Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писмо до Васил Левски

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Писмо до Васил Левски

Писмо до Васил Левскинаписано от Таня - ученичка в 11 класСпи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!Добре си ти. От там не виждаш... съдбата на достойния ни род.Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве.На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори....Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.Това няма да го коментирам, просто това е реалноста, вече дори и децата го осъзнават.

Единствено и само комунизмът проповядва равенство между хората. Едва ли младата дама би вдигнала 2 ръце за комунизма. А ако на някого демокрацията не му се вижда справедлива - може да отдели един ден от месеца и да стане доброволец, за да помага на тези, които не мога/ не искат да подобрят живота си.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele, демокрацията сигурно е хубаво нещо. Дано да дойде и в България някой ден, за да разберем със сигурност.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Всъщност точно демокрацията "проповядва" равноправие. Комунизма е нещо съвсем различно....
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Re: Писмо до Васил Левски

"Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст." - ето тук е права.Има едно нещо обаче, по което Левски и Дон Кихот си приличат. Това е наивността. Дяконът е вярвал, че българинът ще се бори за по-добър живот. Но е бил изключително наивен във вярата си. Българинът чака на готово. И ако някой почне много да го ръчка, за да си свърши работата - обесват го.Аз лично споделям всичко, в което Левски е вярвал. Но 150 години след него все още българският народ не е дорасъл за неговите идеали. А останалите ремсистки простотии, които девойчето е написало и на които толкова много се възхищават - няма да ги коментирам.

Коментар

Пред това просто трябва да мълчим!!!Не виждам защо се отвориха думи за комунизъм ,демокрация и т.н. ...Просто стаете дъх и прочетете това ,което е написало момичето!!!Пак и пак ,и пак...
            Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
            Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
            EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Аз бях

Коментар

Predatorsi написа:
                Пред това просто трябва да мълчим!!!Не виждам защо се отвориха думи за комунизъм ,демокрация и т.н. ...Просто стаете дъх и прочетете това ,което е написало момичето!!!Пак и пак ,и пак...
                Абсолютно съм съгласен, много хубаво е написано стихотворението.Пък и едва ли докато го е писала си е мислела за демокрация или комунизъм.Просто е написала това което вижда.

Коментар

ц ц ц то момичето го било откраднало http://www.dartsnews.bg/News/4500

Коментар

rebel написа:
                    Всъщност точно демокрацията "проповядва" равноправие. Комунизма е нещо съвсем различно....
                    Равноправие, но не в портфейла Стихотворенията са за това, да докосват хората, ако не го направят - значи не са добри. От друга страна човек трябва да живее в реалността, не в утопията на някакви думи Браво на жената, че го е измислила, лошо, че някой го е изплагиатствал - лошо говори за тази ученичка в 11 клас явно се възползва от демокрацията с пълна сила.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И ква стана тя?То не били компютри, ами компоти, и не сме ги продали на Япония, ами са ни ги върнали, щото били развалени...Иначе аз лично не знам що толкова много му се радват на това стихотворение. Левски е моят идеал. Но точно това стихотворение никак не ме радва. Нито ме докосва някъде.Прекалено реално е. А реалността си я създаваме самите ние.И е само още едно доказателство, че Левски напразно е обикалял от град на град, от село на село да буни народа. Да правиш от овцете лъвове е работа напразна и обречена на неуспех. Винаги е било така и винаги така ще бъде... Овцата е овца. Подлежи единствено на стригане, доене и заколение.

Коментар

Immortal написа:
                        И ква стана тя?То не били компютри, ами компоти, и не сме ги продали на Япония, ами са ни ги върнали, щото били развалени...Иначе аз лично не знам що толкова много му се радват на това стихотворение. Левски е моят идеал. Но точно това стихотворение никак не ме радва. Нито ме докосва някъде.Прекалено реално е. А реалността си я създаваме самите ние.И е само още едно доказателство, че Левски напразно е обикалял от град на град, от село на село да буни народа. Да правиш от овцете лъвове е работа напразна и обречена на неуспех. Винаги е било така и винаги така ще бъде... Овцата е овца. Подлежи единствено на стригане, доене и заколение.
                        Абсолютно СЪГЛАСЕН и напълно ПОДКРЕПЯМ.
                        ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Овцата е овца. Подлежи единствено на стригане, доене и заколение.Докато всеки в Българин е на дилемата(нека за да съм добре а вуте да е зле)ще сме на това дереже.
                          пунто 1,7тд

Коментар

Working...
                          X