Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация при закупуване на матрак.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dani389 написа:
    Аз ти препоръчвам ако на истина искаш нещо качесвено и няма да пестиш марката се казва Глория това е изцяло нова технология и всичко още се внася от Германия или франция не съм сигурен от коя държава точно беше ние още не предлагаме техни изделия но са наистина много интересни продукти и сме в процес на преговори.
    Как може да препоръчваш нещо, за което пишеш "не съм сигурен от коя държава", "още не предлагаме техни изделия и сме в процес на преговори". Единственият ти аргумент е, че "са наистина много интересни продукти". Това е адски несериозно...Линк поне не можа ли да подадеш? Това ли е?"Матраци GLORIA Gloria със седалище град Пловдив, България, е създадена през 1992г. година.През април 2010г. фирмата е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001, ISO 14001 и Oekotex. През септевмри, същата година, Глория получи лиценз от Advansa GmbH (предишно име: DuPont GmbH), който ни предостави правото да прозвеждаме юргани, възглавници и матраци, носещи етикета Dacron®."http://mattro.net/proizvoditeli/54-GLORIA.htmlhttp://www.gloria.bg/

Коментар

Писах че незнам от коя държава идва ядрото защотото DuPont е френска фима а фабриките са в германия предлагам ги защото при нас има матраци със такова ядро но са друга марка и са внос и цената е много над тази от на глория а са едно и също ядро а кой шие калъфа не е важно.Другото важно е че са с 12г гаранция линкове не давам за да не е реклама а това кога е основана фирмата и какви сертификати има и т.н май само теб те интересува.На оги мисля че линкове не му трябват трябва му да намери каде имат заложени мостри и да пробва .И още нещо ако е пружинен бягай от български марки в Бг има само една фабрика за матраци с хубава машина за пружини Хегра Ямбол но пълнежа им куца и затова са добри в ниския и среден клас матраци .
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

При всички положения гледай в най-лошия случай да има поне 5години гаранция.Аз съм супер доволен от Магнифлекс(даже май бях пускал тема да разпитвам преди това) - 2ра или 3та година не е мръднал. Има 10години гаранция, но за спалня дойде към 800лв. В Метро има някаква серия с 5години гаранция, които са по-евтини, дори бих казал наполовина.Освен това служебните коли на Магнифлекс са Фиат Панда, тъй като всички са "роло" и не са необходими големи коли Имам и Блян - на 3-4години и вече е за изхвърляне. Станал е като "гнездо". Както и да го обръщам на 2рия ден пак се образува. Да не говорим, че като тръгна да обръщам се гъне буквално като лист хартия.

