То и касова бележка да ти пуснат пак не е гаранция. Познат счетоводител излови в далаверка една голяма верига хранителни магазини в Търново след като си поиска фактура. По много странен начин беше изчислен ДДС. Вярно че ставаше въпрос за няколко стотинки ама като ги сметнеш по броя на клиентите всеки ден. А на обикновения касов бон, който ти издават изобщо липсва информация колко от сумата ти е ДДС. Истината е една - решиш ли всичко да ти е абсолютно законно си обречен на фалит.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Collapse
X
-
Отлагат срока за свързване на фирмите с НАП с една година.ГЕРБ и тук не изневериха на тангото, което танцуват откак са взели властта. Едно напред, две назад....
Коментар
-
Хем се изказвате против мерките, пък като ги отменят, дори временно, пак намирате за какво да не доволствате stenli: За законното и фалита хич не си прав. Има много законни бизнеси, и много от тях са успешни, но... точно незаконните са причина да не са толкова успешни, колкото им се иска. Винаги ми е било странно защо всички толерират незаконния бизнес, пък се оплакват, как техния бизнес не вървял. коцев: Туй нещо, дето отказваш да го правиш, се нарича гражданско обществоВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Хем се изказвате против мерките, пък като ги отменят, дори временно, пак намирате за какво да не доволствате
Коментар
-
"Отменя се с една година крайният срок в наредбата, която задължава всички търговци, регистрирани по ддс, да свържат касовите си апарати със системата на Националната агенция по приходите (НАП)."Така, тази мярка само за тези които са регистрирани по ддс ли е, или за всички?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Immortal: Явно имаш някакви доказателства, след като говориш така. Сподели ги. Ако нямаш - само чесане на пръстите и празни приказки, като някоя седянка на някоя пейка в някой парк с няколко хора, които си нямат друга работа, освен да раздухват клюки. Не разбрах що си и против тази мярка. Малкият бизнес, който не е регистриран по ДДС в 99.9%, не го бърка тая работа. Може би ти е кеф нищо като не се прави да мрънкаш и нещо като се прави - пак да мрънкаш. Ако имаш добри идеи - що не ги споделиш, вместо да мрънкаш?trace: За регистрираните по ДДС.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
На мен не ми пречи като ти чета глупостите. На теб какво ти пречи като мрънкам?Мрънкам си, имам си мои основания. Не съм длъжен да ги споделям точно с теб.И ПАК ПОДВЕЖДАШ хората - НЕ Е само за регистрираните по ДДС.За регистрираните по ДДС беше до 30 септември 2011 (преди това удължаване);За нерегистрираните по ДДС срокът си остава 31.Март 2012.Сега на практика се удължава срока за регистрираните по ДДС, за нерегистрираните не е ясно дали се удължава.
Коментар
-
ele написа:Хем се изказвате против мерките, пък като ги отменят, дори временно, пак намирате за какво да не доволствате stenli: За законното и фалита хич не си прав. Има много законни бизнеси, и много от тях са успешни, но... точно незаконните са причина да не са толкова успешни, колкото им се иска. Винаги ми е било странно защо всички толерират незаконния бизнес, пък се оплакват, как техния бизнес не вървял. коцев: Туй нещо, дето отказваш да го правиш, се нарича гражданско общество
Коментар
-
u_bo
stenli написа:Ele я ме светни къде е този законен бизнес , ама подчертавам АБСОЛЮТНО законен без да се налагат разни счетоводни трикове, който да просперира.
Коментар
-
stenli написа:То и касова бележка да ти пуснат пак не е гаранция. Познат счетоводител излови в далаверка една голяма верига хранителни магазини в Търново след като си поиска фактура. По много странен начин беше изчислен ДДС. Вярно че ставаше въпрос за няколко стотинки ама като ги сметнеш по броя на клиентите всеки ден. А на обикновения касов бон, който ти издават изобщо липсва информация колко от сумата ти е ДДС. Истината е една - решиш ли всичко да ти е абсолютно законно си обречен на фалит.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal: Прав си, за всички е, но с различни дати. Това обаче в никакъв случай не променя мнението ми за мярката. Държавата ще вземе това, което и трябва да съществува - предпочитам да го прави, като принуждава тези, които не плащат, да плащат, вместо да се чуди как да изсмуче повече от плащашите и да предприема мерки за ограничаване на плащанията, които пряко или косвено се отразяват на всеки един от нас. stenli: Аз работя изцяло законно и не мисля, че в момента съм пред фалит. Всички колеги, които познавам, работят на светло и в никакъв случай не са пред фалит, по една причина - никоя агенция няма да им плати, ако не им изпратят фактура. Какво значи ’счетоводен трик’? След като законът не го забранява, значи е разрешеноВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:Отлагат срока за свързване на фирмите с НАП с една година.ГЕРБ и тук не изневериха на тангото, което танцуват откак са взели властта. Едно напред, две назад....Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар