vital написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътуване до Гърция?
Collapse
X
-
Път
То на Кулата и на Промахон е така Дали гръцка или българска странаот която се влиза щом няколко пъти сина спи и не го будят значи сме на добре .На Турската страна караха жената да си сваля очилата и да си събере косата дали ще прилича на снимката от паспорта Търсиха собственика на колата или преведено пълномощно на Турски веднъж.
Коментар
-
tomny написа:Къде са ги махнали?!? Аз освен в Австрия и Германия, безплатна магистрала не съм виждал.
Коментар
-
Винетката в Словения не е само за магистралите, а и за първокласните пътища и околовръстните шосета. Аз реагирах за това, което си написал "в западна Европа почти тотално махнаха тол-таксите", което не е вярно, магистралите са си с тол-такси, и нямат никакво намерение да ги махат. То това им е идеята - който бърза, си плаща, който не - кара по първокласните пътища, и не се набутва. Така магистралата не е натоварена, и средната скорост ти е близо 140. А не като тук - всеки се качил на аутобана, щото му е широко, ама кара с 60. А там си е скъпо - около 4 евро на 100 км. в Италия, 8 евро/100 км. във Франция, но като се качиш, не ти се налага да намаляваш под 130-40, освен при някоя отбивка за ремонт, или задръстване около вход/изходите на големите градове.
Коментар
-
tomny написа:...Който иска може да види какви са плановете на държавите(google знае всичко
)
Няма нищо случайно :D
Ще кажа само, че няма кой да търпи задръстванията през сезона, които само някой който е минавал по това време може да разбере
P.S Пък и темата ще тръгне в...
Коментар
-
Тъпо е това с toll таксите, щото околовръстното от Ксанти към Кавала (Керамоти) на много места е с ограничение 70 и по магистралата е доста по-бързо, макар и да се кара много малко само до Христопули. Не ми се видя чак толкова натоварена, като минавах по нея миналата година. Ама в криза са хората, гледат и те да прибират каквото могат.Fiat Brava 1.2 16V, 1999
Peugeot 307 1.6 16V, 2007
Коментар
-
Да използвам темата на колегата. Понеже се шматкам тука в района на Свиленград, с жената мислим тези дни дали да не отскочим до гръцко. Като се влезе откъм Свиленград, през Орестияда до Александруполис ли е най-близката дестинация до Бяло море? Има ли нещо особено като препоръки по този маршрут, както и има ли забележителности, които могат да се видят? Как стои въпросът с паркирането в Александруполис?Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Като се влезе откъм Свиленград, през Орестияда до Александруполис ли е най-близката дестинация до Бяло море - да!Има ли нещо особено като препоръки по този маршрут, както и има ли забележителности, които могат да се видят - не, освен Одрин, като пресичаш река Арда в ляво.Как стои въпросът с паркирането в Александруполис - много внимамайFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
В Александруполи на пристанището (т.е. в центъра на града) има огромен паркинг, който преди беше 1 евро за 2 часа, 2 евро за 9 часа, но от приятели разбрах, че вече бил безплатен.Забележителности кой знае какви в Александруполи няма. Хубав плаж има в с.Макри, на 4-5 км западно от града. По пътя до там също няма кой знае какво, макар че във всяко село може да се намери някаква забележителност.На практика пътя не минава ПРЕЗ, а покрай Орестиада, както и покрай още няколко града като него - Дидимотико, Суфли). Не си струва много да спирате, няма нищо.Изобщо този край на Гърция прилича на нашия северозапад - изостанал и без забележителности.Има един природен резерват, Дадя, близо до Суфли, в който могат да се видят редки птици, но не знам какъв е режимът на достъп.Много много много по-интересно е в Одрин - там има много за разглеждане, но трябват паспорти.Може да си направите едно кръгче - Свиленград - Одрин - Орестиада - Свиленград. КПП-то между Турция и Гърция е мъничко, минава се за минути без много формалности.
Коментар
-
Ами, ние днес направихме един отскок до Орестиада. За съжаление, нямаме паспорти за Турция, дори и децата не взехме до Гърция, защото и на тях не сме изкарвали. То беше съвсем импровизирано, колкото да се поразходим. И на мен ми направи впечатление, че голяма пустош в тази северна част. Първо, почти никакво движение, второ - почти всичко беше затворено в самото градче, може би да е било заради Голяма Богородица днес. Иначе си накупихме сладкиши, разходихме се и за няколко часа - това е. Другия път ще е по-организирано и като извадим паспорти, може и до Одрин да идем, понеже него пък го видяхме вдясно от пътя, а и от едни китни местности точно по нашата граница малко отгоре все се набиваше на очи огромната джамия с четирите минарета.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар