Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Едно страхотно мнение по темата:"Тъй като този "проблем" бе изкуствено създаден и насаден от въпросният министър, сега нещата се представят като някаква огромна милостиня. А всъщност една част от истината е, че НАП няма изграден и работещ софт и хард-уерен и ИТ, пък и бюджетен ресурс да поеме такова огромно количество свръх-информация, обменяща се в реално време. Вероятно подобно нещо е вярно и за мобилните оператори: това са нови няколко-стотин хиляд карти, джи пи ес връзки и пр. Тук Дянков отново не съобразява куп юридически проблеми: страните вече стават три : бизнес, НАП и мобилен оператор. Започва се с опериране на вътрешно-фирмена тайна, за която мобилните не е ясно какви юридически права да я манипулират имат; самата мобилна връзка е с право за разпореждане на този, който я плаща и не съм съвсем убеден, че фирмите няма да погнат другите 2 страни за нарушени някакви права точно по мобилните истории и пр. Естествено, че в изборен период всяко действие, от което може да се извлече манипулационен елемент, ще бъде използвано. Само че как може да твърдиш, че даваш или правиш нещо в полза на някого, като отменяш собственото си предходно неадекватно решение? Тези нови апарати ще имат + ефект за другите двама от звеното: най-вече мобилните получават сигурни около 1 млн.клиенти * 6 лв. месечен абонамент = 6 млн. лв.; държавата взима допълнително 1,2 млн.ДДС + корпор.данък от печалбата 10%. Фирмите съответно ще се декапитализират с тези пари. НАП печели от данъците; информацията от фиск.памети ще е минимална. Печелят и дружествата - производители на въпросните каси: това е нов, осигурен бъдещ пазар за поне няколко години. Тоест, отново сме ограбени: веднъж с касите и втори път с таксите. / аз също съм от честните частници /. Това го наричат "отлични условия за развитие на бизнеса"."(Източник: http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/06..._000_turgovci/ )

Коментар

Ами по тази логика да забраним търговците на едро, защото мястото им във веригата вносител/производител -> дистрибутор/търговец на едро -> търговец на друбно -> краен клиент е утежняващо за клиента с надценка около 100%!Или да закрием ЕРП-тата, защото ако ги няма тока ще падне поне с 50%!А ДДС-то, данъците, които се укриват и прочие трикове, ограбващи населението. И защо виждаме само печалбата на държавата, мобилните оператори и на поизводителите на апаратите, а никой не обелва и дума за ДДС измамите, които се измерват с стотици милиони, укритите данъци в милиарди и т.н.Как никой не иска да види как парите, които му измъкват от джоба вместо данъци се превръщат в скъпи коли, къщи и други благини.Както ДДС-то, така и останалите данъци ги плащаме ние и няма начин да си го спестим, защото като отидеш на касата не можеш да кажеш "А може ли без ДДС?" .Обаче дали продавача си плаща данъците в пълен размер или прави гимнастики да ги укрие, никой не може да каже.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Колега ,от фирми до фирми има много голяма разлика . Какво мога да укрия аз един нищо и никакъв сервиз за ремонт на битова техника при условие че вече новите техники са на ниски цени и ремонта на старите става нерентабилен . От друга страна една бензиностанция която върти обороти за стотици хиляди даже и милиони лева може да излъжи с ДДС и данък печалба за стотици хиляди лева . Нека такива фирми вържат към НАПа. Да си вържат митниците и енерго дружествата където изтичат милионите .Но да вържат един обущар ,един часовникар ,един продавач на вестници или сергия за зеленчук е престъпление.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Споменах вече в друга тема - но вчера бяхме с Краси_79бс свидетели, как за една обед един с един мото-делта планер направи хилядарка. Без касов апарат, без билетчета, без връзка с НАП... За един предиобед направи толкова, колкото такива като мен и Коцев правим за месец. Ама за тях няма НАП, няма данъчни, няма закони. И това само на едно малко закътано плажче...То всъщност и фирма вероятно няма регистрирана... кой го знае.

Коментар

Далаверата е навсякъде - миналата седмица пътувах за В.Търново и спрях за кафе на ОМВ на магистралата. Ами касовия бон който ми дадоха беше издаден на името на клиент някаква фирма от Плевен ... Не знам каква далавера въртят, но ако и горивото се отчита по същия начин за тези които не желаят фактура тази фирма прави хиляди оборот на ден без да е похарчила и лев ...Жалко че си оставих бележката - другата седмица ще пътувам пак и ще го снимам ...

Коментар

коцев написа:
              От друга страна една бензиностанция която върти обороти за стотици хиляди даже и милиони лева може да излъжи с ДДС и данък печалба за стотици хиляди лева . Нека такива фирми вържат към НАПа. Да си вържат митниците и енерго дружествата където изтичат милионите .Но да вържат един обущар ,един часовникар ,един продавач на вестници или сергия за зеленчук е престъпление.
              Именно! Бензиностанциите ги вързаха. Следват фирмите регистрирани по ДДС и най-вече аптеките, защото търговията с лекарства генерира печалби, на които и наркодиларите и търговците на оръжие ще завидят. Та кой от собствениците на аптеки караше Бентли или какво беше там?Между другото има Еднолични Търговци със средно дневен оборот около 1000 лв. и за да не се регистрират по ДДС имат по два касови апарата. Единият легален, а другият не! На нелегалния се чука всичко, а на легалния вечер се чука 1/20 от оборота!

Коментар

идеята да се "връзват" кас. ап. чрез GSM с нап е заради това, че касовите апарати се манипулират. Всъщност след оборот да кажем 2000 лева след манипулацията апарата регистрира само 190 да кажем.. тва е идеята. аз лично си "чистя" касовия апарат. и ДА не ми дреме за тъпата ни държва. не става тъпата държава да ми взема почти 1/4 от изкараното от мен. защото това, което ми остава след това не ми стига да дишам. и затова ще си чистя апарата. и оцелявам на ръба ...затова искат някой хора да знаят за всяка покупка в момента на мейното регистриране. демек с всяка кас бел - ГСМ връзка с нап.И двете са тъпи тъпи та чак вдлъбнати. дайте шанс на хората да работят и да не търсят начини да чистят кас си апарати. има начини много но тук слагаме каруцата преди коня...търпим управници които сами сме си избрали.. ми нека ни!Дневно имам оборот около 70 до 90 лева но в кас апарат отчитам 0. признавам си че не давам пари за цигани, които нямали пари да си платят тока или крватирата или водата но пушат цигари за по 4-5 лева и пият алкохол за не знам си колко пара...Признавам си че не давам пари за продажни политици и за тъпа държава с тъпи хора които с овчедушието си са се докарали до това дередже, такива хора не заслужават нищо. Признавам си най-най-откровенно че нямам достатъчно средства да си ремонтирам стилото.Всеки, който е раборил малко в чужбина знае че такава държава като нашата няма. Тоест има и се казва Бг.
                Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

stooes написа:
                  ...затова искат някой хора да знаят за всяка покупка в момента на нейното регистриране...
                  Това незнам кой го е казал, но не е вярно!В НАП се изпраща само дневния оборот при пускането на дневния финансов отчет! Когато нямаш аборот не е необходимо да правиш дневен финансов отчет! Друг е въпросът, когато в НАП се усъмнят в оборота на някой и му направят ревизия през сървера на НАП. Чак тогава може да накарат касата да праща всеки финансов бон, но това едва ли може да се направи за 10 или 20 апарата едновремено.Не може да се слага знак на равенство между магазин като Кауфланд и кварталното кафене. В такива случаи на мълък оборот, касата може да праща 2-3 пъти в месеца отчети в НАП.

Коментар

stooes написа:
                    .....Признавам си най-най-откровенно че нямам достатъчно средства да си ремонтирам стилото.....
                    Повечето от "бизнесмените", дето НАП иска да ги излови, са като тебе, колега.Аз касов апарат нямам, работя само по банков път, но честно да си кажа - в 95% от случаите се разбирахме с клиента да не ми иска фактура и да ми плати 80% от дължимата сума на ръка. Въпреки това се принудих да се договоря за заплата със стария ми шеф и да работя под неговата шапка, защото не успявах да свържа двата края. Не че сега успявам, но поне елементарните ми нужди са задоволени.Та искат господата управляващи такива, като мен, като Коцев, като Емо Феникса, като Румен Хинчев и много други знайни и незнайни колеги... все хора, решили да си изкарват сами прехраната без да им робуват, да ни унищожат, за да нямат конкуренция... Няма да си купя никога касов апарат, дори и задължителни да ги направят. Ще мина от сивия в черния бизнес, но НЯМА да храня НИКОГО, освен себе си и близките си. Знам че е егоистично и не е добре за обществото, но баста! Животът си е мой и ще си го живея както си искам. Всяко обратно мнение ми е през оная работа, тъй че не се хабете.

Коментар

То така излиза че тея с фирмите по бедни от мен ще излязат Сега си погледнах фишовете за заплата и месечно "загубата" ми според вашата терминология ми е 400 лева.Осигурявам се на 100% и получвам по банков път всичко ...

Коментар

тука няколко души викат с пълно гърло" ЕЛА Вълчо изяж ме" ......

