Имам Samsung S5230 с тъчскрийн и днес реши да ме изненада като спре да работи . Тази сутрин си работеше нормално, използвах го. Цял ден ми стоя в джоба(ежедневие му е) и след обяд вече не работеше. Не е имало удари, изтървания или някакви други "интервенции" който биха му причинили отказ. Какво би довело до отказа на тази тъпа тъхнология, дали е възможно да се поправи, скъпо ли е да се поправя(да видя има ли смисъл).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с тъчскрийна!
Collapse
X
-
Re: Проблем с тъчскрийна!
nelegalniq написа:Имам Samsung S5230 с тъчскрийн и днес реши да ме изненада като спре да работи . Тази сутрин си работеше нормално, използвах го. Цял ден ми стоя в джоба(ежедневие му е) и след обяд вече не работеше. Не е имало удари, изтървания или някакви други "интервенции" който биха му причинили отказ. Какво би довело до отказа на тази тъпа тъхнология, дали е възможно да се поправи, скъпо ли е да се поправя(да видя има ли смисъл).Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Проблема е, че в нашия град майстора който прави телефоните ще ми одере кожата(60-80лв за смяна). А днес гледах че един тъчскрийн панел струва ~25лв и се сменя за 15-20мин от не професионалист(в Ю ТУБ има всичко ) . Така като гледам се чудя дали да не си поръчам един тъч панел и да си го сменя сам. То се нуждае човек само от отвертка и някакво пластмасово нещо за надигане на буксите и откачането им.
Коментар
-
nelegalniq написа:Проблема е, че в нашия град майстора който прави телефоните ще ми одере кожата(60-80лв за смяна). А днес гледах че един тъчскрийн панел струва ~25лв и се сменя за 15-20мин от не професионалист(в Ю ТУБ има всичко ) . Така като гледам се чудя дали да не си поръчам един тъч панел и да си го сменя сам. То се нуждае човек само от отвертка и някакво пластмасово нещо за надигане на буксите и откачането им.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Добре ще бъде ако го сменяш да обадиш някой специфични особености. А иначе за да не си на сляпо да разглобяваш : http://www.youtube.com/watch?v=kq69ZFOtFC8 А ето и колко струва самия тъч екран http://bulmag.com/touchscreen-samsung-s5230.html .Странното е че имаме колеги занимаващи се с GSM ремонти в форума но никой не дава съвети и предложения . Аз ако успея да го сменя сам(и се захвана изобщо, щото ще видя и майстора колко ще иска) ще се преквалифицирам май. То май май на тези телефони това ще им се окаже слабото място (и още много други )
Коментар
-
Samsung винаги са имали проблеми с екраните си. Било то "миди", слайдери, било то тъчове. По-скоро архитектурата на телефоните им е гадна, при положение че правят екрани за доста други конкурентни марки, а там проблемите са по-редки. Клипчето не съм го гледал, но като гледам няма да е проблем да се смени тъча, т.е. на букса е. При разглобяването не ползвайте остри пердмети - отверки, ножчета и т.н. Действайте с нокти, дебитни карти и т.н., при липса на специализирани инструменти.п.с погледнах клипчето. Този тип как ръчка .
Коментар
-
Не само Самсунга е така - и аз на НТС-то сменях тъч веднъж, ама беше в гаранция... от нищото се счупи и изглеждаше така все едно някой е разлял нафта върху екрана (такива отенъци имаше) и не работеше. А в случая тъпотията беше, че ми беше паднала и батерията и като го включих не мога да си набера пина и телефона беше неизползваем... Но се оправя, а и едва ли е скъпо, както казват колегите.N.Y. State of Mind
Коментар
-
Ами първо ще питам при майстора колко ще иска за смяна на тъч(ако е в него вината, ама то и няма в кое друго). И след това ако ми иска много ще започвам сам ремонт, защото да си поръчам тъч за 25лв и още 6-8лв доставка и то стана 35лв, а ако майстора иска 40 по добре да се подсигуря и да му ги дам на него. Колегата borkoi който спомена че са по 15лв, това някаква специална цена за търговци/майстори ли е или може от нета да се закупи на толкова. Пък и ако трябва от тебе ще го купя на 15лв, спрямо тези за 25лв дето намерих е перфектно :D .
Коментар
-
Ииии малко развитие. Майстора каза че ще го поправи срещу 30лв(не знам нормална цена ли е), ама нали съм си българин и искам да мина по тънкото, обмислям сам да си го направя като поръчката на частта струваща 15лв + доставката 6-7лв ще ми стъпи на 21-22лв, с което спестявам 8-9лв ама не се знае дали ще го сглобя правилно . И третия вариант е колегата който с това се занимава ако предлага по добра оферта от моя майстор да му го дам(най рано септември месец че тогава съм в Русе, и това е проблема че ще се забавя). А и гледам колегата ми по проблем kiselo не казва какво е станало с на приятелката му телефона, ще "рискува" ли да го поправи :D .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар