Абе седя си аз тука и гледам как едни химикалки летят към тавана, седя и гледам, гледам и седя, по едно време се оказва, че всичките химикалки са си на мястото, а на мен двата ми пръста са в контакта.Колеги, тук уж сме всичките по-възрастни от 6 годинки. Гравитацията е еднаква НАВСЯКЪДЕ по цялата ПЛАНЕТА ЗЕМЯ. Без изключения. Човешкото зрение се лъже и това е проблема, айде като снимата с "монокулярната" си камерка - вижте, че баира си е баир, а склона - склон.Преди 30 години една учителка ни попита нещо, с цел да провери колко съобразителни сме във втори клас:- В Бяло море влиза НЕГЪР, какъв ще излезе?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Село Балша - колата тръгва нагоре по нанадолнище???
Collapse
X
-
Гравитационната сила съвсем не е еднаква навсякъде по земята.Защо космодрумите се строят максимално близо до екватора ? Там гравитацията е по-слаба. Другата причина е центробежната сила от въртенето на земята. На екватора е най-силна (периферната скорост е най-висока) и е в противоположна посока на гравитацията.По-голяма надморска височина и имаме по-малка гравитация.По-близо до екватора (там Земята е по-изпъкнала) и имаме растояние до центъра на масата на Земята което е по-голямо. На полюсите е сплескана, т.е. сме по-близо до центъра на масата й.Разстоянието до центъра на масата влияе квадратично и е в знаменателя........M*mG=---------- * (гравитационна константа). Бележи се с "гама" ама не знам как да го напиша.........r^2M - маса на земята (постоянна)m - маса на обекта r - разстояние между центрите на масите на земята и обектаG - гравитационна сила (вектор, но няма как да го напиша) Насочена е по права линия между двата центъра на масите. От единия към другия и обратно. С еднаква големина и противоположна посока. Двете тела си взаимодействат едно на друго с еднаква по големина сила.Обърках се вече ...Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
Lancia Lybra SW 1,9JTD
Коментар
-
BO написа:Един от любимите ми въпроси:Квадратчетата, които по средата имат червена точка, един цвят ли са или са различни?
Коментар
-
Да, квадратчетата с различни цветове. Тук обаче правилният въпрос е : Червените точки в тях с еднакъв цвят ли са ? Отговорът трябва да бъде даден спонтанно, за да се докаже зрителната измама. А тя е че цвят с определена яркост на тъмен фон изглежда по-ярък отколкото същия цвят на светъл фон. Но това са едни други зрителни илюзии. В тази тема говорим за нещо което заблуждава други наши сетива, а именно вестибуларния ни апарат - това което ни казва къде е долу и къде горе.Колкото до гравитацинните полета на земята и тяхната сила прочетете това : http://www.politika.bg/article?id=7957Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
popara801 написа:МалиииииииииииииМного съм застрелян .. ори от 9 год не живея в Сз и ... овехтявам ....Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Не ве, бъркаш се, аз одъртявам .. за топ’та не знам .. Инак мястото е много интересно, определено е зрителна измамамамама ... то щото и да е различно маг поле на наш’та мила планета разликата не би следвало да е кой знае колко гоялма - ако у нас тежа 90 оки на екватова едва ли ще съм 70 .. най много да съм 89.95 ама там .. по пътя за Дъбравата ефекта е мноо готин .. всеки, който не го е виждал реагира бурно = като генератор на браунов газ със нафта - веднага ти дава 30% икономия, кеш ... и като се върнеш си с едни 30 лева напред (тук зависи от пробега, ако си навъртял 100 да, но ако са по-малко .. ми сори )Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
xaerial написа:квадратчето в сянката:C: 58,53M: 50,13Y: 49,61K: 17,93това над него:C: 57,99M: 49,52Y: 49K: 16,83ми не са еднакви Yellow_Flash_Colorz_PDT_31A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
simeon3000 написа:Махаме околните квадратчета и виждаме, че са съвсем еднакви:A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:simeon3000 написа:Махаме околните квадратчета и виждаме, че са съвсем еднакви:now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
mnpenchev
Реклама
Collapse
Коментар