Коментар

stooes: не даваш пари за детски градини, нито за училища, нито за полиция, нито за пожарна... после ревеш, че държавата била такава, ама такава е, щото тия в нея са такива - смотани и крадливи (с извинение). 1/4 ти се види много, иди да правиш бизнес в друга държава да видиш как ще те ошушкат. Жалко е, че има хора, които мислят по този начин. Дори и дъуржавата да е перфектна, пак няма да искате да плащате данъци и пак ще си намерите оправдание. както казах в една друга тема - колкото по-бързо хора с подобно мислене се изнесат от държавата - по-добре. Защото, колега, ти не щеш да храниш циганите, но ние теб храним, като ти образоваме децата, плащаме за полицията , дето те пази, за пожарната, която вероятно няма да откаже на някой тарикат като теб да му помогне... с две думи - вие сте си цели цигани, че и по-зле от тях в някои отношения. По ’причините’, които колегата изтъкна, съм с 2 ръце за всички мерки, които ще намалят подобни измами, вкл. въпросната - свързване на касовите апарати с НАП.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

nikolovvd написа:
                            Следват фирмите регистрирани по ДДС и най-вече аптеките, защото търговията с лекарства генерира печалби, на които и наркодиларите и търговците на оръжие ще завидят. Та кой от собствениците на аптеки караше Бентли или какво беше там?
                            :D Печелят аптеките ама друг път. С надценки 15-20% в София, и 1000 лева оборот на ден, колко да печелят? И това е добра аптека! В провинцията знам от колеги че надценките слизат до 10%. Единственият който наистина печели в този бизнес, са самите производители.марешки си купи Аеро. Този пич продава лекарствата на складови цени, и има огромна печалба . Просто пере пари на едни хора.п.п. Я го питайте марешки защо не работи със скъпоструващи лекарства, които са на 100% платени от държавата. Иначе голям хуманист го раздава.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

ele написа:
                              Защото, колега, ти не щеш да храниш циганите, но ние теб храним, като ти образоваме децата, плащаме за полицията , дето те пази, за пожарната, която вероятно няма да откаже на някой тарикат като теб да му помогне... с две думи - вие сте си цели цигани, че и по-зле от тях в някои отношения.
                              Леко да не ми образоваш децата. Аз, за разлика от тебе, съм образовал поне 200 "деца" срещу държавната заплата от чисто 150 като почнах през 2000 до чисто 260 като се махнах през 2006. Достатъчно съм дал за образованието на чуждите деца. Моите, ако някога имам, ще намеря как да ги образовам, без да ангажирам бюджета, не бой се.И само не казвай, че полицията ни пази, че ще ти се смее цял народ. 2 (ДВА) пъти през живота си ми се е налагало да им ползвам "услугите", след като са ме обирали, и двата пъти - неуспешно. Да пазят някой друг, аз си се пазя сам. Най-вече от тях.От здравеопазването също се пазя като дявол от тамян. Благодарение на техните "грижи", детенцето на една от най-добрите ми приятелки е в гроба. Айде, без тях... Видях ги и като се разболя наскоро майка ми, която е пенсионерка и УЖ осигурена... свършили направления, пари под масата... да се здравеопазват тях си, мерси.

Коментар

Immortal написа:
                                ele написа:
                                Защото, колега, ти не щеш да храниш циганите, но ние теб храним, като ти образоваме децата, плащаме за полицията , дето те пази, за пожарната, която вероятно няма да откаже на някой тарикат като теб да му помогне... с две думи - вие сте си цели цигани, че и по-зле от тях в някои отношения.
                                Леко да не ми образоваш децата. Аз, за разлика от тебе, съм образовал поне 200 "деца" срещу държавната заплата от чисто 150 като почнах през 2000 до чисто 260 като се махнах през 2006. Достатъчно съм дал за образованието на чуждите деца. Моите, ако някога имам, ще намеря как да ги образовам, без да ангажирам бюджета, не бой се.И само не казвай, че полицията ни пази, че ще ти се смее цял народ. 2 (ДВА) пъти през живота си ми се е налагало да им ползвам "услугите", след като са ме обирали, и двата пъти - неуспешно. Да пазят някой друг, аз си се пазя сам. Най-вече от тях.От здравеопазването също се пазя като дявол от тамян. Благодарение на техните "грижи", детенцето на една от най-добрите ми приятелки е в гроба. Айде, без тях... Видях ги и като се разболя наскоро майка ми, която е пенсионерка и УЖ осигурена... свършили направления, пари под масата... да се здравеопазват тях си, мерси.
                                Много правилно колега.Сина ми е в общинска детска градина, като сметна броя на децата в групата и таксата, която плащаме, като добавя символичните заплати на работещите там, редовното допълнително плащане даже за минерална вода и тоалетна хартия и това че сина ми се прибира всеки път гладен, май градините не са разход на общинския бюджет. За полицията или добро или нищо, по-скоро второто. Родителите ми живеят в село на 15 тина км. от града на главния път София - Варна. Благодарение на родната полиция, която ни пази доста солидна сума отиде за алармени системи и от няколко години хората в селото са забравили що е то спокоен сън и не остана къща , която да не е обирана. За здравеопазване пък да не говорим. Отдавна аз, семейстовото ми и роднините ми за по-сериозни заболявания използваме само частни клиники. Перфектно обслужване, отношение, за условия и професионализъм няма да говорим. Със сигурност ни е излязло и по-евтино. За съжаление оттърване от задължителния държавен рекет няма. Нека хората , които се бият в гърдите как всичко си плащат на държавата и как всички ние трябва да си плащаме, като колежката Еле например да напишат с какво подпомагат благоденствието на нашата държава

Коментар

Working...
                                X