Коментар

Yavor написа:
          За леглото на малкия купих пружинен а за спалнята от някаква пяна щото мразя като седна в единия край на матрака да се люшка целия.Всичко на Нани, и сме много доволни вече 2 години. Само нашия матрак под мен малко сякаш поомекна, но засега дупка не се е получила, но може и да ми се струва. И най важното = не ме боли гърба или кръста от него.Ето такъв е: http://www.matracinani.bg/product.php?pID=54Каспия Полифлекс.И не знам кой реши че са по скъпи от Магнифлекс - или е гледал Магнифлекс менте, или не познава цифрите, или нещо се е пООбъркал... Щото 160/200 Нани е няма 400лв, а подобен Магнифлекс не можеш го пипна под 700... Да не говорим за Дормео, а имаше и едни по 4-5 хиляди бройката, продават ги в АЙКО, ама как им беше името...
          Aз писах, че са по-скъпи, но бях уточнил: матрака, който се доближаваше до комфорта на Zip Sleep на Нани беше с около 160 лв. по скъп: Впрочем виж кой се бърка:http://www.matracinani.bg/product.ph...zip-sleep/Та това ми бяха сравняваните два матрака с размери 140-144/190 на двете фирми. Та лежайки и на двата матрака ЛИЧНО за мен по-удобния беше и по-евтиния. Гледам да съм максимално обективен и анализирам с еднакви или доближаващи се по-качество продукти. На ишлеме не обичам да говоря.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
            Yavor написа:
            За леглото на малкия купих пружинен а за спалнята от някаква пяна щото мразя като седна в единия край на матрака да се люшка целия.Всичко на Нани, и сме много доволни вече 2 години. Само нашия матрак под мен малко сякаш поомекна, но засега дупка не се е получила, но може и да ми се струва. И най важното = не ме боли гърба или кръста от него.Ето такъв е: http://www.matracinani.bg/product.php?pID=54Каспия Полифлекс.И не знам кой реши че са по скъпи от Магнифлекс - или е гледал Магнифлекс менте, или не познава цифрите, или нещо се е пООбъркал... Щото 160/200 Нани е няма 400лв, а подобен Магнифлекс не можеш го пипна под 700... Да не говорим за Дормео, а имаше и едни по 4-5 хиляди бройката, продават ги в АЙКО, ама как им беше името...
            Aз писах, че са по-скъпи, но бях уточнил: матрака, който се доближаваше до комфорта на Zip Sleep на Нани беше с около 160 лв. по скъп: Впрочем виж кой се бърка:http://www.matracinani.bg/product.ph...zip-sleep/та това ми бяха сравняваните два матрака с размери 140/190 на двете фирми. Та лежайки и на двата ЛИЧНО на мен по-удобния ми беше моят избор
            Доста некоректно сравнение - Нанито е 27см дебело, а Магнифлекса - 18... Ама както и да е. Всеки е прав за себе си.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега Явор, преди да си закупя матрака мислиш ли, че съм си извадил слепешката парите и съм ги ударил в челото на случайна девойка рекламираща ми първия видян от мен матрак със звучно име?... И не.Сравнението ми е доста коректно дори. То е базирано на съпоставка и МОЯ лична преценка след много, много лежане. Накрая ограничих избора си точно върху тези два матрака. Всичко останало беше неизмеримо с тях и, като цена, може би и, като качество. Обичам българското, но в случая то не ме убеди. Върху избора ми надделяха няколко факта - Магнифлекс беше по-тънък, еднакво ( дори малко по-удобен), по-евтин, но забележи - с 4 см. по-широк, с функционален цип, който е двустранен и отделящ се калъф за секунди и пак забележи - в пъти по-лек и пак с двуцифрена гаранция. Комфорта на Нани (само на този модел) беше единствено и само съизмерим с този на Магнифлекс. И нещо много важно, което и Оги ще се убеди: Дебелината на матрака не критерий за качество. Въобще дори. Матраците се изработват от различни пени и латекси. Те са част от пълнежа им и имат различни структури. Съвременните матраци се изработват от качествени материи за сметка на намалящ се обем, но повишаващ се комфорт, ергономичност и прочие. И аз бях тръгнал да търся дебело и голямо...Е, убедих се, че не съм бил прав. Вече съм сигурен че направих добър избор. Матраците на Дормео ( правят се в Словения) са 16 см, но също са много добри - имат два слоя Мемори пяна и пълнеж от латекс. Съветвам: не търсете аналог между цена, качество и дебелина на матрака. Интересувайте се от материалите от, които са направени. В чичо Гугъл има мноооого писано. А аз се убедих, че е вярно. Единствения ала-бализъм за мен са рекламите на калъфите със сребърни нишки, алое вера и бля-бля глупости на, които нито исках да вярвам , нито дадох пари за такива "екстри"....Що се касае за Темпур - мерцедесите за сънливците. Възглавница - Айко 280 лв. :D И има хора които ги купуват. Аз ще търся втора или трета употреба от тях :D
              A17DTС/S

Коментар

В предвид, че от 4 години продавам мебели и матраци. Бил съм на доста изложения, фабрики и т.н. Запознат съм с повечето маткетингови продукти на българските производители на матраци техните плюсове и минуси. Матрака от среден клас който бих си купил и за себе си е Фаворит (~650лв. за 160/200) на ТЕД. Покет пружинки дебел и хубав матрак с отлична гаранция. Много удобен 7 зони на комфорт и т.н....Матрака от висок клас бих си купил е Матера (~1200лв за 160/200) не, че нещо но съм спал доста пъти на такъв и е просто невероятно изживяване (спане). Дунапрен НИКОГА, латекс НИКОГА!!! Преди време работих и с НАНИ...никога не бих си купил матрак от тях. А се надявам, че никой от вас не живее с илюзията, че има фабрика за матраци в България която да няма рекламации......Конкретно ТЕД директно заменят матрака с нов ако се е счупила пружина или нещо подобно и то доста експресно. Не искам да им правя реклама просто изказвам своето мнение. И още нещо слезте за земята. Колко пъти мислите, че ще изперете "перащата се" сваляща дамаска на матрака преди да стане на парцал...Виждал съм достатъчно Има разбира се и други много хубави матраци, но на която и марка да се спрете НЕ си купувайте дунапрен или латексов матрак. Казано най-просто - Хората инвестират стотици хиляди левове за да измислят най-здравите и удобни и чувствителни пружини покрити с , мемори пяни и какви ли не други глезотии а вие ще спите на гъба за чинии...който не вярва може да дойде при мен да му покажа на какво става латекса след 6м сядане на него...наблягам сядане...а ако се ляга всяка вечер става на дроб...за дунапрена няма да пиша повече
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

За дунапрена съм напълно съгласен. Но защо против латекса? Сериозно питам. Аз лично нарочно избрах латексов, а не пружинен. Скоро ще трябва да сменям Блян-а, така че с интерес следя темата.

Коментар

Определено латекс-а и дунапрен- а умряха. Латекси слага/ше фирма Екон. Беше хит на пазара преди 5-6 години. Освен, че матраците много миришели други негативи обаче не бях срещал за тях.http://www.ekon-bg.com/bg/products.php?cid=12Кiselo, и 5 пъти да изпера свалящата се лесно дамаска е достатъчно. Досега сме ги прали 2 пъти. Веднъж, като ги купихме и тази пролет. Предполагам и другата пролет и по-другата... Какво пък може да и стане на памучната дамаска от много пране ??? Признавам. На старите матраци не сме прали дамаските, защото просто нямаше как. При тях и дамаска и матрак се бяха разпаднали по едно и също време - точно, когато им мина две - годишната гаранция. Твърде вероятно производителят да го е имал в предвид. :D ПС: Спирам по темата. Явно вкарвам доста субективизъм. Оги, желая ти успешен избор. Не избързвай. Съветвай се. И пробвай. Нямаш ли възможност за пробване - не купувай. Всеки си има индивидуални скелет, мускулатура и възприятия. Удобния матрак за един ще бъде неудобен за друг. Не забравяй за гаранцията. Колкото е гаранцията - толкова ще е и живота на стоката. Задължително купувай матраци с официални представители за БГ. В Бургас само един мебелен магазин предлагаше всички или почти всички видове и марки матраци и имаше отредена огромна зала в, която човек може да пробва и опита евентуалната си покупка. Не е срамно да се поизлежаваш и опиташ всичко изложено. Избора ти сам ще дойде. Успех. :D
                    A17DTС/S

Коментар

Добре де... Тези матраци с пяната меки ли са или са твърди?Питам защото спя изключително и само по корем и имам нужда от много твърд матрак, защото в противен случай гърбът ми приема формата на "лък" и после ме боли през целия ден, но най - силно сутрин... От миналата година съм с един пружинен на ТЕД и не съм особено очарован...
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp
                      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

1. На въпроса за латексовия матрак. Това беше маркетингов продукт преди известно време. Реално има качества, но те далеч не са това което се представя. Най-елементарно поискай някъде да ти покажат разрез на латексов матрак и виж какво представлява. В 90% от случаите е със сваляща се дамаска и вътре самия латекс е увит с марля...буквално...след известно време толи латекс започва да се рони и разпада колкото и странно да ви звучи. Къса се. Отделно при дълга употреба се сляга и е възможно да се получат вдлъбнатини на места.2.Аз не споря, че е лошо да си переш дамаската. Напротив. Разбира се, че е хубаво да може да я изпереш и после да ухае на омекотител. Както казваше един приятел обаче "От тоя омекотител в леглото много се притеснявам после жената да не е разочарована от мен!!" . 3. Пружинени матраци бол. Има бонел (старите пружини) въпреки, че всеки ги свързва със старите матраци от пристите на по 20г. не са същите. Пружините са доста по малки и по качествени. Да бонел пакета определено не е особено добър той си спада към ниския клас основно матраци. Най добрия вариант при него ако няма много пари е да се купи такъв матрак и да се купи Топ матрак по избор - дунапрен, мемори има всякакви. Така няма да се усещат пружините със сигурност, а и по малко се отварят и съответно чупят.Степента на твърдост на матрака зависи от доста неща. Плътност на пружините, материала им, плътност и качества на дунапрена, латекса или от каквото и да е там. ПС. Матраците си има степени на твърдост, анатомичност и др. Хубаво е да се консултирате какви са показателите на матрака който сте си харесали преди да го купите. Най-добрия вариант е човек да го пробва както беше написал колега по-нагоре, че е дрямал по 15 мин на всеки който му грабне вниманието. Никога...ама никога не пробвайте матрака само сядайки на него, защото вероятно само матраците от по 3-4-5-6000лв може да са толкова чувствителни, че да ви хареса и само на сядане. Лягайте си на воля. Факт е, че най-продаваните матраци в България са с бонели. Логично е в такъв случай да имат и най-голям брой рекламации. Рядко ще чуете някой да каже, че матерата му или матрак за 2000лв се е скапал и са му се начупили пружините. Лошото е, че пружина като се чупи винаги се заостря и боцка доста в бъбреците или недай си боже на друго място. Преди да си купувате матрак проверете фирмата дали е надеждна дали удовлетворяват рекламации на време и КАК...чрез замяна...отстъпка...ремонт...това е много важно и не очаквайте чудеса. Живота на един матрак е точно толкова колкото му е гаранцията. Това, че българина е свикнал да спи на един матрак 40 години и да псува как са му изкочили пружините...ами на тея матраци деца са правени мръсотии са правени и какво ли още скачано клякано и т.н....нормално е. Като си купите матрак с гаранция 3год. очаквайте, че след 3 години вероятно ще започнат да се проявяват слабости. Като си купите такъв с 10год. ще си спите спокойно защото и да стане нещо ще ви го сменят. А и вероятно производителя е доста уверен, че ще го ползвате толкова дълго за да инвестира толкова в замяната му.ПС. Винаги се забавлявам с клиенти. Идват в магазина и ми казват примерно. "Искам двулицев матрак, латексов или дунапренов и не искам пружина!!!" А на въпроса "А защо искате точно такъв матрак ??" отговора е обикновено нещо от типа на "Ами щото бат Марин от 3-я етаж си е купил такъв и бил много хубав." или "Ами защото от 30 години спим на пружини и знаем какво е!"...както се казва...ъъъеееееееее Грешен отговор.

Коментар

Матрак

Ако някой е претенциозен и иска да има нещо хубаво но не за много париКупувате материали/ сега има всичко / и давате на някой тапицер да го изработи може и те да ви набавят каквото вие сте си избрали .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kiselo написа:
                            1. На въпроса за латексовия матрак. Това беше маркетингов продукт преди известно време. Реално има качества, но те далеч не са това което се представя. Най-елементарно поискай някъде да ти покажат разрез на латексов матрак и виж какво представлява. В 90% от случаите е със сваляща се дамаска и вътре самия латекс е увит с марля...буквално...след известно време толи латекс започва да се рони и разпада колкото и странно да ви звучи. Къса се. Отделно при дълга употреба се сляга и е възможно да се получат вдлъбнатини на места.
                            а аз до сега съм се чудел що латексовите презервативи са за еднократна употреба
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Някой има ли мнение за матраците с кокосова вложка?http://www.blian.bg/index.php?option...3-58&Itemid=60

Коментар

Inessita написа:
                                Някой има ли мнение за матраците с кокосова вложка?http://www.blian.bg/index.php?option...3-58&Itemid=60
                                Глупости на търкалета........

Коментар

Working...
                                X