Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коцев, сега убеди ли се, че ББ, съветван от онова недоносче СД управлява държавата, както маймуна си служи с микроскоп?
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Абе не е баш така ,ама от мен да мине . Много са мижитурките дето си измислят какви ли не правила без да ги знае ББ и СД.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

PASSARELLA написа:
        кара по строшения път, който е направен И С МОИТЕ пари, а пари за подръжка няма, защото Коцев не ги е дал - останалото са някакви глупости, които не ми се коментират.
        Ако беше правен с твойте пари, щеше да е твой, или поне нямаше да плащаш да караш по него.....пътя е на държавата, и квото предлага тя, за това и се плаща......Ся не ми казвай че и ти си "държавата".......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Преди 11-12 години, когато въвеждаха касовите апарати, идин познат имаше една тенекиена барачка за правене на ключове. Един ден много притеснен започна да ми се оплаква, че го задължават да си купи касов апарат. От дума на дума стигнахме до извода, че трябва да се консултира със свестен счетоводител и тогава да мисли дали да купува апарат или да затвори дюкяна. На практика се оказа, че понеже няма фирма и работи по 56-то МП се води занаятчия, което го изважда от списъка на лицата задължени да ползват касов апарат. До ден днешен този човек ми е благодарен за съвета! Та няма да е зле, тези които предлагат някакви подобни услуги - правене на ключове, ремонт на часовници, чадъри, обувки, телевизори и т.н., да направят една справка със свестен счетоводител и преценят до колко имат нужда от фирма, за да практикуват дейността си или е по-добре да се регистрират като занаятчии. Естествено, че фирмите им са на ръба на загубата и представляват излишна тежест към семейният бюджет и не е правилно (според мен) един телевизионен техник с 15 кв.метра търговска площ да се задължава да има касов апарат, а един адвокат или нотариус да няма.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

А като си отишъл при лекар да ти е чукната касова бележка за таксата която плащаш ??? Въобще ,куче влачи рейс.

Коментар

Въпреки едногодишното отлагане на въвеждането на новите касови апарати, което вероятно ще стане и постоянно, фирмите за касови апарати не спират да въртят рекламите си.Явно не са се отказали да си пробутат касовите апарати нали все пак както се говори доста пари са инвестирали докато прокарат наредбата за новите касови апарати.
              Касови Апарати

Коментар

По-добре реклами за касови апарати, от колкото за простатата, тампони, превръски, лепило за чейнета и други по време на вечеря!
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Бе за влизане влязоха. Миналата година посетиха едни от най-големите дискотеки по морето. Само за Петък, Събота и Неделя в две от тях, при присъствие на инкпектори, оборотите са били над 150 000 лв.
                  Само едно уточнение - имената на месеците, дните на седмицата, народностите, езиците, вероизповеданията се пишат с малка буква.
                  коцев написа:
                  А като си отишъл при лекар да ти е чукната касова бележка за таксата която плащаш ??? Въобще ,куче влачи рейс.
                  Не знам за таксата, но някой да каже дали е получавал касова бележка изобщо за лекарска услуга. Или зъболекарска.

Коментар

Ами за това става реч. (не за правописа) а за факта че едрите укриват данъци като погазват закона непускайки касови бележки а задължавайки дребния със един допълнителен разход почти сигурно дребния страда повече от едрия. Ако реалните обороти в присъствието на данъчни на две дискотеки са 150к то на Коцев едва ли минават 50-100 лева. И 20-тачката която Коцев спестява отива за покриване на нужди от 1-ва необходимост - храна дрехи ел енергия здраве .. а на шефа на дискотеката ако спестява 70к за уикенд то укрива почти 15к на седмица които ше похарчи за скъпи джипове апартаменти и изобщо не е засегнат по начин, както дребния .. Тук е трудното. И трябва да се гонят големите и чак тогава дребните, защото дребния крие 20 лева ЗАЩОТО едрия крие почти 14 500 лева ДДС. Впрочем, колега Коцев като си на патент защо ти пука дали пускаш касови бележки или не? Нали не си регистриран по ДДС? Демек си плащаш чинно данъка? Не съм в течение на данъчните новости и доколкото си спомням ЕТ на патент не плаща ДДС? Само ако по кас. апарат мине еди си ква сума на година ..
                    Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

stooes: запознат си, но наполовина с ДДС-то. Патентният данък се плаща на годишна база и за определна дейност. По ДДС можеш да се регистрираш по желание или задължително при оборот над 50 000лв. Принципно ДДС е нож с две остриета - хем може да е полезно, хем вредно, но ако дейността е патентна и е само една - ремонт на нещо си - няма много смисъл от регистрация по ДДС и счетоводно усложняване в бъдеще.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Плащам патент всяка година и отделно съм задължен да имам касов апарат и да пускам касови бележки . Аз също го одобрявам това нещо. На края на годината ако съм надхвърлил минималния приход който не се облага то сумата с която съм надхвърлил се облага с 10 % данък и отделно на тая сума довнасям здравни осигуровки . Та за това се изисква да имам касом апарат.Има и друго нещо . На ден през сервиза ми минават до 3-4 телевизора . Значи чукам 3-4 касови бележки . Срещу мен кафето е със същия касов апарат и чука по над 50 бележки . Естествено че моя апарат не може да се износи както тоя на кафето ,но преди няколко години ме задължиха да си купя нов апарат, защото оня навършил 8 години и бил се износил . Да ама едно е износването на апарат който постоянно чука бележки ,друго е на апарат дето се чука от дъжд на вятър. И сега отново пак ще трябва да го сменям . Ето тия дребни неща дразнят .Не си кривя душата и си признавам че не маркирам всички приходи .За годината да се събере сума до 1000лв . Върху нея трябва да платя 100лв данък . Ако държавата е закъсала за тия 100лв то съм готов и 1000лв да и дам . Но ако управляващите си направят сметката реално и освободят малките фирмички от тия излишни бумащини / подавам годишна декларация която е от 10 страници и само на една попълвам едни числа ?? / то парите които уж крием ще отидат пак в полза на държавата като с тях ще си закупим стоки които подпомагат било производителя ,било търговеца и ще се получи едно раздвижване на икономиката.Защо платих 50лв на агенцията по вписванията за това че ми взеха годишния отчет и каква е ползата от това за мен ? Сега ги отмениха но който се е опитал да бъде изряден и навреме да плати изгоря. Въобще има поле за размисъл много и дано най после се намерят умни хора които да променят нещата . Депутатите като ни излизат златни на държавата ,за тях няма правила . Те могат да лъжат като прибират за себе си десетки хиляди лева а такива като нас дребните фирмички сме подложени на тотален тормоз.

Коментар

Препоръчвам ти да си смениш счетоводителя или да се консултираш с друг. След като плащаш патент, не дължиш ДОД. А и за ЕТ данъкът е 15% не, 10%....
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не знам и аз вече кого да сменям и кого да слушам. Като гледам съдилищата в България като всички съдии са учили едно и също а в съда едните дават коренно различни тълкувания спрямо другите . Така е и с счетоводителите . За това стигнах до това положение да ми наложат акт за неподадена декларация. За данък 15% процента върху сумата отгоре може и да няма но за внасяне на здравна осигуровка на тая сума сто процента трябва да се внесе .

Коментар

коцев написа:
                              Не знам и аз вече кого да сменям и кого да слушам. Като гледам съдилищата в България като всички съдии са учили едно и също а в съда едните дават коренно различни тълкувания спрямо другите . Така е и с счетоводителите . За това стигнах до това положение да ми наложат акт за неподадена декларация. За данък 15% процента върху сумата отгоре може и да няма но за внасяне на здравна осигуровка на тая сума сто процента трябва да се внесе .
                              До 2000 лева всички плащат - от това няма как да се избяга. За съжаление за счетоводителите си прав, но имаш право, ако счетоводителят те е подвел, да искаш той да плати глобата - на теория. на практика може да се окаже по-евтино да си платиш глобата.jenshen73: патент се плаща само от физически лица, които не са регистрирани по ДДС Гледам, че най-евтиния апарат на датекс е 398 лева, май имаше и някаква промоция почи на половин цена...
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X