Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Нови Касови Апарати - Обир за 1 милиард

    Въвеждането на новите касови апарати е най голямата далавера на десетилетието съпоставима само с краха на Финансовите Пирамиди и фалита на Банките от началото на демокрациятаВижте цялата схема - КАСОВИ АПАРАТИ
    Касови Апарати

    #2
    Като искаш да правиш и ти кинти, направи си фирма и продавай касови апарати - не виждам какъв ти е проблемът.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

    Коментар


      #3
      Схемата ни е ясна.Ясни са ни и последствията.Има някои леко неверни факти в тази статия обаче (като например, че има апарати които няма да се сменят, а само ще им се добави GSM модул). Но като цяло си е далавера, да. И всъщност най-голямата далавера ще е за вносителя на касовите апарати, който най-вероятно е само един (или няколко свързани помежду си), и предварително се знае кой е.Да не говорим, че е МНОГО вероятно, системата на НАП свързана с ГСМ модулите да се срине... и тогава ще става интересно.

      Коментар


        #4
        Immortal написа:
        Схемата ни е ясна.Ясни са ни и последствията.Има някои леко неверни факти в тази статия обаче (като например, че има апарати които няма да се сменят, а само ще им се добави GSM модул). Но като цяло си е далавера, да. И всъщност най-голямата далавера ще е за вносителя на касовите апарати, който най-вероятно е само един (или няколко свързани помежду си), и предварително се знае кой е.Да не говорим, че е МНОГО вероятно, системата на НАП свързана с ГСМ модулите да се срине... и тогава ще става интересно.
        "Врътката" е, че няма вносители.Всички касови апарати са произведени в България. А съ/собственици на фирмите производители (Eltrade, Дейзи, Тремол и т.н.) са депутати или близки роднини до властимащи.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

        Коментар


          #5
          касови апарати

          Това си е жива далавера .Закона е предварително замислен както едно време за задължителното им закупуване Касовите са обикновени само им се слагат допълнително памет
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Ключар, не памет бе Комуникационен модул за връзка с данъчните. И понеже са големи тарикати - тоя модул, ще е GSM. Интересно ми е баба Иванка от село Долно Сбруене дето нямат обхват нито един от тримата оператори по какво ще върже касовият апарат на малкият си селски магазин с данъчните?А по темата - искам да видя реално работещ сървър, който трупа база данни за всички продажби във всички магазини - ама наистина работещ. И да работи, а не да се надриска точно както това стана със сайта на софийските детски градини преди време. И както става със скайп през 10 дни напоследък.Тия врели недокипели са наистина поредният, да не се чете последният напън да се доиздои и без това окапващият частен (и не само) бизнес... 450лв до към 480лв. са най-евтините касови апарати. Е, спирам продажбите в брой. Майната им на НАП.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

            Коментар


              #7
              Е, са - един милиард е тва само, на проблем ли ще ми го правите.........да речем че са 2-3-4 че да се вдигне врява, тва са си жълти стинки......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

              Коментар


                #8
                @Ферарист: Винаги съм казвал, че най-лесно се става милионер, ако събереш от 3 милиона човека по 1лев. Ето, ако за 12 месеца всички в България без децата и пенсионерите отделим от 1лв./месец - ще се съберат минимум 36 милиона лева - полезни пари, а при това - с незначителна "вноска участие".
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                Коментар


                  #9
                  Звучи лесно, но по мое мнение хората за който 1 лев е голяма част от парите с който живее на ден, си е чак трудно.......Оня ден около 2-3 часа си проветрявах ногите на терасата на тъстовете в Надежда, докато жената се моташе из града - четох вестниче, тва онва - на 30 метра пред тях има 3 казана - през 5-10 минути има някой да рови в него......към края на престоя си на терасата, поне час може би гледах само тия дето минаваха и с пръчка разравяха, разровения вече боклук.......понякога се събираха и по двама, единия гледа единия казан, после се смениха.......за последния час минаха точно 15 човека.......не бройх тия преди тва.....и имаше хора който изглеждаха доста нормално облечени, в смисъл че ако се размина с тях по улицата, не бих предположил че могат да я докарат дотам.......и тва е на 3 казана, в Надежда 4.......15 човека, за един час.......жалка картина......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

                  Коментар


                    #10
                    . . .

                    Коментар


                      #11
                      Аз очаквам един колега от форума с фирма за касови апарати да се включи, да си каже мнението...

                      Коментар


                        #12
                        Като ви чета писанията се сещам за оня виц за компютрите-компотите и япония.Тия компютри за пишещи машини ли ги ползвате?До края на Май имаше промоция за 315 лв. нов апарат с включен едногодишен абонамент към мобилен оператор.Терминалите за данни са в диапазона 200-250-280 лв. в зависимост от фирмата. Май най-скъп беше на Елтрейд, защото умниците са му сложили цветен дисплей, а дори тетрис не можеш да играеш на него. Целта на занятието е да не могат примерно да ти продават турски домати по 1.50 лв., а обмитени на 15 ст. Преди да вържат бензиностанциите към НАП се внасяха 1 цистерна хубава нафта от Гърция и 2 с леко корабно гориво от Румъния. Смесват ги в Илиянци, слагат някакви добавки и ти го продават за дизелово гориво по 2.50. А ти ако искаш сменяй дюзи през година и се чудиш как тази кола е изкарала 10 години в Германия и като дошла у нас прави проблеми. После се чудим от къде толкова скъпи и нови коли в България. Ами от къде! Ние ги купуваме, като се оставяме да ни крадат. Нека печелят търговците! Не 100%, а 1000% надценка да слагат, но да си плащат данъците. Като си вземате заплатите ви отдържат и ДОД и осигуровки и кой знае още какво, а търговеца като купи една Кока-Кола за 30 ст. и ти я сервира за 1.20 лв. си слага поне 50-60 ст. в джоба. Обаче на сервитьорката и дава 250 лв. заплата и от 4 лампи свети 1 и то енерго спестяваща. Познавам собственици на заведения, които отчитат по 1000 лв. и по 5 лв. оборот на ден. Ха познайте кой кара Мерцедес и кой Фиат!
                        Няма начин да няма начин!

                        Коментар


                          #13
                          "Терминалите за данни са в диапазона 200-250-280 лв. в зависимост от фирмата."Бе що ми се струва, че и най-обикновен GSM апарат от 30-40 лв може да свърши същата тая работа?!?Не виждам какво повече може да има в един т.нар "терминал за данни" ?!?

                          Коментар


                            #14
                            Тук въпросът е като старите цветни телевизори. Ако бяха започнали да развиват цифровата телевизия през 80-те години, сега щяхме да сме ехеее.Да обаче условието е било цветният телевизионен сигнал да може да се приема и от старите черно-бели телевизори. От тук идва усложняването и оскъпяването на цветните телевизори.Същото е и с терминалите. Ако вземеш само терминал и го включиш към стара каса няма да работи!Когато се преръботва стара каса, се сменя финансовата памет на касата и управляващата програма. Чак след това се включва терминала за данни, като терминала с SIM картата и фискалната памет вървят комплект и не е възможно да се подменят терминалите.На практика имате съвсем нова каса с външет терминал за данни. Това че частите са 50 лв., не означава че вложения интелектуален труд е 10 ст. В цената влиза и новата управляваща програма и новата фискална памет, както и 60 лв. годишен абонамент към мобилен оператор.
                            Няма начин да няма начин!

                            Коментар


                              #15
                              !

                              nikolovvd написа:
                              Това че частите са 50 лв., не означава че вложения интелектуален труд е 10 ст. В цената влиза и новата управляваща програма и новата фискална памет, както и 60 лв. годишен абонамент към мобилен оператор.
                              И тогава що си мислиш, че вложеният физически труд на купилия за 0.30 кола и продал ти я после по 1.20 не струва нищо? Ами заплатите на персонала, ми осигуровките, ми наема на заведението, ми сметките за ток, ми изплащането на оборудването и мебелите?!?Или труда на вкаралия по 0.15 лв домати, и продал ти ги после по 1.50 не струва нищо? А наем за хладилни складове, а транспорт, а заплати на продавачките по пазара и т.н.?!?

                              Коментар

                              Working...
                              X