spark написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултация при закупуване на матрак.
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
donnna написа:ntodorov написа:Идеята е, че гаранцията на стоката е долу-горе животът на една стока. Имам основание да го вярвам.A17DTС/S
Коментар
-
Пенолатекса в матраците се прави най-често от 80% SBR латекс и 20% естествен латекс. Тоя елиоформ си е дунапрен та дрънка, вярно е има хиляди видове дунапрен с различни качества, плътност, твърдост и т.н., но полиуретановата пяна както и да я наричат, за мен си е дунапрен. Твоя матрак е изработен от полиуретанова пяна разпенена на водна основа. Не казвам, че е лош, просто не е латекс. Ето и от сайта на Магнифлекс описание: http://www.magniflex.us/elioform.htmlИзборът хич не е лесен и аз още нямам набелязан матрак, но мои приятели, които са си взели латексови матраци през последните 1-2 години са много доволни. Матраците Happy Dreams поне в сайта им изглеждат добре, жалко че в Бургас нямат представители.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
ogi28b написа:Не съм съгласен, че дунапрена си е дунапрен, както и да го кръстиш. То тогава може да се каже същото и за пластмасата - найлон, полиетилен, полипропилен, поливинилхлорид - все е пластмаса. Както и стоманата все си е стомана, ама има стотици видове, в зависимост от легирането.A17DTС/S
Коментар
-
spark написа:Пенолатекса в матраците се прави най-често от 80% SBR латекс и 20% естествен латекс. Тоя елиоформ си е дунапрен та дрънка, вярно е има хиляди видове дунапрен с различни качества, плътност, твърдост и т.н., но полиуретановата пяна както и да я наричат, за мен си е дунапрен. Твоя матрак е изработен от полиуретанова пяна разпенена на водна основа. Не казвам, че е лош, просто не е латекс. Ето и от сайта на Магнифлекс описание: http://www.magniflex.us/elioform.htmlИзборът хич не е лесен и аз още нямам набелязан матрак, но мои приятели, които са си взели латексови матраци през последните 1-2 години са много доволни. Матраците Happy Dreams поне в сайта им изглеждат добре, жалко че в Бургас нямат представители.A17DTС/S
Коментар
-
Сега се връщам от една мебелна къща, където имат всички видове Магнифлекс. Лежах на всичко, но така и нямаше модел, който да почувствам като "моят". Реланото ми беше изключително твърдо, до него беше зип-слийп - той пък ми беше уеко мекечек. На този който е от 100 % мемори пяна - легнах и първо една минута имах чувството че потъвам. Потъвах потъвах потъвах... по едно време спрях да потъвам. В този момент си казах - "Я, тоя е супер удобен!". Тогава, обаче, реших да направя маневрата обръщане на дясно и тогава започна псуването. Установих че при голям натиск в една точка - тази пяна потъва до безкрайност и все едно се подпираш на памук или на не-добре напомпано въздушно легло. Не ми хареса! Може да е супер-мега скъп и хвален, ама някой друг да спи на него. После легнах на модел Ергономико с ядро "елиосел" и на него се почувствах доста добре. Може би ако беше малко по-мек... Или Зип-слийпа ако беше малко по-твърд... В този момент си представих комбинация от ядро елиосел и 2-3 см мекота на мемори пяна или казано с думи прости - "2+12" на Дормео. Май на това нещо се чувствах най-най-добре от всички досега.
Коментар
-
ogi28b написа:Сега се връщам от една мебелна къща, където имат всички видове Магнифлекс. Лежах на всичко, но така и нямаше модел, който да почувствам като "моят". Реланото ми беше изключително твърдо, до него беше зип-слийп - той пък ми беше уеко мекечек. На този който е от 100 % мемори пяна - легнах и първо една минута имах чувството че потъвам. Потъвах потъвах потъвах... по едно време спрях да потъвам. В този момент си казах - "Я, тоя е супер удобен!". Тогава, обаче, реших да направя маневрата обръщане на дясно и тогава започна псуването. Установих че при голям натиск в една точка - тази пяна потъва до безкрайност и все едно се подпираш на памук или на не-добре напомпано въздушно легло. Не ми хареса! Може да е супер-мега скъп и хвален, ама някой друг да спи на него. После легнах на модел Ергономико с ядро "елиосел" и на него се почувствах доста добре. Може би ако беше малко по-мек... Или Зип-слийпа ако беше малко по-твърд... В този момент си представих комбинация от ядро елиосел и 2-3 см мекота на мемори пяна или казано с думи прости - "2+12" на Дормео. Май на това нещо се чувствах най-най-добре от всички досега.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Май точно Магнифлекс Натуркомфорт е за тебе, от двете страни по 2см мемори пяна и по средата 16см елионещо си.ogi28b написа:Сега се връщам от една мебелна къща, където имат всички видове Магнифлекс. Лежах на всичко, но така и нямаше модел, който да почувствам като "моят". Реланото ми беше изключително твърдо, до него беше зип-слийп - той пък ми беше уеко мекечек. На този който е от 100 % мемори пяна - легнах и първо една минута имах чувството че потъвам. Потъвах потъвах потъвах... по едно време спрях да потъвам. В този момент си казах - "Я, тоя е супер удобен!". Тогава, обаче, реших да направя маневрата обръщане на дясно и тогава започна псуването. Установих че при голям натиск в една точка - тази пяна потъва до безкрайност и все едно се подпираш на памук или на не-добре напомпано въздушно легло. Не ми хареса! Може да е супер-мега скъп и хвален, ама някой друг да спи на него. После легнах на модел Ергономико с ядро "елиосел" и на него се почувствах доста добре. Може би ако беше малко по-мек... Или Зип-слийпа ако беше малко по-твърд... В този момент си представих комбинация от ядро елиосел и 2-3 см мекота на мемори пяна или казано с думи прости - "2+12" на Дормео. Май на това нещо се чувствах най-най-добре от всички досега.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Orcinus
ntodorov написа:Идеята е, че гаранцията на стоката е долу-горе животът на една стока. Имам основание да го вярвам.
Коментар
-
Orcinus написа:ntodorov написа:Идеята е, че гаранцията на стоката е долу-горе животът на една стока. Имам основание да го вярвам.A17DTС/S
Коментар
-
ogi28b написа:Еми може би е точно той, но също е и почти два пъти по-скъп от аналогичния на Дормео, който има "мемори" само отгоре. Няма как да дам още толкова пари за тия 2 см пяна отдолу.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
4 месеца по-късно. От 2 дни спя на нова спалня с нов матрак. Направих си легло с повдигащ механизъм с амортисьори. За справка, амортисьорите са с показател 1000 нютона. Повдигат нормално рамката с матрака върху нея и спалното бельо отгоре. Получи се доста добре. Матракът е Магнифлекс Релано Бамбук - един от най-евтините модели на Магнифлекс. Тая "мемори" пяна накрая и теглих една, и се насочих към нещо по-твърдо, като материал, и без пяна. Благодаря на всички, които участваха в темата и ми помогнаха в избора.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар