :D), а да предупредиш, че има скрити в храстите и човека отсреща да намали. Нещо като табелите за радар. Нека има радар/полицай след като вече се е пребил някой.1.4. Потребителите не трябва да забравят, че форума е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки или картинки, текстове и други са недопустими. Модераторски екип на fiat-bg.org
              In JTD I believe, in Nm I trust !

              Коментар


                #9
                Моята философия е малко по-различна.Много често присветвам с фаровете дори и там, където няма полицаи, просто като видя, че някой се е засилил повечко. Обикновено като пристветна - намалят, а с това и вероятността да направят ПТП с НЕВИННИ жертви.

                Коментар


                  #10
                  Винаги задължително предупреждавам, когато са се скрили в храстите и/или са застанали на някоя хранилка.Вчера се прибирах от морето и 50% от знаците не се виждаха от листата на храстите или дърветата. По някой пътища растителността вече е превзела 1/4 от пътя и трябва да караш по осовата линия, за да не одереш боята си.На път за морето ме спряха за проверка. Бяха спрели на банкета под един надлез (на сянка). Взеха ми книжката и талона на колата и след няколко минутно чакане ми ги върнаха. Явно проверяват за точки, застраховки и т.н.
                  Няма начин да няма начин!

                  Коментар


                    #11
                    Аз винаги святкам, но ми прави впечатление, че напоследък все повече водачи не го правят. А за отговора на колежката Еле бях убеден какъв ще е само като прочетох заглавието на темата.
                    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                    Ex.Opel Astra

                    Коментар


                      #12
                      ele написа:
                      Полицаите не трябва да стоят с палка и да спират коли, а да се оборудват с камери и само да снимат - така ще хванат повече превишили скоростта.
                      С това съм съгласен.

                      Коментар


                        #13
                        z_sutrovНе мога да ударя рамо на хора, които не изпитват уважение към останалите участници в движението, застрашавайки живота им ( в частност моя) с поведението си на пътя. Тези хора трябва да бъдат глобявани, да им се отнема книжката и да влизат в затвора, когато това се налага.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                        Коментар


                          #14
                          Immortal написа:
                          Моята философия е малко по-различна.Много често присветвам с фаровете дори и там, където няма полицаи, просто като видя, че някой се е засилил повечко. Обикновено като пристветна - намалят, а с това и вероятността да направят ПТП с НЕВИННИ жертви.
                          Аз пък с това съм съгласен!
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

                          Коментар


                            #15
                            На всички,винаги пресвяткам !
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

                            Коментар

                            Working...
                            X