Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Ти не мамиш ли държавата?!?
    Нямам възможност да я мамя. Месечно издържам с отчисленията от заплатата двама пенсионери.На жена ми фирмата е по ДДС и тези които са по ДДС знаят за какво става въпрос. Няма края на годината или тримесечието, а всеки месец ДДС-то се плаща. Ако не дай си боже имаш да си връщаш ДДС ти правят пълна финансова ревизия. Осигуровките също няма как да ги спестиш, защото ако не ги платиш се трупат и после ще плачеш като плащаш на куп всичко с лихвите.Освен това няма как да купи стока без фактура, защото е продава с фактура. Въобще се чудя как ги правят тия далавери с ДДС-то и после спят спокойно!На времето съм служил към ПВО (Противо Въздушна Отбрана) на страната и знам какво е да даваш бойно дежурство. Сега брат ми работи тази работа и трябва да призная, че ако ги няма тях само за една нощ ще осъмнем окупирани от турската армия. Така че и аз и жена ми си плащаме задълженията към държавата!От друга страна, ако си представим, че ги няма армията, полицията, пожарната, ГЗ и редица други структури, кой ще спре някой луд да извади оръжие и да трепе на ред? Кой щеше да осигури линейките за последната катастрофа? Или понеже на нас това не може да ни се случи, майната й на държавата. Не мисля, че е правилно такова опростенческо мислене. Вярно е, че държавата не е на мястото си, но не бива да забравяме, че 20 години някой хора я ползваха само да получават държавна заплата и да не вършат нищо. Едва от 2 години се понаучиха да работят, но още не са стигнали до нужното ниво на компетентнос и експедитивност. Не трябва да забравяме, че и ние трябва да ги контролираме, докато не разберат, че ние сме в основата на тяхното съществуване и задължението им е да ни служат!
    Няма начин да няма начин!

Коментар

ilkor написа:
      Immortal написа:
      "Какво правя аз за държавата?"Точно това, което и тя прави за мене. НИЩО
      За жалост сме обречени ...
      Ми Илко, за съжаление до този извод достигнах след 20 години оптимизъм и вяра в бъдещето.Като ученик печелех олимпиади, представях България на международни събития, след това дадох 1.5 година от живота си да й "служа" като войник, след това се изучих, като за да се издържам направих поне още 30 човека покрай мен инженери... след това обучих над 200 инженера за тая държава срещу смешно мизерна заплата. От тогава насам по мои проекти са отоплени хиляди работници в десетки фабрики - пак срещу мизерно заплащане... Благодарение на моя труд, са спестени хиляди тонове въглеродни емисии, които държавата продава на страни като Китай и Индия срещу МНОГО пари.За всичко това съм получил мизерно съществувание, осигурени са ми условия на труд такива, че да работя винаги за някой от по-големите фирми, собсвеност на известни и неизвестни политици...Писна ми да хрантутя цигани, писна ми да дебелеят политици, никога не направили нищо полезно през живота си.Да, обречени сме. Но не заради такива като мен. Ние сме следствие, а не причина.Нали знаете приказката за султана и поданиците му:Вдига султана данъците, ходи везира сред народа и докладва - Господарю, народът почва да работи вместо 8, по 10 часа. Султанът пак вдига данъците. Везира докладва - Господарю, народа почна да работи по 12 часаНово повишаване на данъците. Везирът пак докладва - господарю, народът почна да работи без почивен денОтново повишаване на данъците - везирът докладва - господарю, народът спря да работи, навсякъде музика, танци, веселие...Султанът веднага заповядал смъкването на данъците...Е, аз сега съм на етапа с музиката и танците.Ще кажете - ми те в България данъците са ниски. Добре. Айде да посмятаме:Заработвам 1000 лв.От тях веднага плащам осигуровките си в размер на 258 лв. Плащам на останалите 742 лв 15% данък - 111 лв (закръглям стотинките)Останалите 631 лв изхарчвам в България, като от тях 20% отиват за ДДС - т.е. бюджетът ми прибира още 126 лв.От реално останалите ми пари - 631 - 126 = 505 лв плащам данък автомобил, данък сгради, разни други местни данъци и такси, винетки, акциз на горивата, които ползвам (поне 100 лв на месец ми е горивото само за да ходя на работа - толкова би ми бил и градския транспорт). Задължителното застраховане пък ме кара да пълня задължително гушата на застрахователи, като тези от Дженерали, които не се посвениха да искат пари от пострадалата Мануела...Оказва се, че от моята заработка, повече от половината пари се връщат в бюджета.Оказва се, че аз работя, за да може поне още един да живее с това, което аз изкарвам.Възрастта за пенсия в момента е изравнена или много близка до средната продължителност на живота на мъжете в България - 68 години.Като ида на лекар, макар че съм осигурен, се оказва, че направленията са свършили и трябва да си плащам. Щото бай мангал дето нищо не е пипнал през живота си, през ден е при доктора. Ако не вярвате - влезте в коя да е държавна болница. Над 70% от лежащите там са цигани. А иначе са около 10% от населението.Дори и да имат направления - всяка по-сложна процедура се "доплаща", т.е. пак трябва да плащам.Полицията пази само определени хора, обикновените хора могат да разчитат само на някой акт или фиш. Затова и общественото мнение за полицаите в България е такова. Ако вършеха нещо - хората щяха да ги уважават.Съдът в България не искам изобщо да го коментирам. Всеки знае защо.Образованието ни е на такова ниво в момента, че всеки малко по-заможен българин си праща детето или в чужбина, или в частно училище. С очите си съм виждал нивото на грамотност на СТУДЕНТИ!!!!! Равнява се на 5 клас по наше време.Пътищата ни - дори и най-хубавите ни пътища с перфектен асфалт не отговарят на европейските норми. Най-малкото - липсва им вертикална маркировка, която е задължителна и всеки който е шофирал дори и в Македония, знае за какво става въпрос. Да не говорим, че в много от случаите липсва и хоризонталната маркировка... За дупките и дума няма да отварям.Посочете ми ЕДНО нещо, което в България се прави от държавен орган или контролът върху изпълнението му е задължение на държавен орган, и да е в ред. Едно единствено?!?И за какво да плащам тогава?!?Вие ще ми платите ли, ако си свърша некачествено работата, за която сте ме наели?Пари за това и онова няма, но боядисания паметник на съветската армия намериха пари да го изчистят за една нощ, мекеретата му с мекерета продажни руски подлоги.Днес ми е много революционно, ще взема да си забия байряка на къщата и да обявя независимост!Не бях такъв човек, но една книга промени мирогледа ми тотално.Книгата се казва "ГАЗПРОМ - Новото оръжие на Русия". Има за какво да се прочете.Ще разберете къде отиват парите ви, защо в бюджета все няма, а който и да дойде на власт у нас - все към Матушка Русь поглежда с едното око за инструкции. ИЛКО, НЕ ЗНАЕШ КОЛКО СИ ПРАВ. ОБРЕЧЕНИ СМЕ.

Коментар

nikolovvd написа:
        кой ще спре някой луд да извади оръжие и да трепе на ред?
        На косъм съм, да знаеш П.П. Служителите на службите, дето ни четат, да знаят, че се майтапя, разбира се!Изобщо, настроен съм едно такова хумористично днес...

Коментар

Immortal написа:
          Днес ми е много революционно, ще взема да си забия байряка на къщата и да обявя независимост!
          Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас! :D
          Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
            Сега брат ми работи тази работа и трябва да призная, че ако ги няма тях само за една нощ ще осъмнем окупирани от турската армия.
            Стига бре, ти сериозно ли го вярваш тва?
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Immortal написа:
              след това се изучих, като за да се издържам направих поне още 30 човека покрай мен инженери...
              И аз съм така, Дидо.Но повече ме е яд, че аз не съм работил никога по специалността си, а тези, които издрапаха на моя гръб се уредиха (уредиха - с връзки, рушвети и т.н.) с работа на места, където два дни преди това мен ме връщаха с репликата:"Няма свободни позиции!"А шибаната държава Магистралия съм я....Скоро май ще има място за всички край магистралите.Е тогава вече ще си плащаме всичко... И към колегата nikolovvd:Ако на турската армия и заповядат, за една нощ не просто ще ни прегази, а и до Унгария ще стигне...
              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                И към колегата nikolovvd:Ако на турската армия и заповядат, за една нощ не просто ще ни прегази, а и до Унгария ще стигне...
                Това е жалката за нас истина. Само във ВВС при тях служат над 80 000 души, а за каква организация и техника си говорим.... направо не ми се коментира. Наскоро се уверих лично...

Коментар

Спокойно бре ! Нали сме в НАТО.И то ще ни пази с турските си войници които също са в НАТО.
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Войните са правят по икономически причини, тва имах впредвид........плюс това тия на югоизток не са кой знае колко зле, така че не се знае тва колко лоша новина ще е......като черен хумор го казвам, да не рипне някой се че съм бил едикъв си.....
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

коцев написа:
                      Спокойно бре ! Нали сме в НАТО.И то ще ни пази с турските си войници които също са в НАТО.
                      И Турция е в НАТО. При конфликт между две държави членки на НАТО, самата организация няма право да се намесва по устав!

Коментар

Immortal: ти разходи нямаш ли? Всеки месец ли плащаш данък автомобил, винетка, че да ги включваш в месечните разходи? Изобщо защо ги включваш, не е задължително да имаш кола или жилище - по тази логика аз мога да включа пушена сьомга 200 грама всеки ден ДДс-то като какъв го включваш, търговец? Тогава н те бърка - ти си го събираш от клиентите. Клиент? - по тази логика включи и печалбата на фирмите, че и на производителите.... много грешно смяташ. Не знам как ги смятате тия данъци, но при мен са 23% грубо от приходите ми до 2000 лева, след това варира в посока надолу. Вие верно се вкарвате в големи филми
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ама вие да не работите в телевизията че взимате по 2000лв заплати?
                          Обичам си работата.

Коментар

Даването не е като вземането. :D Тъй приказват старите хора.Всеки иска да взима без да дава .Всеки отлично вижда грешките на другите ,докато неговите ги заобикаля.Аз не съм икономист и не мога да си обясня защо примерно в Метро една и съща стока се продава с две цени . С ДДС и без ДДС. Аз като часно лице закупувам телевизор за 100лв Идва търговец и го закупува за 80лв без ДДС . А не би ли следвало търговеца да си заплати и той ДДСто и после като го продаде на клиентда си получи от него парите за това ДДС. Нали последния във веригата го заплаща? Нещо с моя прост акъл не ми става ясно каква е тук далаверата И още каква е далаверата та сега в който и магазин да влезеш всяка стока е с етикет примерно не 40лв а 39.99лв ???

Коментар

коцев написа:
                              И още каква е далаверата та сега в който и магазин да влезеш всяка стока е с етикет примерно не 40лв а 39.99лв ???
                              Тва е въведено от германците доста отдавна и е рекламно - психологически трик......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Много бързо ги схващаме триковете . Нищо и никакво магазинче с елементарни неща, но всяко с етикет завършващ на .99 лв.

Коментар

Working...
                                X