Не съм много в час с пазара на автомобилни гуми, но ми се струва, че тази информация дава храна за размисъл:Bridgestone Corp., вторият по големина в света производител на гуми, заяви че годишната му печалба може да отбележи спад за първи път от 5 години насам поради 50 %-ен скок на цените на естествения каучук. Нетната печалба може да падне с 64% до 65 млрд. йени (559 млн. щ.д.) за годината, приключваща на 31 декември, спрямо миналогодишния резултат от 181 млрд. йени, казаха от токийската Bridgestone. Компанията свали прогнозите си за печалба с 35%. Покачващите се цени на петрола и каучука увеличават производствените разходи на Bridgestone, Goodyear Tire & Rubber и Michelin & Cie., което ги принуждават да вдигат цените.Източник: БлумбергТа мисля, че който е за гуми - да не се размотава, защото логично цените ще се вдигнат и на нашия пазар. Който знае повече - да пише!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купувайте гуми докато е време
Collapse
X
-
offtopic: Не вярвам много на такива писания. Преди около 5 години пък бяха отписали шоколада - еди какво си ставало с дърветата (или пък храстите) от които се прави какао. Шоколада и какаото щели да се вдигнат с 100-200-300% ама ей - няма такова нещо засега.Явно пуснат някой такъв слух за да си напълнят касичките.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:offtopic: Не вярвам много на такива писания. Преди около 5 години пък бяха отписали шоколада - еди какво си ставало с дърветата (или пък храстите) от които се прави какао. Шоколада и какаото щели да се вдигнат с 100-200-300% ама ей - няма такова нещо засега.Явно пуснат някой такъв слух за да си напълнят касичките.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Еми относно това дали ще засегне българския пазар не знам.Но цените наистина ще скочат.А и друго-сега лятото зимните гуми са по-ежтини, така че мисля на заплата две Дебица Фриго :D А зимата пък летните са с по 20-30лв. по-евтини така си взех Пирели, та поспестих за някоя глезотийка за колата и сега искам сенник да слагамN.Y. State of Mind
Коментар
-
sev написа:everton написа:Относно гумите това няма да засегне много българският пазар, защото всички работят с 100% печалба След като скочат на световният пазар, печалбата на нашите бастуни ще трябва да падне, за да компенсират цените [грешиш. печалбата е много под 100 % .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар