Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация при закупуване на матрак.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Консултация при закупуване на матрак.

    Колеги, ще си купувам нов матрак, но нямам никакво понятие от матраци. Има ли колеги, които са наясно с тази материя, с различните видове материали, използвани в матраците и със съотношенията цена/качество на матраците предлагани от различните фирми?Забелязах например, че матрак на Дормео е значително по-евтин от аналогичен на Магнифлекс, защо е така? В сайта на Магнифлекс матраците са оценени според тяхната антомичност и ортопедичност, като едното е за сметка на другото. Как да разбера дали за мен е по-добре е с по-висока оценка за ортопедичност, или пък по-добре да е по-анатомичен? От какво зависи? За сравнение - Дормео "2+12" което е 2 см Мемори Пяна и 12 см Елиосел (това изобщо не знам какво е?) струва 570 лв в размера, който искам (1200х2000), докато на Магнифлекс 3+18 струва 1470 лв. Защо има такава огромна разлика? Опитах да потърся в Гугъла, ама първите 800 сайта бяха линкове от теми в беге-мама... А там 4 от 5 мнения са: "Аз позлвам еди-какъв-си, много съм доволна", без грам смислени аргументи. В един от шоу-румите на Дормео легнах на такъв "2+12 силвър-дрън-дрън" и честно казано ми се стори добре, чувствах се много удобно, лежейки. Обаче искам да легна някъде и на 2.5 пъти по-скъпия Магнифлекс, за да видя дали ще се почувствам поне 2 пъти по-добре. Кои други марки заслужават внимание? Като цяло идеята е да се наспивам хубаво и пълноценно, да съм сигурен че матракът няма да се деформира след 2-3-5 години и в общи линии да си купя максимално добър продукт по съотношението цена/качество.

    #2
    Re: Консултация при закупуване на матрак.

    ogi28b написа:
    Кои други марки заслужават внимание?
    ТЕД.Преди по-малко от две години бях изправен пред същия проблем като теб.Тогава около два месеца обикалях и лежах на много видове матраци и установих, че на мен най-са ми удобни тези с пружинен пакет.Тогава изборът се сведе до два модела, но избрах ТЕД Фаворит S двулицев, защото другият (който беше и малко по-удобен) струваше над 1500лв.Твърдостта и удобството на този матрак е съгласно моите желания за приятен сън.Също така избраният от мен модел е с 10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

    Коментар


      #3
      Вече втора година семейството ни спи с "Магнифлекс". Първо купихме на щерката. После на нас. Мнооого сме доволни. Определено рахатясах след, като си взех и "Мемори" възглавници. Ползвамe матраците от серията Zip Sleep. Преди да се спрем на тях имахме поне 3 часа лежане на различни матраци в магазините на "Зона" ( имат пробен кът). Оги, какъвто и матрак да си купиш поне 15 минути се изпъни на него. И прецени, ако го споделяш с някой нека и той да бъде с теб. Аз и съпругата взехме решението си след много проби. Парите на матраците не са малко. Аз реших да не жаля средства за удобен и спокоен сън. И за секунда не съжалявам. Дори бих оценил тези покупки, като добра инвестиция. Оги, ако си решил Магнифлекс - пазари само от:http://magniflex.bg/bg/products/classico/zip-sleep/или от представителствата на вносителя. Има такива матраци, които се продават за Метро, но с друг произход. Подобни реших да си купя за вилата ( по-евтини бяха), но нямаха и нямат нищо общо със "Сибирския елен" :D ПС: хвалят и тези на Лайф и Нани. Като цени обаче ( за хубав матрак ) Нани си продават скъпичко. Лично аз лежах на един техен матрак и се чувствах така, както на Zip Sleep - а на Магнифлекс, с тази разлика, че нани беше с около 160 лв. по-скъп...Но чувам, че и те не са лоши. Прецени. Съвета ми е да не правиш компромис. Аз от компромиси в предишни години давах сума пари за матраци докато не случа на тези.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

      Коментар


        #4
        Никога не бих дал такива пари за матрак. Служебно бях в една фабрика, в която произвеждат престижна марка матраци и с очите си се убедих, че няма почти никаква разлика между най-евтините им (<=100 лв.) и най-скъпите им модели. Щях и да си купя матрак от тях, от евтините, но се получи сакатлък - една жена пострада при трудова злополука и ситуацията стана малко неловка за сделки. По-късно си купих матрак - НЕмарков, просто някакъв матрак от мебелен магазин в града за по-малко от 100 лв. Наистина, на третата година леко се деформира. Купих си за 20 лв. едно голямо парче дунапрен, което сложих над матрака и работата заспа. На 2-3 месеца обръщам дунапрена и все още не се е деформирал.Чат-пат като ходя по командировки в скъпи хотели един единствен път спах удобно. И матракът беше "ТЕД". Във всички останали случаи ми беше неудобно в сравнение с евтиния матрак+дунапрен вкъщи.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          http://blian.bg/index.php?option=com...тандарт или профил - перфектното съотношение цена-качество!
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

          Коментар


            #6
            snake написа:
            Никога не бих дал такива пари за матрак. Служебно бях в една фабрика, в която произвеждат престижна марка матраци и с очите си се убедих, че няма почти никаква разлика между най-евтините им (<=100 лв.) и най-скъпите им модели. Щях и да си купя матрак от тях, от евтините, но се получи сакатлък - една жена пострада при трудова злополука и ситуацията стана малко неловка за сделки. По-късно си купих матрак - НЕмарков, просто някакъв матрак от мебелен магазин в града за по-малко от 100 лв. Наистина, на третата година леко се деформира. Купих си за 20 лв. едно голямо парче дунапрен, което сложих над матрака и работата заспа. На 2-3 месеца обръщам дунапрена и все още не се е деформирал.Чат-пат като ходя по командировки в скъпи хотели един единствен път спах удобно. И матракът беше "ТЕД". Във всички останали случаи ми беше неудобно в сравнение с евтиния матрак вкъщи.
            Колега, предполагам пишеш за неща преди години. Пружинения матрак на ТЕД при мен изкара 2 години - толкова му беше и гаранцията, а приликата между пружинения матрак и тези за, които говоря е само в думичката матрак. На пружина никога повече няма да легна. Гаранцията при мен е 15 години. Предполага се, че поне толкова ще ме изкара. Стига аз да съм жив и здрав де. Прагматик съм и в тази връзка направейки си дребната калкулация по-евтино, по-удобно и по-здравословно ми излиза с по-скъпия. Като говорим за скъпи матраци - не става реч за 1000-2000 или 3000 лв. Цената на моят магнифлекс беше цената на 3 от най-евтините пружинени матрака на ТЕД пълни с кечета, пресовани парцали и П-профил със снадени изрезки от остатъчни плоскости. Като видях на какво сме спали и на какво любов сме правили :D се извиних на жената. Сега 2 години по-късно и с 2 години по-остарял онождам, като 20 годишен :D ...Е туй нЯщо няма ценаПС: Шегата на страна. Всеки да преценя сам за себе си. Приоритетите ни са различни. Успех на Оги в избора. Моят съвет е: За сън и отмора да не прави компромиси. :D
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

            Коментар


              #7
              Компромис категорично няма да правя, затова ми се иска ако някой е запознат - да сподели накратко характеристиките на самите материали, след което ще ми е по-лесно да направя избор. На пружинен матрак не мисля да лягам у дома, затова разглеждам само такива от разни пяни. А това за неудобното спане на друго място - важи и за мен - никога не съм спал удобно на друго място освен вкъщи. Въпрос на свикване. На друго място или възглавницата не ми е удобна, или одеалото ми е некомфортно, или вятърът духа накриво.. все нещо не както трябва. Относно възглавниците - легнах на една "мемори" възглавница и наистина за момент се почувствах чудесно.Ред.: Компромис няма да правя, но и е Tempur няма да си купя.

              Коментар


                #8
                Пружинен матрак на ТЕД изкара 3 години и нещо и почнаха да му стърчат и пърчът пружините, пропадна и прочее...Да не говориме пък за звуците, които беше почнал да издава. За около 500 лв. си взехме мемори двустранен, антибактериален матрак испанско производство и се родихме. Не се сещам каква морка е, но сппим като заклани. Голям кеф.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

