Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с "изхабени", но пълни батерии на фотоапар

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    И аз го имам този проблем с почти чисто нови батерии Дурасел 2600 мАч. Батериите ще те утрепят с ток, а апарата се оплаква, че са изхабени. Апарата е Canon A1100IS.

    Коментар


      #17
      Имах подобен проблем с една китайска безжична мишка - още на 1.200 В казваше че са изхабени, а после купих друга, от по-известна марка, тя се оплаква чак на 0.900 В. Мислех че батериите са прецакани, а те се оказаха сполучливи, пак някакви китайски. Засега след почистването на контактните пластини със спрей - всичко изглежда наред.

      Коментар


        #18
        ogi28b написа:
        lov написа:
        Оги я си виж в настройките на апарата за вида на батерия макар че ме съмнява баш това да си пропуснал.
        Къде да търся такава настройка?
        В настройките на камерата. Имам 2 различни модела Самсунг и двата има опция избор на вид батерия. На Олипуса F-210 няма такава и на доста места намирах оплаквания по форумите от същия ефект. Скоро си играх пак с един олимпус от последните модели и намерих такава настройка. Така че да твоя дали имаш не знам щото всяка марка прави каквото си иска.
        BRAVA 1.4 12v - 1998г.


        http://vbox7.com/play:124bedab

        Коментар


          #19
          Нямам настройка за избор на тип батерии. След почистването на батериите и контактните пластини с клечка за уши, напоена със спирт, проблемът отшумя. Вечерта на срещата в Китен направих над 50 снимки, почти всички със светкавица и нямаше проблеми. Комплектът още не е сменен.

          Коментар

          Working...
          X