колеги да се оплача и попитам снощи ме заковаха с 122км/ч колегите КАТ-аджий при ограничение 90 на автомобилния път (Перник-Диканите) бяха застанали на завоя след отбивката за Студената питането ми е на Автомобилен път колко е ограничението 90 ли ? че аз там знак не видях и какво е наказанието за 32 над разрешеното извън градскопонеже според полицая глобата била само парична без отнемане на СУМПС и точки ьта сега си имам АКТ по чл.21 ал.1
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се оплача
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Да се оплача
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue BirdЕтикети: –
-
Ограничението на първокласен път е 90 км/ч. При 32км над ограничението трябва ди ти вземат книжката поне за 1 месец, 150 лв. глоба и 7 точки, ако не се лъжа. Преди две години за тази скорост на жена ми и взеха книжката за един месец, плати 100 лв. глоба и 6 точки, ама сега май вдигнаха летвата.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
-
Здравей Колега,на автомобилен път ако няма други ограничения, разрешената скорост извън население места е 90 км / ч за леки автомобили.и да, правилно са ти казали "добрите хора", че само ще се бръкнеш, от 31 до 40 км/ч - 150 лв, ако нарушението е повторно - дабъл, макар не знам до какъв срок се брои за дабъл...Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
kosta написа:Ограничението на първокласен път е 90 км/ч. При 32км над ограничението трябва ди ти вземат книжката поне за 1 месец, 150 лв. глоба и 7 точки, ако не се лъжа. Преди две години за тази скорост на жена ми и взеха книжката за един месец, плати 100 лв. глоба и 6 точки, ама сега май вдигнаха летвата.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
roro написа:Здравей Колега,на автомобилен път ако няма други ограничения, разрешената скорост извън население места е 90 км / ч за леки автомобили.и да, правилно са ти казали "добрите хора", че само ще се бръкнеш, от 31 до 40 км/ч - 150 лв, ако нарушението е повторно - дабъл, макар не знам до какъв срок се брои за дабъл...kosta написа:Ограничението на първокласен път е 90 км/ч. При 32км над ограничението трябва ди ти вземат книжката поне за 1 месец, 150 лв. глоба и 7 точки, ако не се лъжа. Преди две години за тази скорост на жена ми и взеха книжката за един месец, плати 100 лв. глоба и 6 точки, ама сега май вдигнаха летвата.roro написа:Колега, 2010 го измениха закона, даже в населени места за првеишение до 50 км/ч не вземат книжка и точкиШофирай разумно, на пътя не си сам.
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
kosta написа:ако си прав, значи си късметлияШофирай разумно, на пътя не си сам.
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
За превишение в населено място:Глоба за превишена скорост до 10км над ограничението - 20 лв.Глоба за превишена скорост от 11 до 20 км над ограничението - 50 лв.Глоба за превишена скорост от 21 до 30 км над ограничението - 150 лв.Глоба за превишена скорост от 31 до 40 км над ограничението - 200 лв.Глоба за превишена скорост от 41 до 50 км над ограничението - 300 лв.Глоба за превишена скорост над 51 км - 350лв + 50лв за всеки 5 км над 51км/час, както и отнемане на книжката за 3 месеца.За превишение извън населено място:Глоба за превишена скорост до 10км над ограничението - 20 лв.Глоба за превишена скорост от 11 до 20 км над ограничението - 50 лв.Глоба за превишена скорост от 21 до 30 км над ограничението - 100 лв.Глоба за превишена скорост от 31 до 40 км над ограничението - 150 лв.Глоба за превишена скорост от 41 до 50 км над ограничението - 200 лв.Глоба за превишена скорост над 51 км - 300лв + 50лв за всеки 5 км над 51км/час.
Коментар
-
Аз да ви кажа само, че понятието "автомобилен път" е строго определено в закона, на него обикновено ограничението е 100 км/ч, но лично аз, въпреки че пътувам из страната много, никъде не съм виждал такъв път. Обозначава се с правоъгълен син знак, с нарисуван бял автомобил на него.Такъв е пътя Свиленград - Александруполи в гръцката си част.Ограден е като автомагистрала, няма кръстовища на едно ниво (навсякъде са детелини), но не е разделен по средата като автомагистрала, а е само с две ленти и двойна непрекъсната по средата, както и 2 аварийни ленти.Тъй че не бъркайте понятията.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар