Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация при закупуване на матрак.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

spark написа:
    Основно пълнежа на матраците е полиуретанова пяна (дунапрен), мемори пяна (виско еластик и тем подобни вариации) и латекс.Видовете пълнежи на матраците са много добре обяснени тук:http://www.youtube.com/watch?v=ps9zFOZNYM4Натуркомфорта си е чисто и просто по 2см мемори пяна от двете страни и между тях дунапрен, каквото и екзотично име да му измислиш пак си е дунапрен. Латексови матраци поне аз лично на Магнифлекс не съм виждал да продават в БГ.Латексовите им модели ги има на италианския им сайт: http://www.magniflex.it/buy_mattress...mlВсичко на нашия пазар им е от дунапрен и мемори пяна и колкото повече мемори пяна има толкова е по-скъп матрака и съответно по-мек.До Зона-та и Домо още не съм ходил, но тая събота ще се потъркалям и там
    ntodorov написа:
    Spark, Натурата са най- скъпите модели на Магнифлекс. И аз не бих дал толкова пари за тях, но за какъв дунапрен в тях пишеш ? Пълнежа е, като на моите матраци. И понеже виждам, че си от Манхатън нямам нищо против да ти "услужа" с едно лежане на тях. За детето имам пак на Магни от същия пълнеж, но го взехме малко по-твърд за нея ( по-добре било за неоформена още скелетна структора дрън - дрън). Матрака с, който ние спим със съпругата го взех за около 680 лв. с отстъпка заради факта, че бях купувал и друг матрак от тях. Виж, разходи се и до Зона-та. Там можеш да си полежиш на каквото ти душа сака. Пълнежите на съвременните матраци са сходни. Наименованията им плашат, но дунапрен в матрак на Магни - категорично няма.ПС: За "лежането" и пробата - сериозно пиша. Можеш да се обадиш по всяко време.
    Спарк, грешиш човече. Дунапрена си е дунапрен. Аз лежа на елиоформ ( друго производно на латекса ). Пипаш го, като гумичка -изтривалка от ученическите години е, но не баш. По-приятно на пипане и лежане е. Моят модел е без мемори пласт, но пълнежа ми доближава неговото усещане.В първия си пост писах, че в БГ. се продава Магнифлекс и...Магнифлекс. Аз си го купих от Зона-та и комуникирах директно с представителството им, не от Метро ( различни са). Виж, обиколи до Зона. Офертата да полежиш и на моите остава. Не се шегувам...На мен ми отне поне 5 месеца в търсене и проучване.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

donnna написа:
      ntodorov написа:
      Идеята е, че гаранцията на стоката е долу-горе животът на една стока. Имам основание да го вярвам.
      идеята на гаранцията е в маркетинга и продажбите, ама тва вече е друга тема
      donnna, прав си, че това е част от маркетинага и продажбата, но понеже произвеждам и работя в сферата на услугите никога не бих си позволил да лепна на стоката си абсурдна гаранция ( там ми бяха и основанията). Никога. Ама това наистина е друга тема. Все пак 10 или 15 годишната гаранция не е, като 2 или 3 годишната, която аз вече прескочих на новите си матраци. Впрочем гаранцията ми е заводска. Матраците ми са регистрирани в самия завод след, като изпратих автентичен идентификационен номер маркиран на стоката. Получих и обратно инфо. В Европата за тази гаранция мога да си ги държа отговорни. Това, че ние подминаваме "гаранцията" с усмивка и я наричаме "гаранция - Франция" си е само до нашата глава. КЗП е и Европейска институция с, която всяка Държава членка на този ЕС се съобразява...Аз съм "преслушал" тази комисия и трябва да ви кажа, че съм мноооого доволен. :D
      A17DTС/S

Коментар

Не съм съгласен, че дунапрена си е дунапрен, както и да го кръстиш. То тогава може да се каже същото и за пластмасата - найлон, полиетилен, полипропилен, поливинилхлорид - все е пластмаса. Както и стоманата все си е стомана, ама има стотици видове, в зависимост от легирането.

Коментар

Пенолатекса в матраците се прави най-често от 80% SBR латекс и 20% естествен латекс. Тоя елиоформ си е дунапрен та дрънка, вярно е има хиляди видове дунапрен с различни качества, плътност, твърдост и т.н., но полиуретановата пяна както и да я наричат, за мен си е дунапрен. Твоя матрак е изработен от полиуретанова пяна разпенена на водна основа. Не казвам, че е лош, просто не е латекс. Ето и от сайта на Магнифлекс описание: http://www.magniflex.us/elioform.htmlИзборът хич не е лесен и аз още нямам набелязан матрак, но мои приятели, които са си взели латексови матраци през последните 1-2 години са много доволни. Матраците Happy Dreams поне в сайта им изглеждат добре, жалко че в Бургас нямат представители.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ogi28b написа:
            Не съм съгласен, че дунапрена си е дунапрен, както и да го кръстиш. То тогава може да се каже същото и за пластмасата - найлон, полиетилен, полипропилен, поливинилхлорид - все е пластмаса. Както и стоманата все си е стомана, ама има стотици видове, в зависимост от легирането.
            Прав си. Най - вероятно всички говорим за дунапрен, но имаме различна презумпция за него. Аз лично, като чуя за дунапрен си представям оня, който го продават по магазините, оня, от който правят гъби-изтривалки, с които бърсахме навремето училищните дъски. Определено пълнежа ми не е от такъв материал, а ако ще да се вмества и в общото понятие за дунапрен. Може би и за това хората са си кръстили пълнежите си с гръмките имена, като Елиоформ, Елиосел, Елиософт, Унифлекс, и бля-бля...Ама, какво ли ми трябва? Аз моят избор съм го направил, с каквото съм мислил, че ще помогна съм го написал вече. С молекулярната структура на материала върху, който лежа не ми се занимава. Устройваше ме, като цена, устройва ме, като удобство. Одобрих го сред много други. Успех в избора. :D ...и пробвай. Не слушай никой.
            A17DTС/S

Коментар

spark написа:
              Пенолатекса в матраците се прави най-често от 80% SBR латекс и 20% естествен латекс. Тоя елиоформ си е дунапрен та дрънка, вярно е има хиляди видове дунапрен с различни качества, плътност, твърдост и т.н., но полиуретановата пяна както и да я наричат, за мен си е дунапрен. Твоя матрак е изработен от полиуретанова пяна разпенена на водна основа. Не казвам, че е лош, просто не е латекс. Ето и от сайта на Магнифлекс описание: http://www.magniflex.us/elioform.htmlИзборът хич не е лесен и аз още нямам набелязан матрак, но мои приятели, които са си взели латексови матраци през последните 1-2 години са много доволни. Матраците Happy Dreams поне в сайта им изглеждат добре, жалко че в Бургас нямат представители.
              Доообре. Съгласен съм с теб. Минал съм се. Купил съм си дунапрен. :D ...Пет ( 5 ) месеца съм обикалял, лутал, лежал, примервал, чел, разпитвал. Това време исках да ти спестя. Не искам да ти влияя, но аз латекс не бих си взел. Пак ти казвам: Ела виж матрака, лягай на него, ако искаш спи на него. Ще те оставя и в стаята на детето пак да опиташ Елиоформ софт ( по-твърд е нейния), вземи един дунапрен какъвто и да е и сравнявай. Иначе можем да си пишем и до утре, а аз ще започна да ти вярвам, че и сестра имам.:D Трета година започвам с тези матраци - Грижи никакви. Само кеф. И за да не се задълбаваш и объркваш повече заеби Магнифлекс с дунапрените и опитай всичко, което е в Зона-та. ПС: Защо си останал с убеждението, че латекса е най-добрия пълнеж ? Той е технология, която вече рядко се използва.
              A17DTС/S

Коментар

Сега се връщам от една мебелна къща, където имат всички видове Магнифлекс. Лежах на всичко, но така и нямаше модел, който да почувствам като "моят". Реланото ми беше изключително твърдо, до него беше зип-слийп - той пък ми беше уеко мекечек. На този който е от 100 % мемори пяна - легнах и първо една минута имах чувството че потъвам. Потъвах потъвах потъвах... по едно време спрях да потъвам. В този момент си казах - "Я, тоя е супер удобен!". Тогава, обаче, реших да направя маневрата обръщане на дясно и тогава започна псуването. Установих че при голям натиск в една точка - тази пяна потъва до безкрайност и все едно се подпираш на памук или на не-добре напомпано въздушно легло. Не ми хареса! Може да е супер-мега скъп и хвален, ама някой друг да спи на него. После легнах на модел Ергономико с ядро "елиосел" и на него се почувствах доста добре. Може би ако беше малко по-мек... Или Зип-слийпа ако беше малко по-твърд... В този момент си представих комбинация от ядро елиосел и 2-3 см мекота на мемори пяна или казано с думи прости - "2+12" на Дормео. Май на това нещо се чувствах най-най-добре от всички досега.

Коментар

ogi28b написа:
                  Сега се връщам от една мебелна къща, където имат всички видове Магнифлекс. Лежах на всичко, но така и нямаше модел, който да почувствам като "моят". Реланото ми беше изключително твърдо, до него беше зип-слийп - той пък ми беше уеко мекечек. На този който е от 100 % мемори пяна - легнах и първо една минута имах чувството че потъвам. Потъвах потъвах потъвах... по едно време спрях да потъвам. В този момент си казах - "Я, тоя е супер удобен!". Тогава, обаче, реших да направя маневрата обръщане на дясно и тогава започна псуването. Установих че при голям натиск в една точка - тази пяна потъва до безкрайност и все едно се подпираш на памук или на не-добре напомпано въздушно легло. Не ми хареса! Може да е супер-мега скъп и хвален, ама някой друг да спи на него. После легнах на модел Ергономико с ядро "елиосел" и на него се почувствах доста добре. Може би ако беше малко по-мек... Или Зип-слийпа ако беше малко по-твърд... В този момент си представих комбинация от ядро елиосел и 2-3 см мекота на мемори пяна или казано с думи прости - "2+12" на Дормео. Май на това нещо се чувствах най-най-добре от всички досега.
                  Ей точно това е супер тъпо.Някой като ми каже на мен "мемори" ала бала, особено за възглавници и ми идва да го пребия. Че бил уж добър това, онова.Е да, прецакахме се с жената да си купим 2 "мемори" възглавници.След има няма месец-два ги разкарахме. По-голяма пародия от това няма. Може би ако си като мумия и както легнеш вечерта така да се събуждаш, ОК, ама да се събуждам от това, че като си завъртя главата и да трябва да "изкачвам" мемори вдлъбнатината направена от главата ми, хайде няма нужда.Всичко що е мемори за мен е пародия.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Май точно Магнифлекс Натуркомфорт е за тебе, от двете страни по 2см мемори пяна и по средата 16см елионещо си.
                    ogi28b написа:
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Еми може би е точно той, но също е и почти два пъти по-скъп от аналогичния на Дормео, който има "мемори" само отгоре. Няма как да дам още толкова пари за тия 2 см пяна отдолу.

Коментар

ntodorov написа:
                        Идеята е, че гаранцията на стоката е долу-горе животът на една стока. Имам основание да го вярвам.
                        Конкретизирай, че говориш само за матраци, иначе е просто невероятно необосновано и невярно, ако говориш по принцип.

Коментар

Orcinus написа:
                          ntodorov написа:
                          Конкретизирай, че говориш само за матраци, иначе е просто невероятно необосновано и невярно, ако говориш по принцип.
                          Да. В случая говорих за матраците. Важи и за всички стоки, които не търпят ремонти въпреки, че ние в БГ сме способни да съживяваме неща отишли отдавна в отвъдното. :D Гаранцията в никаква степен пък не гарантира безпроблемност на "нещото" си в този период де...ама се допуска, че някой поне ще ни възстанови неудобството и щетите безвъзмездно.
                          A17DTС/S

Коментар

ogi28b написа:
                            Еми може би е точно той, но също е и почти два пъти по-скъп от аналогичния на Дормео, който има "мемори" само отгоре. Няма как да дам още толкова пари за тия 2 см пяна отдолу.
                            Аз постфактум тествах продуктите на повечето "матракопроизводители" и честно казано - успях да намеря само 1 или 2 матрака, които да ми харесат повече от този, който Женя купи. И общо взето цените им бяха около един-два пъти по-високи...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

4 месеца по-късно. От 2 дни спя на нова спалня с нов матрак. Направих си легло с повдигащ механизъм с амортисьори. За справка, амортисьорите са с показател 1000 нютона. Повдигат нормално рамката с матрака върху нея и спалното бельо отгоре. Получи се доста добре. Матракът е Магнифлекс Релано Бамбук - един от най-евтините модели на Магнифлекс. Тая "мемори" пяна накрая и теглих една, и се насочих към нещо по-твърдо, като материал, и без пяна. Благодаря на всички, които участваха в темата и ми помогнаха в избора.

Коментар

Хайде честито! И надявам се след още 4 месеца да дадеш вече отзиви как е новия матрак

Коментар

Working...
                                X