Някой знае ли къде и как се подава декларация, че искаш органите да бъдат дарени след твоята смърт?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за даряване на органи
Collapse
X
-
Мисля, че по подразбиране органите на всеки подлежат на даряване. Декларира се ОТКАЗ от даряване, който се вписва в медицинската книжка. Ако там такъв не е вписан - органите се "даряват"... което донякъде зависи и от твоите близки.Аз съм декларирал пред тях, че ако нещо стане с мен, искам да ме разформироват възможно на най-много части, които да се дарят.
Коментар
-
bubachko
Погледни на края на здравната книжка. Имам спомен, че там или на някаъв дръг подобен документ имаше страничка за този случай. Ако не се лъжа, за момента има декларация ЗА СЪГЛАСИЕ за дарение в българия, но поради факта, че много хора не си правят тръга да я подпишат приживе и органите им отиват зян, преди време мислеха (незнам, дано са го приели) да променят закона да е за дарение по подразбиране или да подпишеш декларация за отказ от подобен акт. Парадокса обаче е следния. Скоро спорихме с майка ми на тази тема и всъщност роднините имат последната дума... Каквото и да си писал или желал, ако те кажели не - нямат право да те пипнат на когото и "колкото" да трябваш...
Коментар
-
ivan_dice написа:Извод: Живеем в скапана държава, управлявана от идиоти !Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal написа:jenshen73 написа:ivan_dice написа:Извод: Живеем в скапана държава, управлявана от идиоти !HONDA I-VTEC
Коментар
-
bubachko написа:Погледни на края на здравната книжка. Имам спомен, че там или на някаъв дръг подобен документ имаше страничка за този случай. Ако не се лъжа, за момента има декларация ЗА СЪГЛАСИЕ за дарение в българия, но поради факта, че много хора не си правят тръга да я подпишат приживе и органите им отиват зян, преди време мислеха (незнам, дано са го приели) да променят закона да е за дарение по подразбиране или да подпишеш декларация за отказ от подобен акт. Парадокса обаче е следния. Скоро спорихме с майка ми на тази тема и всъщност роднините имат последната дума... Каквото и да си писал или желал, ако те кажели не - нямат право да те пипнат на когото и "колкото" да трябваш..."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар