Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко правна помощ ако може

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дидо, това което казва Еле е напълно възможно! Обяснявам - данъчната оценка е била по-ниска от отчетната /балансова/ стойност, а последната доколкото ми е известно подлежи на корекции заради овехтяването /стареенето/ на сградата. При предеклариране с новата - по-ниска балансова стойност и още по-ниска от нея данъчна - ето ти намаление на данък сгради и такса смет, изчислени по новата балансова стойност, в сравнение с предходната година. Не съм икономист, но това е част от работата ми. И все пак ако греша в терминологията - моля за извинение.
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Да предположим, че си прав (в което леко се съмнявам), но въпреки това, намалението на данъка на Елена се дължи не на тази поправка в закона. А тя твърдеше, че "благодарение на тази поправка данъкът й е паднал с 20%".Самата идея на поправката е не да се намаляват данъците на имотите на фирмите, а да се увеличават.Данъчната оценка на сградата си седи все същата. Може да се промени единствено ако от общината решат да прекатегоризират квартала или населеното място.Отчетната стойност не съм запознат с колко пада във времето (някои от най-старите сгради са най-скъпи ),но със сигурност няма как да стане за тази година, тъй като поправката е в сила от 01.01.2011. Т.е. това е първата година, в която данъкът се изчислява по този начин. Миналата, 2010 се е плащал на база данъчна оценка.А и това с промяната на отчетната стойност не значи ли, че всяка година трябва да се подава подобна декларация!?! И когато отчетната стойност падне под данъчната оценка, данъкът отново ще почне да се плаща по данъчна оценка..И аз не съм икономист, но не мисля, че е чак толкова сложно да се разбере...

Коментар

По каква линия плащате данъци не мога да разбера!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_03

Коментар

По права линия, успоредна на линията на управляващите .
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
            Коцев, а публикува ли си в търговския регистър годишния отчет? Щото там глобата е 2000 лв.Сигурно има и десетки други задължения, за които нормалния човек разбира, когато му съставят акта.Права си, Еле, който не знае - да плаща на такива дето знаят. Ай сега влез в някой счетоводен форум, и виж там уж всичко-знаещите счетоводители какви малоумни въпроси и отговори пишат. Няма да казвам през колко такива знаещи и можещи счетоводители минах, докато намеря някой, който да води най-обикновено едностранно счетоводство на ЕТ.За какво ни е това образование, когато в него се учат какви ли не никому ненужни предмети, а не се учат такива елементарни неща като задълженията на един ЕТ например!?!
            Дидо, сигурен съм, че си минал през "счетоводители" за по 30лв/месец или максимум 50лв. за годишна декларация. Няма "обикновено" счетоводство още повече за ЕТ, щото там ако изтървеш запетайка и ти събуват личните гащи, не не на счетоводителя, на ЕТ-то. Мойто ЕТ догодина "изтича" Общо взео Елена е права в тая тема и за това едно време предприятията, а и сега по-големите компании имат юристконсулти, финансисти и счетоводители на щат - за да може точно тия неща да се знаят и да се предотвратяват такива "загуби". Защото тия 500лв. Коцев дето тая година ги плаща като глоба - догодина ще им палти и 15% данък (или там колкото е за ЕТ). Ама сигурно и това няма кой да му го каже...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Абе аз още чакам да ми връчат наказателното постановление. Ами ако не ми го връчат до 30 юни има ли някакав надежбица ?А всичко е можело да мине съвсем гладко като е трябвало да ми кажат да подам декларация още миналата година когато през месец март съм внесъл необходимия данък за 2010г.И плащането на данъка и подаването на такава декларация става на едно и също гише при една и съща служителка.Второ ,не всеки може да си позволи лукса да си има и счетоводител и юристконсулт притежавайки фирма в която само той е работник. Ето тая година ползвах такава услуга като ги питах трябва ли да внеса 50 като си дам отчета в агенцията по вписванията .Казаха че трябва . И аз да не остана назад ги внесох .Но те пък решиха от май месец да отпадне това даване на отчет и внисане на 50лв . И сега имам ли право да отида и да си ги поискам обратно?Въобще ,ако речеш да бъдеш изряден, то после може да се окаже че губиш . Сега чувам по новините че отпадат лихвите върху парите на майките които са ползвали пари по майчинство неправомерно . Но мнооа майки си върнаха парите заедно с лихвите . Тъй че човек вече не знае да бърза ли да внася нещо или да чака последния срок.

Коментар

Понеже ликвидираха армията, а явно на някои управници им липсва та държавата стана като една голяма казарма, в която всяка заповед е предпоследна и защо да е по просто като може да е по сложно.На колегата Коцев тънко ще му стъпи да плаща по една минимална заплата за счетоводни услуги и бог знае колко за адвокатски услуги на месец и после защо искал по 100 лв. за ремонт на един телевизор

Коментар

Ще им дам все пак и те семейства хранят. Пък дай боже някой от тях да увисне и пред моето гише и тогава ще види как се либе либи и как се китка кичи.

Коментар

Малко правна помощ ако може

Уффф....Бай Иван спомена за Годишният Финансов Отчет . Отивам в петък 17-ти да си внасям отчета и ми заявяват , че съм получил отказ за вписване на ГФО от 2009-та.Нямало протокол и решение от събранието на съдружниците . Заявиха , че знаят за това факта , че дружеството е в ликвидация , но все пак трябвало . Искренно бяха учудени , че не съм получил отказа , въпреки , че съм посочил телефон и имейл.Успокоиха ме , че санкция няма да има. Мамицата им и администрация . 50 лева държавна такса си плаща човек и пак простотии ....Нали подписвам декларация за верността на данните бе , мама му стара...
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

jenshen73 написа:
                      Дидо, сигурен съм, че си минал през "счетоводители" за по 30лв/месец или максимум 50лв. за годишна декларация. Няма "обикновено" счетоводство още повече за ЕТ, щото там ако изтървеш запетайка и ти събуват личните гащи, не не на счетоводителя, на ЕТ-то.
                      Дори и толкова са им много.Аз имам по една фактура на два-три месеца. Работя само по банков път, нямам касов апарат.Сам съм, нямам служители. Не съм регистриран по ДДС...Само за внасянето на едни осигуровки колко да им дам?!? На няколко места ми споменаваха за една минимална заплата и ги пращах на майка им в оная работа на момента.

Коментар

коцев написа:
                        Дидко , и там изгърмях с 50лв . Като честен данъкоплатец отидох занесох отчета и платих 50лв такса. Обаче от 3 Май отмениха такова плащане на 50лв и който внесъл връщане няма . Куче влачи антирия. :D Все съм късметлия. Днеска в разговор с разни патили един ме светна на вноски по 20лв да погасявам акта . И така десет години да се влачат . Има ли такъв чалъм да внеса примерно сега 20 и след няколко месеца още 20 .
                        Днес случайно от колежката в офиса разбрах, че не е съвсем така.Таксата от 50 лв НЕ Е отпаднала.Отпаднало е задължението за ЕТ, които не подлежат на финансов одит, изобщо да си подават отчетите в ТР. Оттам и спестяването на тия 50 лв.

Коментар

По моя казус май ще се съдим с данъчните . Мастит адвокат ме светна че това изискване било само за юридически фирми а аз като ЕТ и дребна риба не трябвало да подавам декларация. Каза ми като ми връчат постановлението да отида при него и заведем дело . Но щом се бавят със връчването може и да са се усетили, че нещо са нагазили лука . Дай боже .

Коментар

коцев написа:
                            По моя казус май ще се съдим с данъчните . Мастит адвокат ме светна че това изискване било само за юридически фирми а аз като ЕТ и дребна риба не трябвало да подавам декларация. Каза ми като ми връчат постановлението да отида при него и заведем дело . Но щом се бавят със връчването може и да са се усетили, че нещо са нагазили лука . Дай боже .
                            Коцев, щом глобата вече се вижда в компютрите им, СЪС СИГУРНОСТ постановлението им е излязло. Иначе няма как да знаят колко ти е глобата.Защо не е стигнало до теб, не знам, но може да са го дали на твой близък или съсед, и той да не ти го е дал.Така че най-добре иди и ги питай къде е.

Коментар

Тоя филм Дидко го забраниха още на границата . Както ме намериха с препоръчано писмо да отида да ми напишат акта ,така ще ме намерят и да ми го връчат . Нека в съда да кажат на кого са го връчили ,защото ако не бях отишъл да си внеса втората вноска на патента ми ,аз нямаше как да знам че имам 500лв глоба.

Коментар

коцев написа:
                                Хубаво се е изказал и неверно не се говори за юридически и физически лица, а за предприятия, а ЕТ си е предприятие по смисъла на закона.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X