Здравейте, колеги! Влезе ми една муха в главата и искам да се допитам до разбиращите тук.На едни приятел му изгоря дъното и видеокартата на PC-то и сега ми предлага да му откупя компютъра, като има работещи процесор, захранване 400W, 2х2GB RAM, ЛАН карта, 5.1 саунд карта, ДВД записвачка, както и кутията. Компютърчето е на около две годинки, тоест компонентите не са много актуални. От известно време насам съм се запалил по модинг и овърклок и се замислих дали не може да си спретна една съвсем бюджетна конфигурацийка, която ще се използва за въпросния модинг, както и за игри. Идеята е да си намеря сносни дъно и графична карта втора ръка и да започна да се занимавам с модификациите. В този ред на мисли имам няколко въпроса към разбиращите компютърджии:1) Процесорът е Intel Dual Core E5200 2.5 Ghz. Какво дъно трябва да търся за него?2) Някой имал ли е вземане даване с този процесор? Четох, че държи на овърклок до 3.8 Ghz с въздушно охлаждане. Аз не търся максимума, 3.0 Ghz ще са ми достатъчни. 3) Цена от 100 лева много ли е за нещата, които ми предлага, като вземем предвид и възрастта им и факта, че компютърът е ползван основно за гейминг?Сигурно има и други неща, за които не съм се сетил още, но ще питам. Идеята е да постигне що годе нормална конфигурация, с минимум средства, като ще я поосвежа с овърклок-а.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към компютърджиите
Collapse
X
-
По третия въпрос съм сигурен - цената е добра, взимай смело. По т.2 мисля, че на 3GHz ще работи без проблем и с box охлаждането, но за по-сигурно се разрови по специализираните форуми. От друга страна, от 2.5 на 3 няма да усетиш кой знае каква разлика според мен, не е като да вдигнеш мощността на колата с 20%.
-
1) Процесора е на сокет LGA775, значи търсиш дъно с такъв сокет (ново около 100 лв).2) Нямам представа, овърклока зависи и от дъното и паметта, не само от процесора, но ако тръгнеш да слагаш някакви специални охлаждания със сигурност ще е скъпо и не си заслужава за стар процесор.3) Тези части ако ги купиш по отделно ще излязат повече от 100 лв.Можеш да разгледаш обявите в дата.бг за някакви компоненти втора ръка, ще ти трябва и видеокарта. Компютърът има доста памет и ще стане за интернет и видео, но като цяло сигурно ще излезе над 200 лв.
Коментар
-
Не се замисляй колега, оферта си е за 100-на лева, до 3 с боксовото не мисля че ще има проблеми с охлаждането, за игри вече ще се зори на по-новите, но не мисля че си заклет геймър : ) В тоя ред на мисли си приготви още 100лв и си мисля че ще се получи нещо сносно: Дъно: MSI-ката подлежи на ъпг до core 2 quad .... 50 лв Видео: 9500 gt мисля че за тея пари, по-добра ... трудно .... 48 лв http://www.jarcomputers.com/flinks/razprodajba.pdfFiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
svetli4a написа:Не се замисляй колега, оферта си е за 100-на лева, до 3 с боксовото не мисля че ще има проблеми с охлаждането, за игри вече ще се зори на по-новите, но не мисля че си заклет геймър : ) В тоя ред на мисли си приготви още 100лв и си мисля че ще се получи нещо сносно: Дъно: MSI-ката подлежи на ъпг до core 2 quad .... 50 лв Видео: 9500 gt мисля че за тея пари, по-добра ... трудно .... 48 лв http://www.jarcomputers.com/flinks/razprodajba.pdfFiat Bravo 1.6 16V '99
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
------------------------------------------------------------
Безсмъртен съм до доказване на противното, а след това няма да ме засяга!
Коментар
-
Погледни и какво е захранването...ако е кучемарково и просто пише 400W на него със сигурност ще трябва да смениш и него щом ще правиш модове и оверклокинг.Там отиваме на съвсем други пари които ме съмнява че ще ти се дават.... аз дадах около 100 само за него и не съжалявам за всяка стотинка обртазно казано после идват кутии, неони кабели и какво ли не още по модването... това акопод модване разбираш на кутията. УСПЕХ !Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:Погледни и какво е захранването...ако е кучемарково и просто пише 400W на него със сигурност ще трябва да смениш и него щом ще правиш модове и оверклокинг.Там отиваме на съвсем други пари които ме съмнява че ще ти се дават.... аз дадах около 100 само за него и не съжалявам за всяка стотинка обртазно казано после идват кутии, неони кабели и какво ли не още по модването... това акопод модване разбираш на кутията. УСПЕХ !Fiat Bravo 1.6 16V '99
Коментар
-
T-Jet написа:Ewing написа:Погледни и какво е захранването...ако е кучемарково и просто пише 400W на него със сигурност ще трябва да смениш и него щом ще правиш модове и оверклокинг.Там отиваме на съвсем други пари които ме съмнява че ще ти се дават.... аз дадах около 100 само за него и не съжалявам за всяка стотинка обртазно казано после идват кутии, неони кабели и какво ли не още по модването... това акопод модване разбираш на кутията. УСПЕХ !Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:T-Jet написа:Ewing написа:Погледни и какво е захранването...ако е кучемарково и просто пише 400W на него със сигурност ще трябва да смениш и него щом ще правиш модове и оверклокинг.Там отиваме на съвсем други пари които ме съмнява че ще ти се дават.... аз дадах около 100 само за него и не съжалявам за всяка стотинка обртазно казано после идват кутии, неони кабели и какво ли не още по модването... това акопод модване разбираш на кутията. УСПЕХ !Fiat Bravo 1.6 16V '99
Коментар
-
Компютъра е повече от перфектен за тази си пари.Гледам колегите са написали какво дъно трябва да търсиш.Моя съвет е части 2-ра ръка,НО забазени (да не са клоквани!!!!).И за още 100-на лева ще имаш доста добър компютър.И още нещо,не се хвърляй на пирвите излезли части,рови из нета,исчакай малко,защото излизат доста добри оферти за добри части.Не се щади от към дъно защото тое основата,върху него можеш да сложиш по-мощен процеср повече рам и т.н.,ако то е калпаво каквито и други чати да слагаш компютъра ще е спънат.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
До автора на темата.Незнам какъв комп. смяташ да сглобяваш и за какво ще го ползваш,но нищо не казваш за видеокарта.С този процесор 3,8гх трудно ще постигнеш с боксовото охлаждане.Пък и овърклока на процесор си е до бройка.Може да се клокне може не.Но и какво като се клокне? Какво ще постигнеш, малко по бързо зареждане на ОС .Невиждам да има и хард диск системата ти.А от неговата бързина зависи доста.За мен лично 100 лв части и 100лв видео и дъно и още пари за хард не е оправдано но ти си знаеш.HONDA I-VTEC
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Компютъра е повече от перфектен за тази си пари.Гледам колегите са написали какво дъно трябва да търсиш.Моя съвет е части 2-ра ръка,НО забазени (да не са клоквани!!!!).И за още 100-на лева ще имаш доста добър компютър.И още нещо,не се хвърляй на пирвите излезли части,рови из нета,исчакай малко,защото излизат доста добри оферти за добри части.Не се щади от към дъно защото тое основата,върху него можеш да сложиш по-мощен процеср повече рам и т.н.,ако то е калпаво каквито и други чати да слагаш компютъра ще е спънат.Fiat Bravo 1.6 16V '99
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:До автора на темата.Незнам какъв комп. смяташ да сглобяваш и за какво ще го ползваш,но нищо не казваш за видеокарта.С този процесор 3,8гх трудно ще постигнеш с боксовото охлаждане.Пък и овърклока на процесор си е до бройка.Може да се клокне може не.Но и какво като се клокне? Какво ще постигнеш, малко по бързо зареждане на ОС .Невиждам да има и хард диск системата ти.А от неговата бързина зависи доста.За мен лично 100 лв части и 100лв видео и дъно и още пари за хард не е оправдано но ти си знаеш.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:До автора на темата.Незнам какъв комп. смяташ да сглобяваш и за какво ще го ползваш,но нищо не казваш за видеокарта.С този процесор 3,8гх трудно ще постигнеш с боксовото охлаждане.Пък и овърклока на процесор си е до бройка.Може да се клокне може не.Но и какво като се клокне? Какво ще постигнеш, малко по бързо зареждане на ОС .Невиждам да има и хард диск системата ти.А от неговата бързина зависи доста.За мен лично 100 лв части и 100лв видео и дъно и още пари за хард не е оправдано но ти си знаеш.Fiat Bravo 1.6 16V '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар