Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За или Против евтаназията?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мога да кажа само това... ДОКАТО ДИШАМ ИМА НАДЕЖДА!!!!НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!!...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Единственото важно нещо, което трябва да се взима в предвид е, че желаещият евтаназия трябва да го е декларирал в момент в който е в ясно съзнание и знае какво прави.
      Единствено с това съм съгласен, естествено че всеки от нас има различна гледна точка над нещата.

Коментар

Тъжна тема не ми се мисли за това.Гласувах ПРОТИВ.
        FIAT BRAVO 1.6
        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Понеже скоро ми се случи да вземам такова решение, верно че за домашен любимец, затова ще поставя така въпроса:"Кой си ТИ, че да решаваш дали някой друг ще живее или не???? ТИ Господ ли си?"От две седмици се питам само това... Имах ли право да го правя? Да "поръчам" убийството на някой друг... А, знаете ли какво е чувството да водиш някой (кученцето с влучая) при доктора с ясното съзнание, че след това отива в гроба?Не знам човек, който да е напълно нормален и да не иска да поживее "поне още няколко дни".
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз те разбирам много добре. Приспах моето и месеци след това се чувствах точно като убиец. Въпреки, че лекаря ми казваше, че това е единственото, което вече може да се направи (беше с епилепсия), аз чаках и отлагах и чаках и чаках и накрая последните дни, когато вече изобщо не можеше да става, дори да си надига главата и наливах вода в устата със спринцовка, за да не се обезводни, я заведох. Беше въпрос на дни да умре сама, а не издържах на погледа й и скимтенето. С месеци се обвинявах, че съм го направила да си спестя грижите, т.е. по-скоро за мен, не за нея. Не мога да си представя какво е да вземеш решението за човек.......

Коментар

За! Ако не сте виждали човек да умира от болка, ще ми говорите вие ... чували ли сте колко е болезнен ракът на костите? Ами 2 години на легло и даже морфинът да не ти действа? И САМ да искаш да "заспиш" но "добрягите" да те държат в огромна болка защото "не било хуманно ? ...Въпросът е спорен само за това как и кога да се прилага. Трябва да има институция, или комисия от лекари или не знам си кво, които да отхвърлят или одобряват молбата за евтаназията..
              Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

За или Против евтаназията?

Аз пък НЕ ЗНАМ . Дано не ми се налага да се изправя пред тази дилема .
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

gamma написа:
                  Понеже скоро ми се случи да вземам такова решение, верно че за домашен любимец, затова ще поставя така въпроса:"Кой си ТИ, че да решаваш дали някой друг ще живее или не???? ТИ Господ ли си?"От две седмици се питам само това... Имах ли право да го правя? Да "поръчам" убийството на някой друг... А, знаете ли какво е чувството да водиш някой (кученцето с влучая) при доктора с ясното съзнание, че след това отива в гроба?Не знам човек, който да е напълно нормален и да не иска да поживее "поне още няколко дни".
                  Колега, моите уважения, но на 7-ми февруари си погребах едно от 5-те кучета, защото го хвана ГАНА(поне така каза доктора).Потроших близо 1000лв за лекарства, инджекции и мазила и какво ли още не, но животното се мъчеше.Накрая като го удари болестта в нервната система и неможеше изобщо да се контролира.Прехапваше си езика и целия беше рана, не можеше да стане, не виждаше нищо и нищо не чуваше, бузките му и те бяха целите в кръв, спря да се храни нацяло(не че преди това много хапваше)...... ти какво очакваш да направя.... да продължа да го гледам като се мъчи ли??И да продължа да гледам как жена ми и майка и плачат до него постоянно ли?Отидохме при доктора, една декларация и се свърши с мъките му.Поплакахме си после всички заедно и това е.Но животното се отърва.Затова аз като си давах отговора казах"зависи от ситуацията".Не може да нямаш избор без значение господ ли е пред теб или доктора.

Коментар

Аз съм ЗА евтаназията, не ме питайте "защо", това си е мое убеждение.
                    ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Working...
                    X