                Коментар


                  #9
                  Оги, да. За материалите в чичко Гугъл е писано много. Там се бях допитал. Възловите думички са: Elioform, Memory foam, Airyform, Ultraflex. Имах възможността да пипам съответните пени и латекси на изложени мостри. Всички са приятни на пипане. Възвръщат бързо формата си, различават се в плътността си според избора на твърдост... Не забравяй и БГ мама:D , Колкото и да съм го пренебрегвал този форум маминките имат страшно много виждания за нещата. Така например ни отказаха от закупуването на един сравнително добър матрак доказвайки и показвайки ми мнения на маминки с такива матраци - всичко беше перфектно с тях, но с години не се отмирисвали от синтетика и текстил. Не бях мислил за такива подробности:D . Наистина помнещата пяната ( Memory foam ) е нещото, което е различно от всичко останало. Възглавниците ми са от един френски сайт, но пробвах възглавниците на Нани - по-добри са от тези, които аз си купих. Иначе продават и рулони с дебелина около 20 мм изработени само от мемори пяна. Продават ги за корекция на изтърбушени матраци, ама при мен нямаше как да свършат работа, а и са около 100-120 лв.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                  Коментар


                    #10
                    kiro_of_the_day написа:
                    Пружинен матрак на ТЕД изкара 3 години и нещо и почнаха да му стърчат и пърчът пружините, пропадна и прочее...Да не говориме пък за звуците, които беше почнал да издава. За около 500 лв. си взехме мемори двустранен, антибактериален матрак испанско производство и се родихме. Не се сещам каква морка е, но сппим като заклани. Голям кеф.
                    Предполагам: "Дон Алмохадон" им е марката. Страхотни са. Оги виж и за тях. С една идея по-евтини са, но били много хубави и имат добра гаранция. Не вземах такива, защото в Бургас нямаше магазин в, който да ги "опитам", но мой приятел си купи на риск по куриер - много е доволен.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                    Коментар


                      #11
                      матраци

                      Аз направих едно подновяване на старите матраци с пружини /който си бяха здрави / Сложих нов щпеплад нов зебло и вата после нов хубав дунапрен и всичко опаковах с плат за тапицерия нещо като презентов после сложих дамаска която преди бях купил за всички легла и столове и си го сащипах пак с телбот и тапицерски пирончета Не съм мърдал почти леглата Получи се нещо хубаво което не отстъпва на добрите матраци .Леглото стана и по високо . Матраците иначе дори и скъпите ми се виждат нещо много не удобни .и не зависят много от парите а от начина на изработка .В къщи имаме поне 10 някой са правени и са си добре ама има някой готови само с дунапрен и не ми харесват макар че е дебел .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                      Коментар


                        #12
                        Повече от 5 години работя в склад за матраци продаваме 4 марки преди продавахме Тед рекламациите им бяха повече от 40% на стандартните модели и около 80% на моделите с пакетирана пружина или така наречен покет .Предполагам това се дължи на китайските машини които почнаха да използват от 2005г .Марката Блян които ти предложи някй колега също е на Тед но правчт само дунапрен в с.Батишница .Магнифлекс са много скъпи и използват Български производители на латекс и дунапрен да им ги правят на ишлеме то е не достоверна но съм сигурен в источника .Дормео не е маркана матраци а търговка марка от студио Модерна или по позната в БГ като телешоп.Аз ти препоръчвам ако на истина искаш нещо качесвено и няма да пестиш марката се казва Глория това е изцяло нова технология и всичко още се внася от Германия или франция не съм сигурен от коя държава точно беше ние още не предлагаме техни изделия но са наистина много интересни продукти и сме в процес на преговори.
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

                        Коментар


                          #13
                          За леглото на малкия купих пружинен а за спалнята от някаква пяна щото мразя като седна в единия край на матрака да се люшка целия.Всичко на Нани, и сме много доволни вече 2 години. Само нашия матрак под мен малко сякаш поомекна, но засега дупка не се е получила, но може и да ми се струва. И най важното = не ме боли гърба или кръста от него.Ето такъв е: http://www.matracinani.bg/product.php?pID=54Каспия Полифлекс.И не знам кой реши че са по скъпи от Магнифлекс - или е гледал Магнифлекс менте, или не познава цифрите, или нещо се е пООбъркал... Щото 160/200 Нани е няма 400лв, а подобен Магнифлекс не можеш го пипна под 700... Да не говорим за Дормео, а имаше и едни по 4-5 хиляди бройката, продават ги в АЙКО, ама как им беше името...
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                          Коментар


                            #14
                            Е тия де - Tempur - по-горе съм ги споменал. Споменах и роднините им, на тея цени....

                            Коментар


                              #15
                              Оги, ако ще има незабравими вечери в/у този матрак залагай на качеството без значение цената
                              681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

                              7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

                              Коментар

                              Working...
                              X