"физически труд на купилия за 0.30 кола и продал ти я после по 1.20 не струва нищо"Защо така ми се струва нещо че става въпрос за 300% надценка.Производителят е в състояние да бачка яко за да произведе кола за 0.30 обаче трудът на търговеца му излиза 3 пъти колкото труда на производителя + вложените материали за кОлата. Като трудът му се състои да си направи една кочинка и да кибичи в нея и да чака клиентите да ги оскубе.И понеже работи абсолютно неефективно трудът му излиза много скъпо и клиентите го плащат.Имам някакви сънища в едни мрачни времена в които държавата регулираше към 2% отстъпка (а не надценка) на едро и по спомени около 10% отстъпка на дребно. И въобще не ставаше въпрос за надценка. И това нещо общо взето работеше.А пък касовите апарати е ясно кой ги плаща - крайният клиент, понеже му се калкулират в цената на стоката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард
Collapse
X
-
ele написа:Като искаш да правиш и ти кинти, направи си фирма и продавай касови апарати - не виждам какъв ти е проблемът.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Благодаря на всички които подкрепиха нашата инициативаБезсмислено е да се спори дали апаратите са 1 милион или 800 хиляди и дали далаверата е милиард или повече.Важното е да не си замълчим за пореден път защото последствията ще са катастрофални за цялата икономика не случайно нито една страна от ЕС не е въвела подобно нещо предполагам че те не са по тъпи от нас.
Коментар
-
nikolovvd написа:Тук въпросът е като старите цветни телевизори. Ако бяха започнали да развиват цифровата телевизия през 80-те години, сега щяхме да сме ехеее.Да обаче условието е било цветният телевизионен сигнал да може да се приема и от старите черно-бели телевизори. От тук идва усложняването и оскъпяването на цветните телевизори.Същото е и с терминалите. Ако вземеш само терминал и го включиш към стара каса няма да работи!Когато се преръботва стара каса, се сменя финансовата памет на касата и управляващата програма. Чак след това се включва терминала за данни, като терминала с SIM картата и фискалната памет вървят комплект и не е възможно да се подменят терминалите.На практика имате съвсем нова каса с външет терминал за данни. Това че частите са 50 лв., не означава че вложения интелектуален труд е 10 ст. В цената влиза и новата управляваща програма и новата фискална памет, както и 60 лв. годишен абонамент към мобилен оператор.
Коментар
-
freeminds написа:нито една страна от ЕС не е въвела подобно нещо предполагам че те не са по тъпи от нас.stenli написа:Любопитно ми е друго - кой мобилен оператор ще изяде баницата, която ама хич няма да е малка.stenli написа:Интелектуалния труд на създателите им вече го видях в бакалията до нас. Вече връзка между електронния кантар и новия касов апарат няма. Може би ще трябва да си купят и нов кантар с ГСМ модул за комуникация.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Всички търсят най ниската цена защото парите не стигат да си покриваме разходите за съществуване. При мен от известно време първо идват и питат каква е цената за зареждане на климатика обикалят града и тогава се връщат. Аз от година работя само чрез банкови преводи ей я банката на 200метра и не мисля да купувам касов апарат.Обичам си работата.
Коментар
-
amzbulgg написа:Ами портокаловите сокове...? Това е пълна конспирация - 2 лв. е един литър сок... всеки човек пие годишно поне 1 литър... х 6 милиарда.... 12 милиарда лв. само за производителите на портокалови сокове....Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Що, задължително ли е да си правиш фирма? Такова нещо като "душата в рая и оная работа до края" няма.Ако една фирма не може да изкара 500 лв. на месец какво прави на пазара? Може ли като си плати човек разходите и остане с 10 лв. в джоба да се бие в гърдите, че е частник или че има фирма?Или да се вози на нов Мерцедес, а работниците му да не са виждали заплати от 4-5 месеца. Ама бил бизнесмен и баровец! Хайде де не правим сметка на парите на хората, а тези които се правят на бизнесмени, да се държат като такива, а не като зарзаватчия на пазара.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Николов, недей така!Аз лично предпочитам да си работя сам, за себе си, и да си изкарам 400-500 лв на месец, отколкото да робувам (буквално) на някой шеф за 300, като върша много повече работа.Не може всички да бъдем едри риби. Ако за тебе не е проблем да си избереш от кой вносител да си купиш чисто новата кола - за много други това е нещо имагинерно и нереално за целия им живот.Зарзаватчиите на пазара се трудят много повече от някои т.нар. бизнесмени и да го използваш като обидна дума е некоретно. А и на тях им искат касови апарати, ако не си забелязал. Да имаш малък бизнес съвсем не значи да си бизнесмен с джип и руса любовница И за малкия бизнес 500-600 лв за някаква педерастия на данъчните са страшно много пари. Ето, Коцев ще каже дали му се дават 500 лв глоба и как ще ги даде... Иначе и той за бизнесмен минава.Идеята е ясна - да се доубие едва кретащия малък бизнес, за да може повече хора да станат роби на едрите риби.Само че просперираща държава се прави от малкия и дребен бизнес, а не от хищните акули.
Коментар
-
Умишлено споменах производителите на пазара, защото наистина е много трудно да си вадиш хляба със земеделие, но земеделските производители не са длъжни да имат касов апарат. За съжаление на един такъв се падат поне 5 псевдопроизводители, които ходят и изнудват работливите хорица по селата и им изкупуват продукцията за смешни стотинки, а ни я предлагат на 10 пъти по-високи цени. На всичкото отгоре налитат на бой, когато някой се опитва да продава собствена продукция на по-ниска цена. Същите тези побойници са се регистрирали като производители и продават банани и портокали!Да припомням ли какво показаха акциите на НАП по морето миналата година? Това са виновниците за въвеждането на новите апарати, а не търговците с магазини в гаражите.През 2000 година като въведоха таксиметровите апарати с фискална памет имаше същия вой. На един такъв таксиметров водач му казах, че сами са си виновни. Тогава (през 1999 година) си спомням как в Народното събрание депутати роптаеха че са им взели от централна гара София до кино "Изток" повече от колкото е билета от Варна до София.Така стоят нещата! Покрай сухото гори и мокрото е казал народът!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:freeminds написа:нито една страна от ЕС не е въвела подобно нещо предполагам че те не са по тъпи от нас.stenli написа:Любопитно ми е друго - кой мобилен оператор ще изяде баницата, която ама хич няма да е малка.stenli написа:Интелектуалния труд на създателите им вече го видях в бакалията до нас. Вече връзка между електронния кантар и новия касов апарат няма. Може би ще трябва да си купят и нов кантар с ГСМ модул за комуникация.
Коментар
-
Тя работата е от всякъде така объркана ,че не виждам изход. В който и железарски магазин да съм влизал в Ловеч и да съм си купил нещо ,никъде касова бележка не са ми чукнали . Пишат на кочан от малки бележки стойноста на закупеното и това е .Ще кажете защо пък аз не си поискам касов бон . Ами защото според мен не е моя работа . За целта има толкова много хора и институции които получават пари именно те да извършват това нещо . Да проверяват и санкционират .От Нова година назначиха Общинска полиция в Ловеч една сюрия хора със големи заплати и файда никаква . Минаха януари месец и залепиха бележки по колите които стоят с години без да са в движение и заемат само място с препоръка в срок от един месец да ги премахнат. Бележките вече избеляха от снега и дъжда а колите пак са си на местата . Попитах един тях защо не ги премахнат а отговора им беше ,защото не разполагали с техника за премахване . Еми тогава кого плашеха с лепенето на тия бележки ? И в същност какво направиха, за да заслужат парите си ?Като нямат техника да извикат двама безработни циганина и те само за броени минути ще я разкулачат колата и отнесат на отпадъци и получат пари срещу това . С един куршум два заека . Ама не си помръдват и пръста . Гледах сега по телевизията, че днеска в София на големите кръстовища изгасили светофарите и поставили регулировчик . Така се получило голям ефект ,без задръствания и без излишни нерви.Значи може щом иска човек.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар