nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Collapse
X
-
-
коцев написа:Спокойно бре ! Нали сме в НАТО.И то ще ни пази с турските си войници които също са в НАТО.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ele написа:Immortal: ти разходи нямаш ли? Всеки месец ли плащаш данък автомобил, винетка, че да ги включваш в месечните разходи? Изобщо защо ги включваш, не е задължително да имаш кола или жилище - по тази логика аз мога да включа пушена сьомга 200 грама всеки ден ДДс-то като какъв го включваш, търговец? Тогава н те бърка - ти си го събираш от клиентите. Клиент? - по тази логика включи и печалбата на фирмите, че и на производителите.... много грешно смяташ. Не знам как ги смятате тия данъци, но при мен са 23% грубо от приходите ми до 2000 лева, след това варира в посока надолу. Вие верно се вкарвате в големи филми
Коментар
-
ele написа:Immortal: ти разходи нямаш ли? Всеки месец ли плащаш данък автомобил, винетка, че да ги включваш в месечните разходи? Изобщо защо ги включваш, не е задължително да имаш кола или жилище - по тази логика аз мога да включа пушена сьомга 200 грама всеки ден ДДс-то като какъв го включваш, търговец? Тогава н те бърка - ти си го събираш от клиентите. Клиент? - по тази логика включи и печалбата на фирмите, че и на производителите.... много грешно смяташ. Не знам как ги смятате тия данъци, но при мен са 23% грубо от приходите ми до 2000 лева, след това варира в посока надолу. Вие верно се вкарвате в големи филмиI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Immortal написа:@Еле: И как са ти 23% задълженията, като само осигуровките ти са 25.8% това не разбрах.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
И чрез подмяна на касовите апарати пак биваме обрани. Малкия дребен бизнес именно, защото ако успяваш да заработваш 2к след данъка ти остава поне 1300 да си живееш, а как смяташ ако работиш за 450 или 500 лева? или за хиляда? и да трябва да подмениш кас си апарат чрез който доходите ти ще спаднат още? Един път кинти за нов кас апарат и втори път дохода ти пада?? кво ти остава после? много добре си го е написал ИморталДа не забравяме че циганите ток не плащат и само висят за помощи аз не съм стъпал там кат се водя безработен поне от 2 години. Едно е след данъка да ти останат доволно пари да си покриеш нуждите и да има за спестяване и за море и за планина .. както живеят белите хора, но глобално в Бг такива с доходи над 2к са 4-5%. На тях не им е в тежест да си платят данъка но на останалите е в тежест, защото знаят че дори да си го платят няма да се запушат дупките по пътищата, няма да се промени нито съд нито полиция нито нищо.Те тва се знае от хората управляващи данъците и затова искат да намерят решение как да вдигнат пригодите от данъци. Малкия бизнес спира да укрива доходи и нищо в държавата не се променя. Отделно излязоха наяве много нови данъци от големите играчи но тях това не ги бърка така както малкия бизнес ..Ми ше сменяме апарати дано нещо се промени тря да сме оптимисти.. щото дефакто в една кръчма ако има оборот 1000 на ден значи 30 000 на месец и ако те укрият половината ще платят данък на 15 000 - а клиентите на кръчмата са си платили ДДС значи едни 20% от 15к се скатават ако не декларираш доход и не си осчетоводиш фактурите за всичките си покупки няма как да те хванат .. тук смятам всички са съгласни, нали? Защото клиентите си плащат чинно ДДС а собственика на кръчмата не го дава на държавата .. както и в бензиностанциите колко милиона излязоха на светло? ...А в метро не можеш да си купиш нищо без ДДС. Отново рекламни трикове, защото ако препродаваш стоката на Метро ти дефакто не плащаш ДДС то което е калкулирано в цената от Метро - плаща го твоя клиент че и отгоре, защото ти си сложил надценка ...Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Много хора май не са наясно що е то ДДС, кой и кога го плаща, на кой се връща и т.н. Не това е темата обаче."Аферата" с касовите апарати е много доходоносен бизнес за доста сектори в България. Ето и една конспирация: Правителството е замислило подмяната на апаратите с цел "подобряване на бизнес средата"/"възраждане на БГ електронна индустрия" (може да се използват и други вестникарски "лозунги" също).Само ако разберете колко хора са наети от началото на годината за производство на "новите" касови апарати в сектори като: дизайн на апарати, дизайн/производство на платки, производство/внос на електронни компоненти, асемблиране на платки, дизайн/производство на пластмасови детайли и т.н. Никому неизвестни фирми до сега се занимават с "производство" или съпътстващи дейности за "новите" касови апарати. Ето и малко спам от мен:ele написа:Не знам как ги смятате тия данъци, но при мен са 23% грубо от приходите ми до 2000 лева, след това варира в посока надолу. Вие верно се вкарвате в големи филмиФЕРАРИСТ написа:коцев написа:И още каква е далаверата та сега в който и магазин да влезеш всяка стока е с етикет примерно не 40лв а 39.99лв ???Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Тва е въведено от германците доста отдавна и е рекламно - психологически трик......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Ми толкова са, като махна нормативно признатите разходи, толкова излизат данъците върху приходите ми (не печалбата). kiro_of_the_dayДори и да крия приходи, няма да ги включа в тази статистика. Имате си калкулатори, смятайте. 25% са нормативно признатите разходи за свободна професия.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:ele написа:Имате си калкулатори, смятайте. 25% са нормативно признатите разходи за свободна професия.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:.. аз мога да докажа, че са толкова, ти можеш ли да докажеш, че не са???
Коментар
-
u_bo
Immortal написа:ele написа:.. аз мога да докажа, че са толкова, ти можеш ли да докажеш, че не са???
Коментар
-
stooes написа:И чрез подмяна на касовите апарати пак биваме обрани...Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар