Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катастрофа между линейка и автомобил....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изчетох цялата тема - дума по дума. И аз април месец бях в подобна ситуация, но "извадих" късмет. Не мога да разбера що се хапете толкоз настървено!? По-добре е всеки да си вземе поука от тоя урок, а не да се тупаме в гърдите колко велики пилоти сме! Всеки един от нас може да се окаже и водача на аудито и пациента в линейката!

Коментар

Никой не е застрахован след като си зад воана с единия крак си в гроба а с другия в затвора! Колкото и да сме внимателни колкото и да се стараем да не правим грешки все от някъде излизат неочаквани ситуаций при някой реагираме а при някои стават грешки като този случаи примерно сега кой крив кой прав няма значение станалото станало. Дано спасят бебето то най-малко заслужава да му се случи това нещо мисля,че тук който има деца би ме разбрал за какво говоря...И аз в началото да си призная много се ядосах на мадамата с ауди*о но като размислих и на мен може да се случи макар и случайно! Каквото е писано на глава на камък не става.

Коментар

Riki888 написа:
        Immortal написа:
        jenshen73 написа:
        НИКАК не е нормално да шофираш машина тежаща тон-тон и нещо...
        ...да приближаваш светофар със ЗЕЛЕНА светлина и 10 секунди до жълтото, и някакъв идиот с регистрация "В" да намали и да спре пред теб, щото е решил, че му трябват поне 20 секунди за да мине през кръстовището.Между другото, с изключение на регистрацията, точно това ми се е случвало. Сигурно на онзи майка му още я сърби задника...
        Случвала ми се е подобна ситуация. Зелен светофар ама пред мен минава куче. Тоя зад мен не вижда кучето и ми се натиска да ми прави свирки. Теглих му една дълга българска и "на онзи майка му още я сърби задника...".
        В такъв случай да, но аз не живея в кучкарника София. Нямаше куче, коте, мишка или каквото се сетиш още... Онзи просто спря, както се спира на червено. Както и да е, ситуации на пътя много и разнообразни. Не това е темата.

Коментар

Тия билбордове трябва да бъдат забранени около пътищата. Не че не може това там да беше и стълб, но ако го нямаше можеше последиците да са доста по леки.И момичето е виновно че е слушало силно музика, но ако в колата беше глух човек кой щеще да е виновен?Шофиьора на линейката е постъпил меко казано безразсъдно при положение че вози цяло семейство и бебе отзад. Колко секунди щеще да се забави ако беше намалил на 20-30 преди да премине на червено? И защо е било необходимо да кара толкова бързо? Според информацията никой в линейката не е бил в тежко състояние?
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
            ... но ако в колата беше глух човек кой щеще да е виновен?...
            Глух шофьор? Алооо, ти четеш ли се какво пишеш бе? Глухи, слепи, малоумни, слаботелесни - тия всичките НЕ МОГАТ да са шофьори. Дядо ми, който в живота си не е имал и едно леко ПТП се отказа да шофира просто защото вече не виждаше на достатъчно далече без очила...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

///// написа:
              Изчетох цялата тема - дума по дума. И аз април месец бях в подобна ситуация, но "извадих" късмет. Не мога да разбера що се хапете толкоз настървено!? По-добре е всеки да си вземе поука от тоя урок, а не да се тупаме в гърдите колко велики пилоти сме! Всеки един от нас може да се окаже и водача на аудито и пациента в линейката!
              Подкрепям. Не изчетох цялата тема като Живко, по-точно не прочетох нито едно мнение отначало докрай. Няма и нужда да го правя...И имам един риторичен въпрос във връзка с това дали засилвате или намалявате при зелен светофар: къде живеете бе, хора? В Диарбекир, Улан Батор, Тирана или в София? В цивилизованите провинциални градове като Пазарджик всички светофари са с броячи и няма нужда да гадаеш колко секунди ти остават, за да минеш :D .
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Да бе, и на мен ми е чудно ако не беше тоя случай, и някой беше пуснал анкета "Намалявате ли когато ви е зелено на светофара?", сигурно 1-2 на сто щяха да пишат че намалят, но сега процента е учудващо висок.......ся не искам да кажа че тва е углавно престъпление, все пак преценката си е на водача, не е казано че не трябва да намаля скороста на зелено.......щом така се чувства уверен......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

jenshen73 написа:
                  infineon написа:
                  ... но ако в колата беше глух човек кой щеще да е виновен?...
                  Глух шофьор? Алооо, ти четеш ли се какво пишеш бе? Глухи, слепи, малоумни, слаботелесни - тия всичките НЕ МОГАТ да са шофьори. Дядо ми, който в живота си не е имал и едно леко ПТП се отказа да шофира просто защото вече не виждаше на достатъчно далече без очила...
                  Стелияне, пак се изказваш неподготвен.Няма никаква законова пречка глух или глухоням човек да шофира.Цитат:"Медицинският преглед на водачите и на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория "М", "А", "В", "В+Е", "Ткт", обхваща само установяване състоянието на зрението."Ако си сляп нямаш право да караш, и дядо ти с право се е отказал да шофира.Айде моля по-сериозно. Като не сте сигурни за нещо - проверете бе...отнема около 10 секунди с Гугъл.П.П. За да съм още по-точен, ето цитат от Приложение 1 към Наредба 3 за изискванията, условията и реда за придобиване на свидетелство за управление на МПС:- При вродено или придобито намаление на слуха и липса на реакция на единия или двата лабиринта се дава право за управление на МПС от категория "В" (вкл. на глухи лица) при компенсация на лабиринтната лезия от централната нервна система. Каквото и да значи последната част на изречението (на мен лично нищо не ми говори, обяснявам си го като - мозъкът по някакъв начин да компенсира липсата на слух ?!?), означава, че има възможност глухоням човек да бъде шофьор.

Коментар

Immortal написа:
                    Каквото и да значи последната част на изречението (на мен лично нищо не ми говори, обяснявам си го като - мозъкът по някакъв начин да компенсира липсата на слух ?!?), означава, че има възможност глухоням човек да бъде шофьор.
                    Ами има та... нали има и знак за ’глухоням водач’, колегата да си припомни правилника ... Който каже как изглежда, без да проверява, го черпя бира :D

Коментар

Immortal написа:
                      ...Стелияне, пак се изказваш неподготвен.Няма никаква законова пречка глух или глухоням човек да шофира....
                      Предпочитам да съм неподготвен, както и много доктори да са неподготвени като мен вместо да допуснат глухонеми да шофират. Общо взето - шофирането СПОРЕД мен трябва да се прави от хора, които са наясно с поетата от тях отговорност. Еднооки, глухонеми, с един крак и една ръка, въпреки, че са обозначени със стикер "инвалид" според мен нямат място на пътя шофирайки лично. Това е мое мнение, зад което стоя с пълната си съвест и съзнание, предвид дори факта, че баща ми е притежател на упоменатият стикер и е с един инвалидизиран крак от трудова злополука. Колкото и добре да е подготвен един "инвалид" да шофира - неговите реакции са в пъти по-зле от тези на пълнофункционален човек. И не, не дискриминирам. Нискообразовани и неуки/необразовани също нямат място на пътя като водачи. МОЕ МНЕНИЕ!
                      Steliyan's Life!

Коментар

emdless4 написа:
                        Immortal написа:
                        Каквото и да значи последната част на изречението (на мен лично нищо не ми говори, обяснявам си го като - мозъкът по някакъв начин да компенсира липсата на слух ?!?), означава, че има възможност глухоням човек да бъде шофьор.
                        Ами има та... нали има и знак за ’глухоням водач’, колегата да си припомни правилника ... Който каже как изглежда, без да проверява, го черпя бира :D
                        Това е онзи жълт кръг, приличащ на знака за радиация, ама не той.

Коментар

jenshen73 написа:
                          Предпочитам да съм неподготвен, както и много доктори да са неподготвени като мен вместо да допуснат глухонеми да шофират. Общо взето - шофирането СПОРЕД мен трябва да се прави от хора, които са наясно с поетата от тях отговорност. Еднооки, глухонеми, с един крак и една ръка, въпреки, че са обозначени със стикер "инвалид" според мен нямат място на пътя шофирайки лично. Това е мое мнение, зад което стоя с пълната си съвест и съзнание, предвид дори факта, че баща ми е притежател на упоменатият стикер и е с един инвалидизиран крак от трудова злополука. Колкото и добре да е подготвен един "инвалид" да шофира - неговите реакции са в пъти по-зле от тези на пълнофункционален човек. И не, не дискриминирам. Нискообразовани и неуки/необразовани също нямат място на пътя като водачи. МОЕ МНЕНИЕ!
                          Да не ти дава Господ, да го изпиташ на гърба си!Между другото, знаеш ли колко от катастрофите са предизвикани от инвалидизирани по един или друг начин шофьори? А колко смъртни случаи има предизвикани от такива шофьори?Ще ти кажа - НИКОЛКО!Ако не броим онзи глухоням младеж, дето се опита да влезе в Президентството с БМВ-то си, но него по-скоро го квалифицирам като тероризъм, тъй като във фейсбука си 2 дни по-рано е написал какво ще направи.

Коментар

Инвалидите са много внимателни шофьори и принципно се качват на автомобила, защото това е единствения начин за по-бързо придвижване.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

Immortal написа:
                              ...Да не ти дава Господ, да го изпиташ на гърба си!Между другото, знаеш ли колко от катастрофите са предизвикани от инвалидизирани по един или друг начин шофьори? А колко смъртни случаи има предизвикани от такива шофьори?Ще ти кажа - НИКОЛКО!...
                              Така, понеже явно не си ми изчел мнението правилно - баща ми е ИНВАЛИД от 1985та година. И ... общо взето не е като да няма катастрофи. Една от най-глупавите му и разрушителни катастрофи отнесе цялата предница на Опел-а ми само защото объркал газта със спирачката... Внимавайки при това и ... на доста млада възраст... това, че катастрофата я няма в статистиките е защото се "разбраха" другия водач...
                              Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                              X