Мога да кажа само това... ДОКАТО ДИШАМ ИМА НАДЕЖДА!!!!НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!!...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или Против евтаназията?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Понеже скоро ми се случи да вземам такова решение, верно че за домашен любимец, затова ще поставя така въпроса:"Кой си ТИ, че да решаваш дали някой друг ще живее или не???? ТИ Господ ли си?"От две седмици се питам само това... Имах ли право да го правя? Да "поръчам" убийството на някой друг... А, знаете ли какво е чувството да водиш някой (кученцето с влучая) при доктора с ясното съзнание, че след това отива в гроба?Не знам човек, който да е напълно нормален и да не иска да поживее "поне още няколко дни".Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
PyMu
Аз те разбирам много добре. Приспах моето и месеци след това се чувствах точно като убиец. Въпреки, че лекаря ми казваше, че това е единственото, което вече може да се направи (беше с епилепсия), аз чаках и отлагах и чаках и чаках и накрая последните дни, когато вече изобщо не можеше да става, дори да си надига главата и наливах вода в устата със спринцовка, за да не се обезводни, я заведох. Беше въпрос на дни да умре сама, а не издържах на погледа й и скимтенето. С месеци се обвинявах, че съм го направила да си спестя грижите, т.е. по-скоро за мен, не за нея. Не мога да си представя какво е да вземеш решението за човек.......
Коментар
-
За! Ако не сте виждали човек да умира от болка, ще ми говорите вие ... чували ли сте колко е болезнен ракът на костите? Ами 2 години на легло и даже морфинът да не ти действа? И САМ да искаш да "заспиш" но "добрягите" да те държат в огромна болка защото "не било хуманно ? ...Въпросът е спорен само за това как и кога да се прилага. Трябва да има институция, или комисия от лекари или не знам си кво, които да отхвърлят или одобряват молбата за евтаназията..Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
gamma написа:Понеже скоро ми се случи да вземам такова решение, верно че за домашен любимец, затова ще поставя така въпроса:"Кой си ТИ, че да решаваш дали някой друг ще живее или не???? ТИ Господ ли си?"От две седмици се питам само това... Имах ли право да го правя? Да "поръчам" убийството на някой друг... А, знаете ли какво е чувството да водиш някой (кученцето с влучая) при доктора с ясното съзнание, че след това отива в гроба?Не знам човек, който да е напълно нормален и да не иска да поживее "поне още няколко дни".
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар