Здравейте колеги, какво ще ми е необходимо за да отида с колата в нашата южна съседка - Гърция? Чух ,че имало някаква зелена карта . Ако някой може да ми даде по-подробна информация , ще съм много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътуване до Гърция?
Collapse
X
-
dannybo написа:Зелената карта си я вземи от твоя застраховател.Ако колата не е на твое име, ще трябва да разполагаш с преведено на английски пълномощно.Други специални документи не ти трябват.
Коментар
-
и колата трябва да е без теглич или ако има да е от тези където се свалят главините, също и стъклата на колата не трябва да са допълнително затъмнени, разни фолия и тем подобни докарват глоби до над 300 еуро, по едно време бе станало масова практика Бг коли със фолио да пълнят бюджета на гърците
Коментар
-
Поне от две години и зелена карта не искат на границата, въпреки, че винаги си я нося. Последно правих ГО преди 2 седмици и тоя път не си взех/доплатих, даже и талона Зелена карта. Според моя застраховател не е нужно да се взема такъв за страните от ЕС. В полицата изрично пише, че важи за всички страни в Еврозоната. А ако затръгвам към Турция или Македония/Сърбия ще си го диря. Но по въпроса най-добре си питай застрахователя.За стърчащ теглич глобяват.За радар детектор, също побесняват. Ако имаш такъв, даже и изключен, си го скрий да не се вижда. Спазвай си правилата, че макар и да не се виждат полицаи, си имат едни скрити камери(особенно около гр. Серес), за които разбираш 1-2км. след като си направил нарушението, но вече е късно! Иначе е доста културно: спират те, канят те да слезеш, отварят ти вратата на една баничарка и се виждаш на клип в целия си блясък, след което те изпращат в някое близко село да си платиш глобата в общината.Успех!Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
donnna написа:в тоя ред на мисли - какви са ограниченията в Гръцко???
Коментар
-
кола
Трябват пари лична карта и това е .Ако има дете тогава за него паспортако е сам с единия родител акта за раждане и от нотариус документ че другия е съгласен слагаш си тук гориво и караш там събота и неделя много не работят така че това го имай на предвид .вземи си вода че там е скъпа или не е хубава на някой места Сега е сезона и доста хотели са пълни и дигат цените за 1 ден квартира трудно дават .Ако си караш нормално никой не те търси за нищо .
Коментар
-
geo_g написа:donnna написа:в тоя ред на мисли - какви са ограниченията в Гръцко???
Коментар
-
кола
Има полицай ама не са като нащите да се крият толкова.В големите градове има много коли така че не може практически да се кара много бързо .Имат камери и радари .Като има някакво фрапиращо нарушение не знам от къде излизат ама веднага можа да се появи полицай .И там има синя зона в Кавала е 50 евро цента .Паркинга е скъп около 2- 3 евро на час-зависи къде е.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Има полицай ама не са като нащите да се крият толкова.В големите градове има много коли така че не може практически да се кара много бързо .Имат камери и радари .Като има някакво фрапиращо нарушение не знам от къде излизат ама веднага можа да се появи полицай .И там има синя зона в Кавала е 50 евро цента .Паркинга е скъп около 2- 3 евро на час-зависи къде е.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар