nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Collapse
X
-
Но това е разход веднъж на 10 години, а наема, тока, водата, телефоните и т.н. ежемесечни разходи колко са.Един търгоец не съм чул да каже, че плаща 500 - 1000 лв. наем на месец и получава фактура за това. Всички се оплакват, че дават куп пари за наем, а получават в най-добрия случай някаква хвърчаща бележка за 1/4 от сумата от собственика.А на пазара какво е? Има определени маси за земеделски производители по 25 лв. на месец, а те ги преотдават за 100 и повече на другите.Защо всички искаме да има ред в държавата, а като се опитат да ни вкарат в ред всички скачаме и сме против мерките?Роптаем, когато някой ни изпревари рисково с 200, а плюем по камерите!Ужасяваме се като ни предлагат бира по 5-6 лв. в дискотеките, вземат ни по 10 лв. вход, а никой не се впечетлява, че не получава касова бележка за парите си. Обаче се впечетляваме, че собственика на заведението има Порше последен модел - например!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Но това е разход веднъж на 10 години, а наема, тока, водата, телефоните и т.н. ежемесечни разходи колко са.Един търгоец не съм чул да каже, че плаща 500 - 1000 лв. наем на месец и получава фактура за това. Всички се оплакват, че дават куп пари за наем, а получават в най-добрия случай някаква хвърчаща бележка за 1/4 от сумата от собственика.А на пазара какво е? Има определени маси за земеделски производители по 25 лв. на месец, а те ги преотдават за 100 и повече на другите.Защо всички искаме да има ред в държавата, а като се опитат да ни вкарат в ред всички скачаме и сме против мерките?Роптаем, когато някой ни изпревари рисково с 200, а плюем по камерите!Ужасяваме се като ни предлагат бира по 5-6 лв. в дискотеките, вземат ни по 10 лв. вход, а никой не се впечетлява, че не получава касова бележка за парите си. Обаче се впечетляваме, че собственика на заведението има Порше последен модел - например!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Бе за влизане влязоха. Миналата година посетиха едни от най-големите дискотеки по морето. Само за Петък, Събота и Неделя в две от тях, при присъствие на инкпектори, оборотите са били над 150 000 лв.Сега по темата!Срокът за всички - по ДДС и не по ДДС е 31 Март 2012 година.За аптеките и дрогериите срока е 31 Август 2011 година, а на търговците на зърно или както там се водят 30 Ноември 2011 година!Влиза в сила от днес!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
коцев написа:Колега ,от фирми до фирми има много голяма разлика . Какво мога да укрия аз един нищо и никакъв сервиз за ремонт на битова техника при условие че вече новите техники са на ниски цени и ремонта на старите става нерентабилен . От друга страна една бензиностанция която върти обороти за стотици хиляди даже и милиони лева може да излъжи с ДДС и данък печалба за стотици хиляди лева . Нека такива фирми вържат към НАПа. Да си вържат митниците и енерго дружествата където изтичат милионите .Но да вържат един обущар ,един часовникар ,един продавач на вестници или сергия за зеленчук е престъпление.
Коментар
-
u_bo
PASSARELLA написа:С какво е престъпление, Коцев? С това, че като дойда да си ремонтирам телевизора, ще ми поискаш 50 лева, на които съм платил де що има данък и осигуровка, а ти ще си ги прибереш в чекмеджето ли? Онзи ден се зачетох във фиша - 417 лева осигуровки и удръжки всеки месец. 12*417 =5004лв за година на държавата.Е аз да не съм по-прост от калния гумаджия, дето ми взима 40 лева за половин час, та на всичко отгоре и един лев данък не плаща боклука му с боклук!?!?Изключително правилно и точно решение - сега всички майстори, които крадат като не видели, всички гаражчета и мазета ще трябва да си плащат данъка - от тази система трудно ще се измъкнат.
Коментар
-
Коцев, дали плаща осигуровки или не - нас не ни вълнува. Вълнува ме обаче, че трябва да си плати данъците - защото докато не ги плаща, кара по строшения път, който е направен И С МОИТЕ пари, а пари за подръжка няма, защото Коцев не ги е дал - останалото са някакви глупости, които не ми се коментират.
Коментар
-
PASSARELLA написа:Коцев, дали плаща осигуровки или не - нас не ни вълнува. Вълнува ме обаче, че трябва да си плати данъците - защото докато не ги плаща, кара по строшения път, който е направен И С МОИТЕ пари, а пари за подръжка няма, защото Коцев не ги е дал - останалото са някакви глупости, които не ми се коментират.
Коментар
-
u_bo
PASSARELLA написа:С какво е престъпление, Коцев? С това, че като дойда да си ремонтирам телевизора, ще ми поискаш 50 лева, на които съм платил де що има данък и осигуровка, а ти ще си ги прибереш в чекмеджето ли? Онзи ден се зачетох във фиша - 417 лева осигуровки и удръжки всеки месец. 12*417 =5004лв за година на държавата.Е аз да не съм по-прост от калния гумаджия, дето ми взима 40 лева за половин час, та на всичко отгоре и един лев данък не плаща боклука му с боклук!?!?Изключително правилно и точно решение - сега всички майстори, които крадат като не видели, всички гаражчета и мазета ще трябва да си плащат данъка - от тази система трудно ще се измъкнат.коцев написа:Колега ,напълно съм съгласен с написаното от теб. Всеки следва да си плаща каквото се изисква. Но все пак трябва да има някакво снисхождение към малкия бизнес в смисъл след като могат да си платят осигуровките и разните такси ,нека бъдат облекчени от разни допълнителни неща . Значи циганите могат да не плащат нито за вода, нито за ток, а на това отгоре им плащат помощи, а малкия бизнес да не ползва никакво облекчение. Лично аз си плащам всеки месец 39лв здравна вноска , 300лв патент за една година , 130лв данък смет на фирмата , интернет 25лв в сервиза на месец ,стотина лева за ток .Така ,че и аз плащам ДДС върху тия такси от които има полза държавата . Тук става дума че ако действително давам касова бележка за всеки получен лев то на края на годината ще трябва да внеса не повече от 500-800 лв данък които ми остават като приход За една година с тия пари нито аз ще забогатея ,нито държавата . Това е капка в морето . Пълненето на хазната става от големите фирми дето укриват за милиони левове. Тях да ги хванат . Това дразни пък от друга страна нас малките фирми че нас стрижат яко, а тези в които са парите не закачат .
Коментар
-
Забравих още разходи .по 5лв на месец за абонамент към фирмата поддэржаща касовия ми апарат равно на 60лв за годината .по 8лв на месец към банката която ми приема платежните за социалната осигуровка на мен и съпругата .или 96лв за годината За кочани с фактури пак се събира една сума от около 30-40лв за годината както писах 300лв интернет с кабелната телевизия за годината за телефончето служебното пак около 300 лв на годината С една дума за годината се събира доста голяма сума .Все пак навършвам 66 години и кажи речи наближавам седемдесетте години и естествено че не мога да работя с това темпо с което съм работил . Държавата има полза от мен че не я товаря с нищо и не искам от нея нищо. Дори и давам нещо макар и минимално .Щом мога да изкарам пари за винетка , за гражданска отговорност , за данъка на колата и ги внасям най редовно ,значи има полза от мен .Е следва ли да ми върже касовия апарат към М-тел и да им плащам и на тях грешни пари . Като мислят, че лъжа има си контролни органи ,идват засичат че не давам касова бележка ,пишат си ми акт и пей сърце .Що ще измислят още глупости да ни затормозват, а файда няма да има никаква .
Коментар
-
коцев написа:Забравих още разходи .по 5лв на месец за абонамент към фирмата поддэржаща касовия ми апарат равно на 60лв за годината .по 8лв на месец към банката която ми приема платежните за социалната осигуровка на мен и съпругата .или 96лв за годината За кочани с фактури пак се събира една сума от около 30-40лв за годината както писах 300лв интернет с кабелната телевизия за годината за телефончето служебното пак около 300 лв на годината С една дума за годината се събира доста голяма сума .Все пак навършвам 66 години и кажи речи наближавам седемдесетте години и естествено че не мога да работя с това темпо с което съм работил . Държавата има полза от мен че не я товаря с нищо и не искам от нея нищо. Дори и давам нещо макар и минимално .Щом мога да изкарам пари за винетка , за гражданска отговорност , за данъка на колата и ги внасям най редовно ,значи има полза от мен .Е следва ли да ми върже касовия апарат към М-тел и да им плащам и на тях грешни пари . Като мислят, че лъжа има си контролни органи ,идват засичат че не давам касова бележка ,пишат си ми акт и пей сърце .Що измислят още глупости да ни затормозват, а файда няма да има никаква .Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар